Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Witam , mam pytanie a przede wszystkim chciałbym się przywitać ...
I pozdrowić wszystkich ..
Więc przechodząc do tematu ..Ileś lat temu mam pewności że żona miała kochanka.. Odkryłem to i dla dobra dzieci wybaczyłem jej ..Po kilku latach znów mam wątpliwości i chciałbym wiedzieć jak jest naprawdę .. Dużo mnie kosztowało to wszystko wcześniej i po prostu chce wiedzieć z kim żyje ..
Stąd moje pytanie czy istnieje możliwość aby to sprawdzić , jej telefon ?
Mam do niego dostęp ..
Lecz też wiem że głupia nie jest ..Dodam jeszcze że na chwilę obecną nie stać mnie na drogie programy po tys zł..
I wiem też że to nie jest ferr..
Ale to jedyny sposób aby się przekonać ..
Pozdrawiam ..
Jeśli odkryjesz, że Twoje przeczucia okażą się prawdziwe to co wtedy zrobisz?
Będziesz ją kontrolował, szpiegował nieustannie?
Wykończysz się. Już jesteś na dobrej drodze do tego, bo przeszłość nie daje Ci spokoju; "wybaczyłeś" dla dobra dzieci, to nie wystarczy. Czy przerobiłeś/przerobiliście tamtą zdradę? Czy owe wybaczenie nie było zamieceniem sprawy pod dywan?
Nie , nie przerobiliśmy tamtej zdrady ..Tylko to co wiedziałem..
Chciałem rozmawiać i wyjaśnić wiele rzeczy ..
Niestety nie dowiedziałem się za wiele ..Tylko że bardzo żałuję itp..
Nie potrafi powiedzieć ile to trwało , dlaczego ..
Czy to była miłość , czy tylko fizyczność ..
Nie pamięta , nie wiem..
A co zrobie jeśli odkryje kolejny romans ?
Poprostu , odejdę ..
Nie mam już sił ..
Zadręczać się myślami i zastanowić się czy faktycznie się wszystko zmieniło czy żyje nadal z osobą z przed lat..
Po kilku latach znów mam wątpliwości i chciałbym wiedzieć jak jest naprawdę
Cytat
A co zrobie jeśli odkryje kolejny romans ?
Poprostu , odejdę ..
jeśli ma romans sprawa jest jasna; a jeśli nie ma to masz problem ze sobą co wiązałoby się z nie przerobieniem tamtej zdrady i uważaj...bo Ty będziesz wtedy niszczył. Zweryfikuj to dla swojego/waszego dobra.
Ona klamie...
Pamieta wszystko.
Potrafi powiedziec ile to trwalo, potrafi powuedziec "czy to byla milosc czy rylko fizycznosc"...
Potrafi, tylko nie chce...
I to nie z obawy, ze Cie zrani (choc byc moze rowniez).
Przede wszystkim.z obawy o siebie i o kochanka.
Osoba zdradzona nawet po latach jest u zdrajcy na ostatnim miejscu. Sa oczywiscie wyjatki, ale ja tu pisze o regule.
Żona nie poniosła wcześniej żadnych konsekwencji i jest duże prawdopodobieństwo ponownej zdrady, tak działają schematy (nie twierdzę, że ona poszła takim schematem).
Zbyt łatwo wybaczyłeś; ona nie wie jak cierpiałeś i jakie koszty tego poniosłeś, ona miała motylki w brzuchu...rachunek jest prosty co byś wybrał?
W zasadzie to wyprowadziłem się po wszystkim na kilka miesięcy ..I to ona prosiła abym wrócił ..
Ale fakt , kochanka znam .
I w tej sprawie uciekła kiedy się z nim skonfrontowalem..
I to było w obecności jego żony .
Tak wyszło..
Mówi że kocha itd ..
Jest ogólnie dobra kobieta i matka ..
Ale mam przeczucie że coś nie gra ...Myli się w tym co mówi ..
Kilka razy mnie oszukała ..
Poprostu wiem że sprawdzenie telefon to jedyny sposób..
Mam do niego dostęp..
Rzecz jasna myślę że wie kiedy i gdzie może pisać ..
Jestem słaby w intormatyce..
Dlatego poprosiłem o pomoc..
@Mariuszjeden, niestety przy dzisiejszych zabezpieczeniach tak naprawdę to nie ma możliwości sprawdzenia, chyba że jakieś profesjonalne oprogramowanie. Z messengera nie ma szans na odzyskanie, whatsapp podobnie. Poza tym żona może korzystać z prywatnej przeglądarki i tam logować się na maila, o którym nie masz pojęcia, a to również jest nie do sprawdzenia. Wysyłałam telefon męża do profesjonalnych rszukaczyr1; i dowiedziałam się tylko tyle, że jak ktoś wie co i jak ukryć to ukryje. Dlatego związki opierają się na wzajemnym zaufaniu. Tak po prostu i zwyczajnie. A w naszych małżeństwach tego zaufania nie ma.
Nie przerobiłeś tamtej zdrady bo żona miała w dr30; twoje uczucia. Dobrze wszystko pamięta do dziś ze szczegółami, tylko chroni kochanka i swój tyłek. A czy nie jest u ciebie tak, że czekasz na kolejną zdradę? Żeby zdobyć wreszcie te dowody i po prostu zwyczajnie odejść? Bo ja chyba właśnie tak mam. Sytuacja jak u ciebie, albo nie wiem, albo nie chcę o tym rozmawiać.
Najlepsze jest to, że po tej cholernej zdradzie chciałam stosować te 34 kroki, ale mojemu mężowi wychodzi to dużo lepiej. I tez minęły już ponad 3 lata, a ja nie potrafię przestać o tym myśleć. Są czasami jakieś dni, że nie myślę. Ale to ciągle wraca. Ostatnio przeczytałam na tym portalu wpis gunio, który męczy się tak 40 lat :rozpacz:
Muszę jednak opisać swoją historię, żeby zrobić to co trzeba było już 3 lata temu. Może dostanę porządnego kopar30;
Jeśli ma smartphona to można ewentualnie zainstalować jakiś program typu "keylogger".
W zależności czy to android czy IOS (Iphone) , takie programy potrafią wszystko zapisywać co było wklepywane w telefonie jeśli dużo pisze np. na nim na social mediach czy innych mesengerach czy jak wysyła smsy.
Takie programy są też na komputery, na telefony, wiadomo taki program może kosztować troszkę, w internecie ciężko tak znaleźć choćby piracką pełną wersje.
Albo jak jakieś pewnie są to działające na pół gwizdka lub z wirusami.b
Są programy do odzyskiwania danych usuniętych z pamięci w tym przypadku z pamięci telefonu lub zamontowanej w nim karty pamięci.
Ale prędzej znajdzie jakieś rzeczy typu może pousuwane zdjęcia robione telefonem albo które gdzieś tam pobrała skądś na pamięć telefonu ,muzykę, może jakieś tekstowe dokumenty jak z internetu pobierała ( np. maila na telefon i zapisywała je na telefonie ).
Wiadomo trzeba by mieć trochę więcej czasu wtedy i podłączony telefon pod komputer kablem usb,a sam program zainstalowany na komputerze.
Kiedyś dla picu pobawiłem się takim programem na laptopie znajomego dziewczyny jego to odkryło całe foldery zdjęć z przeszłości ( z jej byłym facetem nawet). Oczywiście nic nie mówiłem o tym jemu no bo po co, przeszłość niby to przeszłość( za nami jak to się mówi ).
Nie ma raczej takiego programu bynajmniej mi nic nie wiadomo co by pokazał smsy te pousuwane, wiadomości na mesengerach też pousuwane czy innych social portalach.
Nie spotkałem się z magicznymi programami które pokazałyby ci hasla do wszystkiego na co ma tam hasła porejestrowane na tych różnych wynalazkach dzisiaj jakie ludzie używają.
No chyba ,że byłoby zapamiętane akurat przez telefon i normalnie mógłbyś wejść tam sobie np. na facebooka tak jak niektórzy tu zdradzeni tak zrobili po prostu na komputerze np. na którym było zalogowane konto partnera/ki.
Może uda ci się któregoś dnia coś odczytać jak akurat by przyszło a ona powiedzmy była poza zasięgiem telefonu. Reszta to jakieś profesjonalne firmy które wiadomo hajs płacić trzeba.
W sumie dziwnie wyszło z tą jej pierwszą zdradą bo nie chce mi się wiedzieć ,że ona nic nie pamięta albo nie wie już sama jak to było. Skoro chciała naprawiać to powinno się usiąść i rozmawiać wtedy szczerze o co chodzi, co zaszło ,co było nie tak. Teraz pozostaje jedynie wiele pytań bez odpowiedzi i niepewność.
Uciekła nawet przy konfrontacji z kochasiem i jego żoną? No to faktycznie wzięła to na klatę i dosięgły ją konsekwencje fest. A właśnie zdrowo by było wtedy porozmawiać jak to z nimi było nawet przy jego żonie tak by i można było poobserwować swoją jak ona reaguje i czy faktycznie jej zależało na tym byś do niej powrócił czy znów zadziałała opcja typowej małpy na zasadzie no przecież nie zostanie teraz sama.
W sumie w ogóle czy masz ku temu jakieś solidne podstawy ku temu by twierdzić ,domniemywać że jest coś znowu nie tak z nią? No że może znów coś kręcić na boku?
Tyle jest tych symptomów przecież po których wielu zapaliła się ta magiczna czerwona lampka ale to muszą być ku temu jakieś podstawy.
Może jakiś dyktafon podłożyć parę razy i zobaczyć co nagra,kamera w samochodzie?
Jestem mistrzem survivalu.... poległem w tutorialu..