Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
czesc wam.mam nadzieje ze tu znajde wsparcie.wiec...jestem z moim narzeczonym 4 lata.nie dawno na fotke dostalam wiadomosc to nr dziewczyny XXXXX imie mojego faceta.wiec zadzwonilam.oznajmila mi ze jest z nim od 2 lat i ze powiedzial jej ze byl ze mna tylko rok!!!!!!!!!!!i ze zerwal.dodam ze mieszkamy razem.masakra.wiec spakowalam sie i wyprowadzilam o godz 3 w nocy.napisal ze nigdy nie byl z nia w zwiazku i ze jakby chcial z nia byc to jej by sie oswiadczyl i z nia mieszkal.
podobno to tylko kolezanka
znalazla sie dziewuszka w szpitalu psych gdyz chciala sie otruc tabl
wrocilam...ale nie moge zapomniec.niby wierze ale ukladanka sie uklada.pamietam jak wyciszal tel zawsze ten na ktory przy awanturze zadz czyli nie chcial bym wiedziala o niej,na dyskoteke w jej miejscowosci mnie nie zabieral,gg poczta tajemnica i rzeczywiscie tak jak mowila ze kazdy weekend byl u niej.rzeczywiscie zawsze zalatwial "swoje sprawy"
ba powiem wiecej byl ze mna na sylwestra do 3 odwiozl mnie do domu a potem pojechal do niej.podobno bo go blagala by ja odwiozl do domu(tak on twierdzi)
widzialam jej kiedys zdjecia i uwierzcie jest okropna gruba brzydka.nie wiem co w niej widzial.dbam o siebie jestem atrakcyjna,w domu posprzatane ugotowane,nigdy go nie zdradzilam.w lozku jestem otwarta na nowinki i eksperymenty.dawlaam mu wszystko co chcial wiec czego szukal.
teraz mieszkamy ale kazdy sms kazde jego wyjscie jest wkrecaniem sobie albo nie wkrecaniem ze jedzie do jakiejs.
placze czemu mnie to spotkalo tak sie staralam
jak powiedzialam ostatnio do niego: obiecaj mi ze nie bedzie juz zadnej innej. odpowiedzial:NIGDY NIE BYLO
dodam ze otworzyl mi interes wart 50 tys zl,oswadczyl sie po co to? jesli rzeczywiscie z nia byl?
moze rzeczywiscie laska klamie? myslicie ze jestem naiwna???
Jakoś mętnie ta sprawa wygląda, facet brnie w kłamstewka... Lepiej tego nie zostawiać, bo sprawa, nawet jeśli przycichnie teraz, to kiedyś wróci - a wtedy, niestety, moze być jeszcze trudniej...
Proponuję wam poważną rozmowę. A jeśli dalej będzie uparty i będzie lansować swoja wersje wydarzeń - zastanowiłabym ise nad sesem tkwienia w tym związku...
BTW: fotki, nasze klasy, gg, whatever ... Zauwazyliście, że to doskonałe medium zdrady? Powtarza siew kazdym opisie. Ech, dac ludziom jakieś komunikatory do ręki ... To prawie juz jak choroba cywilizacyjna...
Kocham cię, kocham, obsesyjna mantra
na którą Bóg uprzejmie reaguje, a i -
a i ludziom świeckim podoba się całkiem.
Mi też się wydaje że internet w tym bardzo pomaga. stwarza wrażenie większej niedostępności-wiadomości raz na jakiś czas, oczekiwanie, oglądanie fotek, to działa na wyobraźnię.
Nie tylko oglądanie fotek działa na wyobrażnie, ale równiez to co ludzie sobie piszą. Wiadomo, że w internecie pozbywamy sie wstydu, zahamowań, piszemy to co chcemy.... Mój mąż też poznał kochnkę na czacie....
Może faktycznie nie jest tak jak to wygląda?Bo nie bardzo chce mi się wierzyć że zdradził a potem otworzył ten interes i się oswiadczył.Chyba żeby zagłuszyć sumienie ale z drugiej strony gdyby cos planował z tamtą to nie byłoby tego interesu...Może to naprawde koleżanka tylko jakaś nakręcona na niego i takim gadaniem sądzi że rozwali wszystko między Wami.Poza tym pogadaj z nim szczerze o tej poczcie na gg czy tych cichych telefonach
A moim zdaniem facet ostro kręci. Nie wierzę i już! Nie wyobrażam sobie szczerej rozmowy z człowiekiem który zdradził i nie mówi prawdy. Będzie brnął w kłamstwa aż... albo złamie sienie albo andziole...
Bądź silna i czekaj. Dałaś mu znać, ze wiesz coś i ok. Zobaczysz jak będzie się zachowywał dalej i jak wiele tych swoich spraw będzie miał.
Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie
Najpierw powinnaś się zastanowić czy ten mężczyzna teraz i w przyszłości jest w stanie "spełnić twoje oczekiwania" .
Każdy z nas powinien zastanowić się nad tym co dla nas jest najważniejszą wartością w życiu. Czy kłamstwo, oszustwo i zdrada czy przyjaźń, partnerstwo i miłość do tego szczypta zaufania, zrozumienia, uśmiechu i szczerości.
Zastanów się jak wyobrażasz sobie swój związek i zadaj sobie pytanie czy mężczyzna z którym jesteś a jeszcze nie jest twoim mężem tak się zachowując względem Ciebie czy to aby ten.
Myślę, że
Cytat
dodam ze otworzyl mi interes wart 50 tys zl,oswadczyl sie po co to?
to sprytna manipulacja aby ci zasłonić całą prawdę, ale to moje zdanie.
Tak często jest na poczatku. Sny tylko o niej i na dodatek o nim, ale już nie z nami tylko z ta inną.
Postaraj sobie znaaleźć zajęcie. Nie zostawaj zbyt długo sama. Jeśli masz przyjaciół to odwiedzaj ich często lub niech oni przyjdą do ciebie. Staraj się aby przez cały dzień mieć jak najwięcej zajęć.
To owszem pomaga na jakiś czas, ale od czegoś trzeba zacząć.
witam,
moj mąz wziol kredyt,po tym jak sie dowiedzialam o n ich,smuł plany na przyszlość,perspektywa remontu,zmieniania .Robił to po to zeby zagłuszyc swoje sumienie,zeby troche zała sytuacja przycichał i niestety cały czas tkwit w tym zwiazku.Teraz juz nie jestesmy razem,on jest z nia i jej mezem oraz z dziecmi,ja natomiast sama z corka.Nie wszyscy sa tacy jak moj maz,ale....Musisz sama ocenic sytuacje.
Pozdrawiam cieplutko i trzymaj się mocno
powiem wam szczerze ze nie chce mi sie zyc
telefon na noc wylacza
albo czasem nie odbiera go
ciagle slysze nie wiem
wali mnie gaanie ze jestem taka sliczna ze znajde innego
nie chce
a tak sie staram
tak bardzo
Witam! Nie ufaj jego wyjaśnieniom! Ona może się Tobie nie podoba ,ale jemu daje coś czego on pragnie.A że wyłożył 50 tys? Chciał zagłuszyć wyrzuty sumienia ,pokazać jaki on dobry ,wspaniałomyślny dla Ciebie.Chciał odwrócić Twoja uwagę bo skoro sie zajmiesz interesem to dasz sobie spokój z tamta panią.Każdy ,który zdradza wyłacza telefon,nie odbiera go ,rozmawia półsłówkami ,wychodzi...Żonę komplementuje traktuje ją jako płaszcz ochronny na swoje zdrady i nadal zdradza ,jęśli nie z ta to z inną.Wiedz kto zdradził raz będzie to czynił nadal.Wiem coś o tym. Pozdrawiam Loda.