Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Zdrajca to człowiek, który w takiej sytuacji z zaskoczenia uderza i bezwzględnie wykorzystuje zaistniałą bezbronność. Wzajemna relacja zamiast służyć do jeszcze głębszego dawania życia, zostaje wykorzystana do zadania morderczego ciosu.
Przeżyłam jeden cios,przeżyje i następny...czasami zadaje sobie pytanie co ja źle robie że skazana jestem na cios za ciosem,ale nie tym razem,teraz nie cierpie nie czuje bólu ale jest mi żal,jest mi przykro a zobaczyć to na własne oczy to juz jest ponad wszystko,ale nic się nie stało bo byliśmy pijani ale ja byłam trzeźwa i wiem co widziałam i fakt nic się nie stało w odpowiednim momencie weszłam ciekawiej by było gdyby to weszła moja córka albo koleżanki syn który spał w pokoju obok...widać co niektórym alkohol odbiera rozum całkowicie ale dla mnie to żadne tłumaczenie.
Co teraz mam zrobić? wywalić go o nie to by było zbyt łaskawe dla niego,bede potępiona trudno ale zapewnie mu taką samą rozrywkę jaką ja otrzymałam od niego.
Pewnie ja nie jestem osobą od której Ty chcesz otrzymywać rady ale się wypowiem. Chcesz się zabawić to się zabaw, tylko uważaj żeby się to przeciwko Tobie nie obróciło bo zycie nie jest sprawiedliwe a zemsta ma jednak słodko-gorzki smak. Ale potem go wywal...
P.S. Ładne zdjęcie, o wiele ładniejsze niż to poprzednie
Przeżyłam jeden cios,przeżyje i następny...czasami zadaje sobie pytanie co ja źle robie że skazana jestem na cios za ciosem,ale nie tym razem,teraz nie cierpie nie czuje bólu ale jest mi żal,jest mi przykro a zobaczyć to na własne oczy to juz jest ponad wszystko,
Widocznie jednak czujesz ból, tylko nie chcesz się sama sobie do tego przyznać. Dlatego chcesz go przytępić szykując tę głupotę. Weź się zastanów, co Ci to niby da? Olej tego frajera, wykorzystaj go jeśli masz jakiś ciekawy pomysł, ośmiesz, ale nie rób sobie krzywdy na resztę życia tym, co teraz w bólu i wściekłości wymyśliłaś. Puścić się , żeby zrobić na złość takiemu doopkowi ? Ojejej, ale mu tym sprawisz zawód.....Ani to dla Ciebie satysfakcja, ani dla niego kara. Strzelisz sobie w kolana i tyle .
"Odwaga ludzka jest jak rower, przewraca się, gdy się na nim nie jedzie." Marti Larni
rekonstrukcja, już chyba bardziej nie da się tych kolan mi postrzelić niż są, wszystko się tak fajnie układało i bum nie ma nic, boże jaka ja głupia,co bedzie to bedzie ale nie odpuszczę nie tym razem,skrzywdzę siebie... już chyba bardziej się nie da.
freedom,zabawić się mogę w dobrym towarzystwie przy piwku nie szukam rozrywki już mam jej wystarczająco sporo.
Sorry, Channah, użyłam tylko Twojego określenia. Zrobisz co uważasz za słuszne, ale jak rekonstrukcja powyżej, ja uważam że Ci to nic nie da. Możesz mieć wyrzuty sumienia do końca życia. Może nie, nie wiem, ale grząski to grunt i ja to akurat wiem. I pamiętaj, widać to chociażby p przykładach z tego forum, facetowi się takie wybryki wybacza, kobiecie raczej nigdy. Taki to już niestety parszywy jest ten świat - męski świat.
Dokładnie jak poprzednicy ci powiem sam w tej chwili przechodzę rozpad 9 letniego związku którego owocem jest dwoje wspaniałych dzieci i destrukcyjne myślenie tylko pogarsza sprawę twoja rozpacz jest zrozumiała i będzie w tobie jeszcze bardzo długo jeśli przydarzyło się toi po raz pierwszy to możesz mieć jedynie nadzieję że da mu to nauczkę i nigdy więcej się nie powtórzy ale pamiętaj że to jest ryzyko bo jeśli wybaczysz i będziesz starała się dalej prowadzić rodzinne życie a wydarzy się to po raz kolejny zaboli jak cholera a jestem wręcz pewny że mąż nie doceni ile wysiłku w łożysz żeby my wybaczyć nie podejmuj niczego w nerwach i emocja a już na pewno nie odgrywaj się tym samym bo to nie przyniesie ci ulgi. Pozdrawiam
Przyczyną niepowodzenia naszych najlepszych zamiarów jest nasza własna głupota.
Channah, myślisz ze go to ruszy? może się na burmuszy i to wszystko. Wybacz, ale Ty się dla niego nie liczysz, to nie pierwszy jego wybryk, dla niego sex to zabawa i tak samo potraktuje Twój wyskok. A wręcz będzie to mu na rękę, bo będzie Ci mógł powiedzieć ze jesteś taka sama jak on.
Pijany głupiec zrobił kupę na jakąś kobietę. Ty z zemsty planujesz, by jakiś obcy facet również zrobił kupę na Ciebie.
To akurat podobna fizjologia, ale gratuluję babskiej żelaznej logiki. :szoook
W dodatku, po tym wszystkim - spojrzycie na siebie z radością i wzniesiecie okrzyk: "och, jak pięknie jesteśmy brudni i źli!"
:kapitulacja
Ramirez ty to boszeeee uśmiałam się,a to chyba dobrze coraz częściej się uśmiecham czyli wracam do życia może te głupoty mi wyjdą z głowy,tylko jedno mi nie daje spokoju dlaczego ja mam być wierna posłuszną żoną zasuwać jak te wół a inni korzystać z życia dobrze się bawić i jakby tego mało w prezencie urodzinowym otrzymuje samochód a ja nie wiem czy na swoje urodziny z łąki kwiata dostane, zyje z zasadami i nic z tego niemam tylko kop za kopem aż siadam i sie podnieść nie mogę bywa żei płacze nad tym swoim zrypanym życiem, za stara jestem by coś zmienić i tylko jedno boże zabierz mnie bo już nie mogę tak dalej żyć i się nie ma co dziwić że mam takie myśli bo już kurwica mnie na to wszystko bierze może mi to minie może.
Channah słońce minie mam nadzieję że minie i znowu będziesz szczęśliwa i radosna wiesz że życzę ci tego z całego serca ...
Niestety żyjemy z zasadami które inni mają w doopie ale czy ich zmiana - wyeliminowanie spowoduje że poczujesz się lepiej ...
nie wiem ..
może w tej sytuacji właśnie należało by na początek na pierwszym miejscu w końcu postawić siebie i swoje potrzeby ..nie skakać koło wszystkich, jasno i dobitnie podkreślać co ty chcesz bo to ty tutaj rozdajesz karty .
Teraz oczywiście jesteś w takim stanie że nic się nie chce ..wszystko boli na nowo ze zdwojoną siłą ...ale dasz rade dziewczyno jesteś mądra , piękna i silna zobaczysz zmiany w końcu będą i to na lepsze
Jestem jak układanka. Składam się z miliona klocków, gdzie każdy jest inny, ale tak samo ważny. Biorąc do ręki jeden element, pamiętaj, że to dopiero część mnie. Podobnie jak z puzzlami: możesz trafić na fragment przedstawiający, słońce, c
CHANNACH nawet nie myśl o takich rzeczach po co co to Jesteś wspaniała kobietą z zasadami tyle przeżyłaś i dałaś z tym radę i tym razem ogarniesz temat
Ale ceń siebie i swoja kobiecość Masz córki i mają doskonały autorytet Więc im pokaż jak w życiu trzeba pozytywnie żyć
A po wszystkim jak se ogarniemy życie razem poszalejemy !!!!!