Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Hej wlasnie odkrylam ze moj maz wyslal kwiaty walentynkowe jakiejs ,,izabeli ,,mnie dal kwiaty a jej wyslal i pisze z nia maile,jestem zalamana mamy dwoje dzieci 18 lat po slubie i co teraz?
Lilu,
długa droga przed Tobą. Ja poczytasz trochę wpisów na tym portalu, przekonasz się o ogromie ludzkich nieszczęść.
U ciebie - raczej zdrada. Kwiatów z okazji walentynek koleżance się nie wysyła.Macie dzieci i długi staż małżeński, więc warto sie zastanowić. Musisz zrobić resume Waszego związku- czy to pierwsza taka sytuacja, czy miałaś wcześniej jakieś podejrzenia, ale je lekceważyłaś, jak Wam się układa w łóżku.
W którą stronę pójdziesz, musisz zdecydować sama, choć na pewno dostaniesz tu mnóstwo rad.
Wiadomo, wyjścia są dwa - walizki za drzwi lub mozolne i bolesne, co tu duzo gadać, odbudowywanie związku, bo już nigdy nie będzie tak samo. Jak wytyrzymasz, to go obserwuj , jeśli nie - porozmawiaj. Bądź przygotowana, że będzie kręcił, ale może się przyzna. A może da się to jakoś sensownie wytłumaczyć (oby).
Ja zaglądam na ten portal od miesiaca, chociaż nigdy nie odważyłam sie na opis swojego przypadku. A i tak mi to pomaga. Widzę, że niektórym udaje się odbudować więź z partnerem, ale to jest naprawdę mistrzostwo świata. Wiem, bo sama sie na to zdecydowałam i pomimo duzych chęci zarówno z mojej strony jak i męża, przegrywam walkę z samą sobą . Ze swoją pamięcią, rozumem i wyobraźnią. I boję się, że nie wygram.
Wszyscy przechodzimy kolejne etapy: złości, euforii, wściekłości, potem wierzymy i znów się wściekamy. Tu dziewczyny piszą, że życie z mężem po zdradzie to kolejne wstawanie i upadki na kolana, nawet przez lata. Bądź na to przygotowana. Ale wiedz, że odejść, rozwieść się zawsze zdążysz. Może warto dać szansę?
Ale to będziesz wiedziała tylko ty sama.
Powodzenia.
p.s. a jak sie dowiedziałąś o tych kwiatach dla innej?
Kwiaty sugerują, że mężuś się "ubiega", jest w trakcie uwodzenia.
Treść maili może pokazać na jakim etapie te jego awanse są.
Kiedy poznasz ich treść, będzisz wiedziała gdzie jesteś ty i twój związek i jakie on ma zamiary.
Póki co wiesz tylko, że coś jest nie tak, bo żonaty facet nie walentynkuje się z obcymi kobietami.
Tak więc, poznaj treść maili najpierw.
Hej o kwiatach dowiedzialam sie dzien po walentynkach,na stole lezal jego telefon on siedzial na jednej sofie ja na drugiej i cos mnie tknelo wzielam ten ten telefon do reki i weszlam w maile i zobaczylam podziekowania za kwiaty od ,,izabeli,,poszlam dalej a tam fotka z tych kwiatow czerwone roze w krztalcie serca .Nie wiem co mam sadzic o tym nie wiem zkad jest ta dziewczyna moze to tylko pisanie ,a moze sie spotykaj trudno mi powiedziec prace ma taka ze ciezko mi to jest zkontrolowac.W tamtym roku w listopadzie bylismy spa a po jakims czasie zapomnial zamknac swoja poczte i pojechal do pracy przejzalam jego poczte gdzie pisal jej jak to mazyl bedac zemna w tym spa jak fajnie by bylo gdyby byli tam razem -zrobilam mu awanture jak wrocil mowil ze to tylko takie glupie pisanie i ze nic go nie laczy z ta dziewczyna -odpuscilam ale bylam badawcza a teraz te kwiaty.Chetnie bym go wyrzocila z domu ale co mam powiedziec dzieciom corcia ktora ma 18 pewnie by to zrozumiala ale synus dlugo wyczekiwany ma dopiero 3-latka to bardzo ciezkie.pozdrawiam
Kurcze, nie wygląda to dobrze. To już niezły romans chyba będzie.
Lili75, meg5 powiedziała Ci wszystko w pigułce.
Zaczęła Ci się wojna.
Zbieraj dowody !!!
Jak zobaczysz co jest grane, wtedy się zastanowisz co dalej robić.
Najpierw musisz wiedzieć z czym masz do czynienia.
Od męża się tego nie dowiesz.
To Emocje są najlepszym paliwem Życia,
Źle ukierunkowane stają się Bronią Masowego Rażenia
Ależ Yorik ona nic nie zrobi
Ona od roku wie i wypierasz ze swojej glowy to co wie
Przeciez najpierw było spa i maile a potem kwiaty
LILI czego od nas chcesz? Zebyśmy pomogli Ci zamydlic to co w sumie wiesz już od roku a czego do siebie nie dopuszczasz?
Wali Cie po rogach aż miło
Przykro mi ale dołączyłaś do szacownego grona rogaczy
Trzymaj się kobieto
Ten avatar bo z popiolu... W moim przypadku z bagna..