Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Czytam wiele postów na forum i widzę, że właściwe większość z nas inwigilowała swoich partnerów. Czytanie maili, sms, sprawdzanie bilingów, kontrola, itp. Ja wiem, że po każdym przeczytanym sms do jej ukochanego zawsze miałem doła, właściwie z dwóch powodów - po pierwsze z powodu treści, po drugie, że używam metod, które są dla mnie obrzydliwe. Nie lubię kogoś podsłuchiwać, sprawdzać.. w jakiś sposób odstrasza mnie to, ale jednocześnie jak mam możliwość to robię to. Właściwie to się z tego leczę i unikam. Jeśli ktoś mnie oszukuje to sprawa jego sumienia, a moja kontrola spowoduje tylko tyle, że będą bardziej ostrożni, a ja stracę resztki szacunku dla samego siebie.
Z drugiej strony człowiek chce ufać i zainwestować swoje uczucia i życie bez obaw, a po zdradzie o to pierwsze bardzo ciężko. Człowiek nie chce się znowu przejechać i cierpieć....
Ja nie mam rzadnych wyrzutów sumienia, ze przegladałam telefon męża i czytałam te smsy. On mnie mógł oszukiwać to ja mogłam sprawdzić sama na jakim etapie jest owa znajomość. Dzięki tym smsom poznałam lepiej swojego męża. Na jakie wyznania go stać( szkoda, że wówczas nie do mnie), gesty. Dowiedziałam się, że klepie tej bladzi o wszystkim co sie dzieje w rodzinie. tzw. zwierzenia. A dzieki temu, ze "przeswietlilam" jego kompa odnalazłam jej fotki i wiedziałam juz jak wygląda.
Ja też nie mam wyrzutów sumienia,że zobaczyłam bilingi męża!Wiem .do czego był zdolny -a on wie,że ja wiem-i dobrze!Powinien to wiedzieć!!!Bo inaczej mógłby się zapierać a ja nie miałabym dowodów!
ja nie sprawdzalam tel mojego chlopaka do penego momentu... Sprawdzilam tylko 2 razy- 1 raz stare archiwalne smsy jakos obudzily we mnie czujnosc by po prawie 2 miesiacach jednak dowiedziec sie o wszystkim. Mialam satysfakcje z tego,ze odpisalem jej z jego telefonu,ze on jest teraz ze mna i nic wiecej nie napisalam. Jakos ciezko jej bylo to przyjac. To byl etap kiedy moj mezczyzna miotal sie pomiedzy nami...ale tak to jest jak ze stara "miloscia" nie zrobilo sie porzadku w odpowiednim momencie..
"Puść to, jak wróci- jest twoje, jak nie- nigdy nie było..."
Ja tez sie glupio czulam - ale tlumacze sobie to tak ze tylko dzieki temu teraz wiem na czym stoje - gdybym sie o tym sama nie dowiedziala i nie zaczala pytac, nie domyslilabym sie a sam by mi nie powiedzial.....Ciesze sie ze wiem Ale zastanawia mnie jedno - co taka osoba sobie mysli - bo raz sie dowiedzial ze przeczytalam maila - prosilam o wyjasnienie - czy to ich utwierdza w przekonaniu ze jestesmy zli ? czy powoduje raczej strach...? wlasnie tego sie boje - ze z drugiej strony tym moglam zepsuc ale gdybym nie przeczytala - robilabym sobie jakies glupie nadzieje, po co !!!? Gdyby bylo w porzadku moglabym czytac wszystko...zwlaszcza ze mielismy swoje hasla do skrzynek, komorek uzywalismy wspolnie........i nigdy wczesniej tego nie robilam bo ufalam
U mnie....hmm...mąz miał blokadę,blokany klawiatury,telefonu.Za choleręnie do zdobycia.Ale numer dziewczyny i tak zdobyłam(nie z jego telefonu-wyłączyl myślenie na pewien czas)-potem rozmowa z tą dziewczyną,zapoznanie,zdemaskowanie współnie z nią....Efekt?-JEGO UCIECZKA!!!Zmienił nr telefonu,zerwał wszelkie znajomości,uciekł do innego miasta.Kolejna nauczka ,kolejna ucieczka ,ja powiedzialam DOŚĆ.KONIEC.
Dziś się śmiejemy obie z niego
malta...Co jej powiedzieć?ja zaczęłam od przedstawienia sie.Ilona B...żona Pana W..
Nie dzwonię by panią obrażać bo zawsze twierdzę że kobieta ktora ma kontakt z żonatym mężczyzną zna i wie tylko tyle co on sam chce by wiedziala.Czyli zna go tylko takim,jak on sie sam przedstawia...No i czy Pani wie,że........i tak sie zaczęło nasze całodzienne gadu gadu przez telefon..
Ilonka...ja bym chyba jednak tego niezrobila...niewiem juz z reszta....Jezeli maja byc ze soba to beda ...jesli nie to sie to rozpadnie bez mojej pomocy...jak to cholernie boli.....
Ja tez rozmawialam z ta k..... przez telefon i gg. Wrazenia ehhh falszywa gowniara... Mam nadzieje,ze dobitnie uswiadomilam swojemu mezczyznie kim ona jest. Jesli mam byc szczera to w jego sentymenty i uczucia do niej wierze ale jej zupelnie nie. Ona szukala tylko taniej rozrywki jego kosztem i to mu powiedzialam. Oczywiscie moj facet teraz zabronil mi dotykania sie do jego telefonu. Dobrze ja sie nie bede juz dotykac....Zabolalo go to,ze mu nie ufam i dobrze...
Ostatnio jakas "nowa laska" sie do niego czepia. Nawet mi jej smsy przeslal bym przeczytala. Oczywiscie wiem,ze nie jest kompletnie zainteresowany nia ani jej siostra co tez do niego startuje. Jest bardzo szczery i teraz mowi mi o wszystkim.
Paradoksalnie w tej calej zdradliwej sytuacji bylam jedyna osoba,z ktora on mogl o tym porozmawiac.. To pomoglo i to bardzo..
Ostatnio po naszej rozmowie juz spokojnej i nie meczacej jak wczesniejsze dostalam sms'a:
" jest cos takiego, ze jestes mi bliska i Cie bardzo kocham i liczysz sie tylko Ty. Inne łacznie z nia mam gdzies.."
"Puść to, jak wróci- jest twoje, jak nie- nigdy nie było..."
Bardzo dobrze, ja robie tak samo Syla! Tzn robiłam, bo juz zrozumiał jak to jest jak sie nie mozna z kimś skontaktować, także juz o dziwo, chyba mu bateria sie zregenerowała i juz tak sie nie rozładowuje, szczególnie wieczorami
Syla,zrób szałowe zdjęcie swoje,takie co to dech zapiera i wyślij zaproszenie do męza by dodał Cię do swoich znajomych..Niech jej szczęka opada gdy będzie Cię tam widziała..
ja przyznam się, że też czasami nachodzi mnie ochota by sprawdzić wiadomości na poczcie, n-k itd. moja polowka nie wie ze posiadam te hasla, ale od razu chcialbym zrobic taka uwage co do dziewczyn. starajcie sie wymyslac duzo bardziej skomplikowane hasla i zupelnie rozne do kluczowych miejsc jak poczta, nasza klasa, gadu gadu. Niestety w moim przypadku jest tak ze jedno z hasel poznalem przypadkiem(do maila) tam znalazlem wiadomosci z innym haslem do portalu, roznilo sie jedynie cyfra na koncu i bylo to haslo zwiazane z nazwiskiem babci ;/. stad znajac sposob ich tworzenia poznalem wszystkie :/
Dlaczego mowie, niestety, bo haslo jest proste latwe do zlamania a ja mimo to nie potrafie zasugerowac mojej polowce jego zmiany bo po pierwsze straci do mnie bardzo duze zaufanie gdy o tym wspomne a po drugie zawsze jest to jakis czerwony guzik bezpieczenstwa ktory pozwala na dojscie do prawdy w przyszlosci. Poprostu zbyt smutne historie czytam tutaj bym mogl wierzyc w bezgranicznie w cos co okreslamy miloscia.
Kiedy doszlo do sprawdzenia poczty, np po rozmowach gdy ona uczestniczyla w jakiejs imprezie tam kogos poznala ('jakis kolega' o ktorym nie chce nic wiecej mowic, lub gdy sie kiedys napila zebralo ja na jakies wyznanie o pocalunku z przeszlosci wakacyjnej aczkolwiek tez nie chciala rozwinac tematu chyba sama zdajac sobie sprawe jaki drazliwy temat poruszyla.
Uwaza ze ja o tym szybko zapominam jesli ona sprawe przemilczy, no ale jak widac to prowadzi tlyko do nasilenia mojej fobii zwiazanej z niepewnoscia co do niej ktora sie nasila tak samo szybko jak zanika, aczkolwiek zadnych dowodow nie mam i nie szukam ich na sile, bo w naszym zwiazku jest teraz bez zadnych zaklocen, sielanka i panuje milosc (im czesciej slysze takie zapewnienia to tez nabieram podejrzen, wiec nigdy nie naduzywam tego slowa)
Nasz zwiazek jest na odleglosc i widzimy sie zwykle co weekend, stad takie czarne mysli ktorymi zajmuje moja glowe bedac bez niej.
Mi nigdy nie przyszło do głowy sprawdzać skrzynkę pocztową żony lub jej komórki. Do czasu jak żona zaczęła mi wmawiać że ją ograniczam, że to wszystko co pomiędzy nami jest nie tak to przez moją zazdrość... Gryzłem się tym szukałem w sobie winy za moje zachowanie Gryzłem się tym do czasu kiedy przypadkowo przejrzałem bilingi telefonu (leżały zawsze nie przeglądane z rachunkiem) i znalazłem numer telefonu tego kogoś.. Powiedziałem jej że zanm jego numer bo przecież nie dzwoni się do koleżanki o 23.40 ani po 6 razy dziennie ze szkoleń... Trzeba przyznać, że nigdy wiecej już ten numer się nie pojawił ... Czy przeglądać maile ? Jak ktoś napisał jak zdecydujesz się przejrzeć maile małżonka podejrzewanego o zdradę to zrobisz to na swoją odpowiedzialność - to prawda... Sczytalem haslo oraz login żony i otworzyłem jej skrzynkę.... Znalazłem tam calą historię ich romasu (ponad pół roku). Pierwsze czytanie tylko kilkanaście maili bo cały świat zawirował byłem jak ogłuszony... Byłem po prostu przerażony... zobaczyłem zupełnie obcą osobę... to nie była moja żona... Kiedy masz dostęp do poczty to cały czas męczy cię co się dzieje co sobie piszą co robią i nawet jak nie chcesz to i tak po jakimś czasie będziesz podglądał ich maile ja to robiłem 3 razy przez 3,5 miesiąca potem powiedzialem jej o tym. Nie wiem czy zmieniła hasło, już mnie to nie interesuje... Zapamiętałem tylko jedno co ona powiedziała: nie spodziewałam się ze otworzysz moją skrzynkę i ze będziesz przegladał moją komórkę (raz to też zrobiłem - nie wiem czy o tym wiedziała) Pewnego razu opowiadała mi o gościu który szpiegował swoją żonę dla niej to bylo żałosne... Żałosne jest dochodzenie prawdy ale nie jest żałosne: oszukiwanie, codzienne kłamstwa, zdrada, podłość - to jest w porządku ....Chyba brała mnie za głupka albo myślała ,że jestem tak zakochany że jej nigdy nie będę podejrzewał?? Kobiety zawsze zostawiają wiadomości od kochanków - na pamiątkę dla wnuków???
Ja mojego męża nie sprawdzałam nie miałam takiej potrzeby żadnego przeczucia że coś jest nie tak.I nagle bum dowiaduję się że spał z inną i na dodatek ona jest w ciąży teraz.czy z nim?ON zaprzecza grozi jej testem na ojcostwo.Mąż obecnie jest za granicą ale wiem że jak przyjedzie nie oprę się pokusie sprawdzenia choćby komórki.
jeśli mają Państwo problem z podsłuchem itp. zapraszam do zapoznania się z najczęściej stosowanymi metodami podsłuchowymi:
SYSTEMY RADIOWE
amatorskie nadajniki podsłuchowe pracujące w paśmie do 120 MHz z
modulacją FM bez kodowania i o mocy zazwyczaj nie przekraczającej kilku
mW. Nadajniki tego typu są dość tanie ponieważ ich cena zazwyczaj nie
przekracza 50 zł. Jednak aby uzyskać maksymalny zasięg i jakość odbioru
należy stosować czułe skanery częstotliwości, gdzie ceny tego typu
urządzeń zaczynają się od 1500-1800 zł. Wadą tego typu urządzeń jest to,
że każdy dotyk urządzenia powoduje rozstrojenie częstotliwości co w
praktyce uniemożliwia odsłuch na takim poziomie aby głos był zrozumiały
a zasięg przekroczył 20-30m. Nadają się bardziej do zabawy niż pracy operacyjnej.
- półprofesjonalne nadajniki podsłuchowe pracujące w paśmie do 600 MHz
z modulacją FM/WFM bez kodowania i o mocy zazwyczaj nie przekraczającej
25mW. Jednak aby uzyskać maksymalny zasięg i jakość odbioru należy
stosować czułe skanery częstotliwości, gdzie ceny tego typu urządzeń
zaczynają się od 1500-1800 zł. Wadą tego typu urządzeń jest to, że każdy
kto będzie posiadał taki skaner będzie mógł odebrać sygnał z podsłuchu,
dlatego tej metody podsłuchowej używają osoby, które nie mają
dostatecznej wiedzy na ten temat a mogą w/w zestaw kupić w wielu
sklepach w sieci Internet.
- profesjonalne nadajniki podsłuchowe pracujące w paśmie do 25GHz (w
praktyczne najczęściej spotykane są te, które pracują w paśmie 10GHz), z
modulacją FM/WFM, nadajniki (VHF/UHF), nadajniki podsłuchowe pracujące w
pasmie GSM/UMTS (wszelkiego typu nadajniki podsłuchowe pracujące jako
terminale GSM lub zmodyfikowane telefony komórkowe), nadajniki SHF (w
pełni profesjonalne nadajniki stosowane przez agencje detektywistyczne
oraz służby państwowe), pracujące z transmisją z widmem rozproszonym,
transmisją kodowaną, impulsową oraz z nadawaniem okresowym (informacje
głosowe są zbierane i rejestrowane w pamięci po czym wysyłane są w
pakietach w postaci cyfrowej co jakiś czas, celem utrudnienia
namierzenia urządzenia. W obrębie pasma 25GHz znajdują się też
amatorskie kamery bezprzewodowe pracujące w pasmie 2,4GHz jak również
profesjonalne systemy audio-wizualne pracujące w paśmie 5-6 GHz.
Poza tym coraz częściej można spotkać nadajniki pracujące z
wykorzystaniem WiFi oraz Bluetooth.
Tak można ogólnie podzielić nadajniki radiowe stosowane w inwigilacji
elektronicznej.
PODSŁUCH ZDALNY BEZ INGERENCJI W MIEJSCE INWIGILOWANE
- akustyczne mikrofony kierunkowe, umożliwiają podsłuch rozmów w
odległości 50-100m.
Ceny tego typu urządzeń zaczynają się od kilku tysięcy złotych
(urządzenia amatorskie) do kilkudziesięciu tysięcy złotych (urządzenia
profesjonalne). Wadą tego typu rozwiązań jest wielkość urządzenia
(najczęściej posiadają paraboliczną czaszę skupiającą o średnicy > 25
cm, co utrudnia ukrycie faktu prowadzenia nasłuchu. Wykonywane są w
wersji z czaszą paraboliczną (praca na dużych odległościach) oraz w
wersji mikrofonu rezonansowego (dźwięk jest wzmacniany na zasadzie
zjawiska rezonansu w równoległych rurkach o różnej długości, na końcu
których umieszczony jest specjalny mikrofon).
- laserowe systemy podsłuchowe umożliwiają podsłuch pomieszczenia, w
którym znajduje się przynajmniej jeden otwór okienny. Wiązka lasera
trafia na szybę, ulega częściowemu odbiciu i trafia przez wysokiej klasy
układ optyczny do układu przetwarzającego. Tam następuje szereg procesów
w efektem tego jest to, że otrzymujemy odsłuch rozmów prowadzonych w
inwigilowanym pomieszczeniu. Urządzenia tego typu były stosowane w
okresie zimnej wojny i ze względu na swoją cenę (ponad 100 tyś zł) są
bardzo rzadko używane. Powodem jest też wprowadzenie w oknach podwójnych
szyb (okna PCV), co powoduje, że skuteczność tego typu rozwiązań jest
znikoma.
PODSŁUCH SEJSMICZNY
urządzenie, które umożliwia podsłuch prowadzonej rozmowy przez ścianę
budynku o grubości do około 0,5m. Urządzenie musi być zamontowane na
ścianie po stronie zewnętrznej budynku, najnowsze konstrukcje pozwalają
na podsłuch poprzez rury CO oraz inne.
PODSŁUCH TELEFONU STACJONARNEGO
stosuje się urządzenie, które podpina się w lokalnej centrali
telefonicznej umieszczonej wewnątrz lub na zewnątrz budynku. W czasach
gdy nie było central cyfrowych wystarczyło wpiąć słuchawkę w linie i
można było podsłuchiwać rozmowy, w przypadku central cyfrowych sprawa
jest bardziej skomplikowana.
PODSŁUCH TELEFONU KOMÓRKOWEGO
polega na modyfikacji telefonu komórkowego. Zmodyfikowana może być
elektronika âEUR" rozwiązanie stosowane kiedyś, dzisiaj z racji
miniaturowych obudów telefonów opcja trudna do realizacji. Najczęściej
stosowaną metodą jest obecnie zmiana oprogramowania telefonu w taki
sposób, że osoba podsłuchiwana nie zdaje sobie sprawy, że wszystko co
robi z wykorzystaniem swojego telefonu jest monitorowane âEUR" od odsłuchu
prowadzonych rozmów w czasie rzeczywistym, po treść smsów, ustalenie
pozycji telefonu a nawet podsłuchu wszystkiego co dzieje się w obrębie
kilku metrów od aparatu, mimo że jest on wyłączony (warunek bateria
musi być włożona).
PODSŁUCH ZDALNY KOMPUTERA PC
istnieją urządzenia, który umożliwiają rejestrację tego, co robimy na
komputerze âEUR" dotyczy wszelkich znaków wpisywanych z użyciem klawiatury.
Urządzenie może być podpięte do zasilania budynku poza miejscem, gdzie
znajduje się komputer, ważne jest, aby z tej sieci był zasilany
podsłuchiwany komputer. Każdy wpisany znak generuje do sieci
elektroenergetycznej impulsy (zakłócenia), które mogą zostać odczytane
przez wysokiej klasy sprzęt. Tego typu urządzenia mogą posiadać służby
Państwowe takie jak Policja, ABW itp. Istnieją metody uniemożliwiające
stosowanie tego typu podsłuchu, ale to nie jest temat na E-mail.
zdalne wejście na niezabezpieczony komputer poprzez sieć lokalną lub/i
Internet.
URZĄDZENIA PRZEWODOWE
wszelkiego typu mikrofony, kamery przewodowe oraz innego typu
urządzenia, które przesyłają informacje głosowe (i/lub kodowane cyfrowo)
z wykorzystaniem łączy kablowych istniejących już w infrastrukturze
budynku lub dodatkowo zainstalowanych.
REJESTRATORY i EURDYKTAFONY
wszelkiego typu dyktafony analogowe i cyfrowe (w tym oprogramowanie
zainstalowane w telefonie komórkowym) umożliwiające rejestrację
prowadzonej rozmowy, są bardzo trudne do wykrycia jednak w większości
przypadków można uniemożliwić lub bardzo utrudnić nagrywanie...
Wyżej wymienione urządzenia to sprzęt najczęściej stosowany w
inwigilacji elektronicznej.
Każde z wyżej wymienionych urządzeń może zostać zakamuflowane poprzez
wbudowanie w sprzęt RTV-AGD powszechnego użytku jak również większość z
w/w urządzeń może być aktywowana zdalnie z użyciem fal radiowych tylko
gdy ma być prowadzony podsłuch danego obiektu/pomieszczenia.
Edycja - usunięcie nazwy użytkownika, która jest niezgodna z regulaminem.
Droga rise! Dwie godziny siedziałam nad jego telefonem, który wypadł mu z ręki. Jedną ręką wpijanym widzie odsyłał wiadomość do laluni, drugą onanizował się. Zajrzałam, zobaczyłam, co powinnam. Ona wysłała mu nagie zdjęcia, on do niej ciepłe- kocham cię cudzie. Do końca wmawiał, ze to zabawa, zakład, że .... oczywiście podczas ostatniej przed rozwodem awantury telefon za 2000 zł(bo to gadżeciarz był) wyrzuciłam na ulicę. Nie jestem z siebie dumna, lecz wtedy, tym amoku i bólu upokorzenie nie myślałam , działałam impulsywnie. Dziś nie boli, nie szkoda mi. Wykańcza jedynie przejmująca samotność i poczucie straconego czasu. Ale i ona , i on bali się, że wykorzystam zdjęcia podczas rozwodu. Byłby skandal- a chciałam oszczędzić córkę.