Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Pewnie, że mi się spodobał Myślisz, że tykać mnie tu będziesz
Nad którymi pytaniami się mam zastanowić?
pit
Częściowo tak, ale ja wiedziałam, że to nie ten/nie ta.
W dniu ślubu cywilnego płakałam jak bóbr, bo miałam wrażenie, że moje życie się skończyło.
Rok później, w dniu ślubu kościelnego mam takie zdjęcie ślubne, gdzie fotograf kazał nostalgicznie spojrzeć w dal. Pamiętam co wtedy pomyślałam... że będę tęsknić za miłością...
I jeszcze jedno. Wstyd się przyznać. Ale zanim ponownie zeszłam się z mężem poszłam na seks to byłego, aby ostatni raz w życiu mieć dobry seks.
Dwa razy składałam mężowi przysięgę małżeńską wiedząc, że to nie to. Jestem wybitnie chorą jednostką.
Post doklejony:
Cholera... mój mąż sam ode mnie dostał udawaną miłość...
Pewnie, że mi się spodobał smiley Myślisz, że tykać mnie tu będziesz smiley
mogę nie dotykać, mogę obejść Twoja ranę szerokim łukiem i niech Ci cuchnie pod tym bandażykiem i zadartym noskiem
możesz ją sobie nawet rozdrapywać non stop i babrać się w nich z lubością, jeśli to rozdrapywanie jej, nadaje Ci Twoją wartość;
Cytat
Nad którymi pytaniami się mam zastanowić?
nad tymi, które Cię zmęczyły, od odpowiedzi na które uciekasz i na które odpowiedzi nie znasz;
Post doklejony:
w sumie do oporu możemy tracić czas na popitolenie sobie o facecikach;
i naszych relacjach z nimi;
Wiecie, a ja lubię to "pitolenie" Czasem to najlepsze, co może się przytrafić...
Od projekcji nikt z nas nie jest wolny - nikt nie jest w stanie zobaczyć w drugim tego, czego sam nie doświadczył. Amor, przypuszczam, że znasz ten eksperyment z kociętami i paskami na ścianach.
I tak, uciekam, od niewygodnych pytań, trudnych sytuacji, a przede wszystkim ludzi, którzy stosują metodę wyrzucania na głęboką wodę bez udzielenia odpowiedniego wsparcia. Takie metody na mnie stosowano i to właśnie one zabiły we mnie odwagę do podejmowania ryzyka.
Jeśli chcesz kogoś czegoś nauczyć, a tym kimś jest dziecko - przypuszczam, że tak jest w przypadku Suways - to najpierw mu pokaż, jak to zrobić, potem pochwal za odwagę, następnie skoryguj, a potem dopiero możesz wymagać. Nie odwrotnie!
Post doklejony:
I nie zadawaj tylu pytań naraz, jeśli nie wiadomo, jaki jest tego cel.
Zobacz Jenka jak forum funkcjonuje. Jednego trzeba głaskać, drugiego kopnąć w tyłek, a i tak ruch należy do samego zainteresowanego. Nie uniwersalnej recepty, każdy ma odpowiedzi w sobie.
Jenka nie wątpię, jesteś przecież taka "śliczna"
A miłość Twoim zdaniem jedynie na mizianiu polega.
Cytat
I nie zadawaj tylu pytań naraz, jeśli nie wiadomo, jaki jest tego cel.
Może mi jeszcze powiesz jak mam oddychać, albo wiesz lepiej ode mnie, jaki cel moim pytaniom przyświeca?
Po co pakujesz się pomiędzy moją relację z autorką?
Cytat
Jeśli chcesz kogoś czegoś nauczyć, a tym kimś jest dziecko - przypuszczam, że tak jest w przypadku Suways - to najpierw mu pokaż, jak to zrobić, potem pochwal za odwagę, następnie skoryguj, a potem dopiero możesz wymagać. Nie odwrotnie!
Jenka czytałam jej wypowiedzi, ta dziewczyna jest od Ciebie 10 razy silniejsza.
Jenka dodam: Takie ciagłe sugerowanie projekcji jest jednak bardzo skutecznym narzędziemr30; podporządkowywania sobie rozmówców. Wymusza bowiem na odbiorcy weryfikację tego, czy aby przypadkiem faktycznie nie ma do czynienia z projekcją, a więc skłania go do podważenia swoich przekonań i utraty części wiary w siebie. http://blog.krolartur.com/prawda-o-pr...projekcji/
„Nie mogę wrócić do wczoraj, bo jestem już inną osobą”
–Lewis Carroll–
Poczułam się przytłoczona. Amor oczekujesz ode mnie czegoś czego nie potrafię Ci dać. Nie na tą chwilę. Bo ja właściwie nie wiem czego Ty ode mnie chcesz.
Na dodatek cały czas gdzieś tam stosujesz wobec mnie jakiś szantaż, ze jak nie spełnię Twoich oczekiwań to nie będziesz marnować dla mnie czasu i poświęcać swej uwagi. Więc nie poświęcaj. Nie zmuszam nikogo do pomocy.
I tak. Mam zadarty nosek. Żebyś wiedziała. Nie muszę sobie nadawać wartości. Ja jestem coś warta.
Post doklejony:
Amor silniejsza? Uwierz poczułam się bardzo słaba odpowiadając Ci przed chwilą.
:topic aż mi się przypomniał taki dowcip...
Kłócą się dwie baby, nagle jedna w akcie desperacji rzuca tekst:
- A ja podobam się facetom o dwie setki wódki wcześniej niż ty!
Dzisiaj chyba wszyscy maja słaby dzień,no ja na pewno,od jakiegoś czasu.
Najpierw się rozpłakałam. Chyba z bezsilności, że już qrwa chyba umrę w tym martwym punkcie.
Że ja nie wiem, czego Wy ode mnie chcecie i co mam z tym zrobić.
Potem poczułam się chora. Jakbym miała rozdwojenie osobowości. Jakby z grobu wylazła mała dziewczynka, którą unicestwiłam i głęboko zakopałam.
Potem pomyślałam co zrobić, aby o tym zapomnieć. A że mam bujną wyobraźnie to milion pomysłów na siebie. Tak. Forest run! :niemoc
Źle się czuję, gdy ktoś się nade mną rozczula.Z jednej strony atak, z drugiej głaski. Nie lubię się już rozczulać nad sobą. To jest jak toczący rak.
Może moim problemem jest to, że nie poradziłam sobie ze zranieniem i dlatego jestem jak zepsuta lalka i niczym pustki się zapełnić nie da. Tym bardziej nie osobą męża...
To ja do ostatniej wypowiedzi apologisesa dodam tylko dla Jenki
:topic
Cytat
Od projekcji nikt z nas nie jest wolny - nikt nie jest w stanie zobaczyć w drugim tego, czego sam nie doświadczył.
bardzo się mylisz w kwestii tej "wolności od projekcji";
projekcje są tylko obroną naszego ego;
jak chcesz się realnie i głęboko zbliżyć do drugiej osoby, poznać ją tak naprawdę i naprawdę jej doświadczyć, musisz się od nich uwolnić;
Post doklejony:
Suways:
Cytat
Amor silniejsza? Uwierz poczułam się bardzo słaba odpowiadając Ci przed chwilą.
chwilowe poczucie słabości nie świadczy o tym, że jesteś słaba;
zwodziłaś wszystkich za nos przez 15 stron;
słaba osoba nie byłaby w stanie
Cytat
to nie będziesz marnować dla mnie czasu i poświęcać swej uwagi. Więc nie poświęcaj
tylko dlatego odezwałam się w tym wątku, że zobaczyłam w Tobie osobę wartą tego poświęcania;
jest w Tobie piękna głębia, ja uwielbiam takie osoby;
dokładnie tak, jesteś bardzo wiele warta;
Cytat
i niczym pustki się zapełnić nie da. Tym bardziej nie osobą męża...
strasznie duży ciężar chcesz zrzucić na partnera, jeśli oczekujesz, aby zapełnił twoją pustkę;
Suways pochylam się nad twoimi doświadczeniami, przeżyciami, przemyśleniami, pragnieniem miłości i szczęścia. Każdy z nas (tak myślę) tego właśnie pragnie w życiu najbardziej. I ma prawo do tego dążyć, by to osiągnąć. Mój mąż też właśnie odszedł w poszukiwaniu swojego szczęścia ku innej, bo u tej kochającej, troskliwej żony, jak widać nie potrafił się odnaleźć. I ok, szanuję jego prawo do swoich pragnień, wolności. Ale nigdy nie zrozumię i chyba nie wybaczę, że poprzez swoje rozterki, błędnie podjęte decyzje (np. ślu, egoizm spowodował, że dwoje małych ludzi ma rozbitą rodzinę (mimo, że nie było widocznego kryzysu, a więc mogły się spodziewać, podejrzewać czy życzyć sobie rozstania rodziców) i ich poczucie bezpieczeństwa, miłości oraz szczęście jest całkowicie zachwiane. Dzieci szybko rosną, skoro powołało się je do życia, trzeba umieć wytrwać w ich wychowaniu, chyba , że w domu jest patologia... ale tego ani u mnie ani u Ciebie nie ma. Czy to słuszne? nie wiem... ale wbrew sobie moje dzieci też teraz cierpią i pewnie za parenaście lat będą siedzieć na takiej "kozetce tu na forum" jak ty, ja i analizować zachowania rodziców, zachowania, które tak drastyczne piętno odcisną na ich dorosłym życiu. I pewnie powiecie, od lat tak się dzieje i pewnie dziać się będzie, ale ja się na to nie godzę. I to mnie boli najbardziej... bezsilność
Jeśli nie rozumiesz mojego milczenia, tym bardziej nie zrozumiesz moich słów
Paradoks. Im bywamy silniejsi, tym czasami mamy więcej słabości w sobie...
To nie paradoks. Tylko wtedy, gdy próżność i arogancja przesłania nam poznanie i przyznanie się do swoich słabości, które potem zaskakują, wyskakując , jak królik z kapelusza.
Silni ludzie to nie Ci, którzy ignorują swoje słabości, wstydzą się ich i udają silnych, tylko Ci, którzy potrafią się do nich przyznać, jasno zdawać sobie z nich sprawę i je określić. Jeśli są destrukcyjne, dopiero wtedy można je ujarzmić.
Siła nie polega na pozie czy zaklinaniu rzeczywistości tylko na dobrej znajomości samego siebie;
Ludzie padają nie z powodu słabości, ale dlatego, że uważają się za silnych, a siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada, ale na tym, jak szybko wstaje
To Emocje są najlepszym paliwem Życia,
Źle ukierunkowane stają się Bronią Masowego Rażenia
Masz już podane Suways na tacy. Co zabolało najbardziej jest odpowiedzią. Tak bardzo boisz się podjąć decyzję, że jej nie podejmujesz i wynajdujesz milion wymówek.
Twoje małżeństwo to żadna idylla. To nawet nie miłość, a wielki zbiór lęków Twoich i męża. Przystań na chwilę, poczytaj od początku.
Męża wybrałaś jako opcję, nie mężczyznę, nie miłość. Sama zamknęłaś sobie drogę, by go pokochać. Jest całkowitym przeciwieństwem tego czego pragniesz i on swoją dobrocią i uległością się nie przebije. Jako obiekt seksualny ( seks jest tutaj tylko następstwem, konsekwencją) nie ma najmniejszych szans. Realizujesz marzenie dziecięce o ojcu, nie o parterze, a to nie ta sama miłość. Umiałabyś zobaczyć w nim faceta?
Mało kto chce i potrafi poświęcić tyle w imię domu.
Szukasz miłości i uwagi jak małe dziecko. Pora dorosnąć. Pora nauczyć się czym jest miłość między mężczyzną a kobietą, bo póki co dalej odbijasz się między wyobrażeniami o niej.
PS. Wiesz, że małe dzieci tupią i obrażają się? Tak dzisiejsza akcja mi się skojarzyła.