Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Hej!
Ja co prawda zdradzana nie jestem (i oby tak zostało), ale moja siostra chyba ma poważne powody, aby przypuszczać, że jej mąż wdał się w romans. Sytuacja jest już bardzo zaogniona, a wszelkie próby rozmowy kończą się awanturą i trzaskaniem drzwiami. Siostra zaczyna mysleć o rozwodzie, chciała wynająć detektywa, aby udowodnić zdradę swemu mężowi, ale ceny usługi podane przez detektywa powaliły nas na kolana. Znalazłyśmy w internecie gościa od informatyki śledczej, poczekałyśmy aż mąż siostry pojedzie w "nagłą" delegację i zawiozłyśmy jego laptopa do informatyka. Czekamy na szczegółową ekspertyzę, bo mamy informację, że juz coś znalazł. Dowiedziałam się u znajomego prawnika, że taka ekspertyza może być dowodem w sądzie. Bardzo mi zal mojej siostry, strasznie to wszystko przezywa, ale musi w razie czego mieć dowody, że to nie z jej winy rozpadło się małżenstwo.
Yorik jesli ow informatyk nie prowadzi swojej dzialanosci to musi wyrazic zgode na reklamowanie swoich uslug i adresu...
Nie jestem jednak pewna co do legalnosci metody jaka dowody zostana zebrane-jakby nie patrzec to jest jego laptop, sciaganie danych bez jego wiedzy jest wlamaniem-sad moze nie uznac...ale moze sie myle.
ktos wie dokladnie??
Dziękuję za podpowiedzi ale mam chyba większy problem ,bo mąż ma bardzo stary model telefonu Siemens A55 on nawet nie ma kolorowego wyświetlacza Czy gdybym jego kartę włożyła do swojego smartfona wtedy mogę coś zdziałać?
Niestety na tego typu technice nie znam si kompletnie a nie mogę poprosić o pomoc dzieci bo nie wiedzą o tym co ,,robi,,ich tatuś , jestem zdana sama na siebie albo kogoś może w punkcie serwisowym.
Jak sie domyślam to muszę ten program ściągnąć na tel , czy się mylę?
Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Najtrudniej będzie zdobyc kartę :niemoc
Niestety, smsy nie przenoszą się na karcie, zapisywane są w telefonie, także zdobycie karty nic Ci nie da.
Może kup mężowi w prezencie smartfona wtedy Twoje możliwości inwigilacyjne się zwiększą.
W życiu trzeba być jak kaczka, nad wodą niby nic, a pod woda nóżki pracują.
Może kup mężowi w prezencie smartfona wtedy Twoje możliwości inwigilacyjne się zwiększą.
To najlepszy pomysł. Tylko wcześniej przed wręczeniem, telefon trzeba odpowiednio przygotować
Konia Trojańskiego już dawno wymyślili, wielkie miasta i firmy przez to padały, a jeden ludzik to pikuś
--------------------------------------------------------------------------------
Edytowane przez Yorik dnia 21.02.2013 15:08:13
To Emocje są najlepszym paliwem Życia,
Źle ukierunkowane stają się Bronią Masowego Rażenia
Wystarczy zainstalowanie jednego programu, na androida jest kilka, płatne i darmowe.
Będziesz miała wtedy wgląd we wszystko, bilingi, smsy, to gdzie aktualnie przebywa, mało tego, będziesz mogła nagrywać jego rozmowy, albo to co aktualnie słyszy mikrofon, lub robić zdjęcia oboma kamerkami, jednym słowem James Bond.
Nie, z darmowych masz np androidlost, masz smsy, nagrywanie z mikrofonu, robienie zdjęć, bilingi i pozycję, do tego masz całą masę innych możliwości, ale raczej nie związanych z tematem. Androidlosta widać ikonkę, ale do tego też są odpowiednie programy
Poza tym tak naprawdę ktoś musiałby wiedzieć czego szukać, aby się dopatrzeć jej pośród innych i zawsze można powiedzieć, że to zabezpieczenie antykradzieżowe.
Troche niedopowiedzen sie wkradlo.
Linki , ktore zamiescilem pozwalaja na odzyskanie skasowanych danych , takich jak sms,historia polaczen ....
Czesc z nich przechowywana jest na karcie , czesc w pamieci telefonu.
Warunek konieczny do odzyskania danych to fizyczny dostep do telefonu i karty SIM.Dodatkowo konieczne jest sciagniecie odpowiednich programow na kompa,podlaczenie telefonu z kompem.Bez specjalistycznego sprzetu nie uda sie odzyskac danych , ktore sa nadpisane.Sa w Polsce laboratoria , ktore odzyskuja nawet takie dane ,ale ceny za taka usluge sa poza zasiegiem wiekszosci.
Oddzielna sprawa to programy szpiegowskie, ktore monitoruja biezaca aktywnosc uzytkownika telefonu.I o tym pisze Wolfie.Po zainstalowaniu takiego oprogramowania na telefonie uzyskuje sie dostep do kazdego rodzaju aktywnosci uzytkownika , ale tylko aktywnosci ,ktora nastapila po zainstalowaniu programu szpiegujacego.A wiec tresci sms , wybierane numery, czas polaczen itd.........
Alexi dodam że programy do odzyskiwania danych z karty w stylu SMS działają ale wiele nowych telefonów wykasowuje treść SMS (wiem bo to przerabiałem) najsensowniejszym rozwiązaniem są programy pod Androida (ale potrzebny jest smartfon).
Co to daje, dobry program to: podsłuch otoczenia przechwytywanie połączeń nagrywanie lokalizację zarówno GPS jak i logowanie do sieci operatora i wiele innych.
Dzięki za podpowiedzi mam nadzieję że może coś wykombinuję choć mam obawy bo tak jak już wspominałam mój mąż ma simensa (stary jak on sam) ale będę próbować. Moja ciekawość jest tak ogromna że nie poddam się
Post doklejony:
A co do telefonu to w zeszłym roku dostał na urodziny ale oddal synowi ,nie potrafi się rozstać z tym swoim simensem średniowiecznym, niereformowalny gad
Ten telefon to zabytek klasy 0 . Trzyma sms-y na karcie SIM. Powinien pomóc program do ich odzyskiwania.
PS.
Nie dziwię się że mąż nie chce smartfona. To nie są telefony
Czy można zainstalować androidlost nie mając fizycznego kontaktu z telefonem?
Ta aplikacja jest przeznaczona do odnalezienia skradzionego smartfonu i teoretycznie można ją zainstalować po jego utraceniu.
Próbowałem na swoim:
zalogowałem się na konto google play i z poziomu komputera zainstalowałem program na telefonie -na wyświetlaczu pojawiła się tylko ikona pobierania która po zakończeniu procesu zniknęła - telefon nie zasygnalizował niczego więcej! Następnie zalogowałem się na stronie androidlost podając hasło do google play i całość zaczęła działać.
Problemem w tym, że "chroniony" telefon musi byś zsynchronizowany z kontem google play- czy można to obejść?
Do androilost logujesz się kontem google, które przypisane jest do telefonu, także niestety jest to jego mankament. Zdalna instalacja jest mocno niepewna, ponieważ po instalacji pozostaje na telefonie informacja o takiej takiej instalacji.
Deleted_User napisał/a:
Nie jestem jednak pewna co do legalnosci metody jaka dowody zostana zebrane-jakby nie patrzec to jest jego laptop, sciaganie danych bez jego wiedzy jest wlamaniem-sad moze nie uznac...ale moze sie myle.
ktos wie dokladnie??
W sprawach karnych tak zebrane dowody nie mogą być użyte w sprawie a jeśli będą to sąd je odrzuci, ale w sprawach cywilnych, rodzinnych sytuacja w Polsce wygląda zupełnie inaczej. Sąd ma obowiązek rozpoznać sprawę w oparciu o cały materiał dowodowy niezależnie od legalności jego pozyskania. Wielokrotnie dowody zebrane przeze mnie były podważane - legalność, autentyczność itp Byłem wzywany na świadka do sądu... Jeśli są dobrze zebrane i zabezpieczone to sąd je uzna bez najmniejszego problemu. Znam sprawy gdzie rozwód z orzeczeniem o winie został orzeczony tylko na podstawie wydruku rozmów z GG. Mam też sprawę, gdzie mam o wiele cięższe, poważne dowody i pozwany tak cwanie się broni że na prawdę mam co robić aby utrzymać dowody.
Tak więc: sąd dowody uzna ale ich skuteczność zależy od jakości zebranych dowodów oraz od tego, jak się broni ta druga strona.