Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Na początku się przywitam, Cześć wszystkim
Trafiłem na to forum z czystej ciekawości. Sam jestem obarczony piętnem osoby zdradzanej i tak sobie szukałem pomocy i wsparcia mentalnego. Nie jestem przekonany do otwartości ale chyba czas to zmienić bo znikąd widać pomocy. Cały dzień (któryś już w moim parszywym życiu) siedzę i czytam porady odnośnie depresji i myśli samobójczych, które dręczą mnie od długiego czasu. Postanowiłem jednak zacząć od jednego z powodów tego stanu rzeczy, zwłaszcza, że z racji tak pięknego okresu jak święta znów wrócił.
Nie chce zbędnie wylewać się tam gdzie nie trzeba więc najpierw zapytam czy to dobre miejsce do pisywania takowych problemów i otrzymania (może) jakichś porad co dalej ze sobą i całą zaistniałą sytuacją zrobić.
Jeżeli to dobry temat i znajdzie się ktoś chętny/a porozmawiać to z góry dzięki. Postaram się wtedy dokładnie i szczerze opisać temat, ale w zamian oczekuje równie szczerych porad i używając frazesu "bez względu czy prawda okaże się bolesna".
Pozdrawiam Luc...
P.S. z racji ostrożności na razie nie udzielam mojego maila, nie chce żeby ktoś kto może zna mnie z mojego otoczenia wiedział co się dzieje w moim życiu. Chciałbym zachować anonimowość. Z góry dzięki za wyrozumiałość.
To dobre miejsce Luc;
Jesli zdrada jest tym co Cię najbardziej męczy, to w pasku po lewej stronie w nawigacji masz- dodaj zdradę; Nie znaczy to, że tematy poboczne zostaną ominięte, wręcz przeciwnie;
Jesli chcesz rozmawić na ogólne tematy, to dobrze zacząłeś;
Swoich danych nie podaje się ogólnie całej Polsce, jeśli jest taka potrzeba to w prywatnej korespondecji już konkretnym osobom.
To Emocje są najlepszym paliwem Życia,
Źle ukierunkowane stają się Bronią Masowego Rażenia
Po prostu opisz swoją zdradę w(dodaj zdradę) odpowiednim dziale. Na forum gdzie się teraz odezwałeś jest czasem bałagan a tak twoja historia będzie miała swój tytuł i każdy kto będzie miał coś do powiedzenia łatwiej na ciebie trafi. Używaj pw (poczty portalowej ) nie musisz nikomu udostępniać swojego maila. Chyba że komuś potem sam go podasz tylko twoja decyzja. Jesteś anonimowy i nikt nie potrzebuje wiedzieć nic więcej poza tym co sam napiszesz. Na pewno skorzystasz tutaj z cennych porad.
Dzięki Yorik. Zaraz dodam tą zdradę. Jestem nowy (zarejestrowałem się chwilę przed napisaniem tego posta) więc nie znam się na nawigacji na tym forum.
Ale jak możesz to powiedz jak to wygląda. Opiszę zaistniałą sytuację w zakładce "Dodaj zdradę" i dyskusja będzie w tym temacie, w którym teraz piszemy czy dialog gdzieś się przeniesie? Uczestniczyłem w kilku forach o różnej tematyce i nie widziałem takiego sposobu działania, więc kolokwialnie mówiąc jestem zielony. Pytam bo nie chce się wylewać i wyżalać w wyżej wspomnianej zakładce, a później nie móc jej znaleźć
Daj dobry wyróżniający się tytuł i nie będzie problemu.
To będzie tylko Twoja zakładka z Twoim tematem, którą znajdziesz na panelu środkowym lub po prawo w aktywnych tematach;
Potem, gdy nikt nie będzie dokonywał wpisów zniknie z panelu aktywnych, ale po tytule każdy będzie mógł go znaleźć przez- szukaj.
Podział jest taki, aby móc szybko odnaleźć daną historię lub osobę w jednym miejscu. Faktycznie, na forum szybciej się wszystko zmienia i trochę ciężej znaleźć, gdy spadnie z tematów aktywnych.
Poza tym forum służy poruszaniu dowolnych tematów, poważnych i luźnych; chcesz się przywitać, z kimś pokłócić lub dostać przepis na sałatkę, to idealne miejsce
A danych, które jednoznacznie mogą Ciebie lub kogoś zidentyfikować nie podawaj, bo zrobisz tylko niepotrzebną robotę administracji, dochodzac do wniosku za chwilę, że mądre to nie było
To Emocje są najlepszym paliwem Życia,
Źle ukierunkowane stają się Bronią Masowego Rażenia