Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Do Miasta Kobiet w TVN style szukam pań, które zostały zdradzone przez mężów/partnerów i mogłyby (anonimowo) opowiedzieć Dorocie Wellman i Paulinie Młynarskiej, jak wygląda ich życie po zdradzie. Wybaczyłaś? Rozstałaś się? A może się zemściłaś? - napis: a.kwietko@tvn.pl
NIeee... Paulina Mlynarska bedzie klepac (jak ostatnio), ze zdrada w sumie niczym takim wielkim nie jest.. i zanim polapie sie, co chlapnie przez to swoje ADHD, to moze Dorota Wellman wejdzie z nia w polemike. Paulina Mlynarska nie nadaje sie do takiej tematyki.
Moim zdaniem cale to poletko celebryckie nie jest w stanie dywagowac na tak glebokie i powazne tematy. A liznac tematu tylko dla wypelnienia luki programowej sensu nie ma - moim zdaniem. Podobnie, jak wiekszosc programow traktujacych problemy zbyt powierzchownie. Coraz glebiej dochodze do przekonania, ze publicystyka, czy podobne progrmay w TV nie maja sensu, bo musialyby byc po pierwsze dlugie, a po drugie w odcinkach. I kto by to puszczal, skoro wplywy z reklam zmniejszylyby sie drastycznie ? Taki to wasz psi los, telewizje komercyjne - zostala tylko rozrywka, dzialka newsow i pogoda.
henryjeweller - wiesz nie wszystko jest dla wszystkich.
TV sprzedaje to w taki sposób aby dostępne jak dla największej publiki. No a ludzie i tak mają tyle nieszczęścia w swoim życiu, że chcą wierzyć w szczęśliwe zakończenie. Szczególnie takie osoby, którym w jeden dzień cały świat się zawalił.
Wiesz jak smakuje zdrada - i sam wiesz, że na początku jest tak wielka rozpacz, że nikt by nie zrozumiał wypowiedzi takiej osoby, dlatego często wypowiadają się osoby u których emocje opadły i poukładały sobie życie na nowo. Fakt, że są krótkie reportaże na dany temat, ale ja właśnie oglądając taki reportaż usłyszałam sporo pozytywnych słów. Może dlatego pozytywnie to odebrałam bo jestem również kobietą i wypowiadały się tam kobiety, nie było faceta, więc skoro tak krytykujesz podejmij rękawice i przedstaw męski nie ckliwy punkt widzenia...
Tezeuszu, nie krytykuje wszystkiego i wszystkich, tylko akurat uwazam, ze Agata Mlynarska i jej wyszczekana jadaczka sie nie nadaje do prowadzenia tej akurat tematyki, do ktorej podeszla przeciez tak swobodnie, jak pisalem. Zdaje sobie sprawe, ze jestem skazony polskim genem narzekania, z ktorym walcze, niemniej gdzies zachowalem granice przyzwoitosci, ktora akurat ten temat w moim odczuciu przekroczyl. To tak, jakby hipokrycie dac mowic o dotrzymywaniu slowa albo hipochondrykowi dac program o zdrowiu.
To, co napisalem - nie jest forma jednak narzekania, tylko moim podejsciem do zycia, do mediow, do informacji. To u mnie dopiero klaruje, tak jak i komercyjna telewizja polska jest mloda i krzepnie w swojej formule. To jest moje stanowisko wobec tabloidyzacji zycia, czyli splaszczania tematyki pod katem sprzedawalnosci, czy tez zapelniania dziur programowych. Jesli ja cos robie - robie to z przekonaniem, dla siebie albo dla kogos. Mam misje. I nie cierpie podawania czegos na tacy kompletnie niepotrzebnie, albo w formie nieprzemyslanej, splaszczonej. Moze to i pozostalosci po moim dazeniu do doskonalosci, nie wiem. Mam tez przekonanie, ze taka formula telewizji sie wyczerpie i bede goracym tego zwolennikiem, bo juz nakreslilem, jakie sa wiarygodne i potrzebne - moim zdaniem - kierunki jej rozwoju.
I sprawa ostatnia: jesli twierdzisz, ze ja narzekam, to sie myslisz. Spojrz na narzekajacych wciaz na telewizje, ze chlam, ze plastik, nic nie wnoszaca papka, ze (nawet) klamstwo, tuszowanie rzeczywistosci poprzez pokazywanie wybranych fragmentow zycia, ze wciaz te same powtorki, czy seriale brazylijskie, ze smierc Hanki w kartonach. Oni dopiero narzekaja. A ja ? Ja pokazuje, gdzie telewizja ma isc, nie kontestuje dla wylania swojego zalu, czy zolci - daje przyklad drogi, pokazuje swoje zdanie, jak widze TV w przyszlosci. Jest to jakis pomysl, nie samo dziabanie dla wylania zlosci. Ja nie jestem nasladowca, raczej jestem pionierem, jesli ktos narzeka, to mnie narzekanie nie bawi
Post doklejony:
P.S.
Nie wyjasnilem jeszcze jednej rzeczy: przeciez tez mysle wiele razy nad tym, czy waga przekazu jest jednak wieksza od calej otoczki niescislosci, czy wrecz nawet niezbyt profesjonalnego podejscia, splyconej tematyki do ram czasu antenowego. I dlatego nie moge sie zgodzic z Adzia, bo mnie zaden taki program nie przekonal, nie urzekl, nie pokazal tego ciezaru gatunkowego, ktory przewazylby w strone plusow. Adzia pewnie to przezyla i tego jej zazdroszcze - bo jest spelnionym uzytkownikiem TV i moze ja ogladac z prawdziwa radoscia. Ja mam niby te telewizje, abonament oplacany, a jakos nie ogladam, bo sie co chwila znieszmaczam, nawet i publicystyka, w ktorej coraz czesciej goszcza skandale. To chyba juz nie dla mnie, za duzo wylazi roznych baboli na boku. Byc moze jestem zakladnikiem swojego chorego mozgu, ale tak dlugo, poki sie z nim nie nudze, tak dlugo nie musze korzystac z TV i pani Pauliny Mlynarskiej (pomylka na poczatku, wlasnie zauwazylem, ze napisalem Agata - i wolalbym tez, zeby to jej siostra poprowadzila ten program, niz ktos, kto nie ma zdrady za cos zlego).
Edytowane przez henryjeweller dnia 11.08.2012 01:22:49
Heniek a może pomyśl o napisaniu jakiegoś poematu ?
Pani Olla szuka zdradzonych kobiet a Ty tu o pogodzie, rozrywce itp...
Jak ciężko Ci żyć bez pisania to może zacznij żyć z pisania .... tylko moja prośba, pisz na temat i odpowiadaj na posty które Cię dotyczą ... bo ten akurat chyba nie za bardzo :tak_trzymaj
Pozostaje mi tylko zgodzic sie z rozmowcami, ktorych draznia moje posty i zyczyc im milego ogladania programu. Z pewnoscia na jego potrzeby pani Paulina Mlynarska zaprezentuje "programowy" punkt widzenia. Wszystko gra...
Witam, pracuję nad programem TV na temat, mężczyzn którzy podejrzewają swoje kobiety o zdradę z kumplem? Znasz osoby które podejrzewają, że ich kolega, mógł przespać się z ich kobietą? Może sam byłeś lub jesteś w takiej sytuacji! Skontaktuj się ze mną! Poddaj kolegę badaniu wykrywaczem kłamstw w programie TV. Osoby zainteresowane, proszę o kontakt na maila, w treści wpisując imię i numer telefonu. Rozmowa jest niezobowiązująca i nie gwarantuje udziału w programie. Wiek uczestników nie ma znaczenia. Za udział w programie przewidziany jest ekwiwalent pieniężny.
f.kmera@tvn.pl
794949144
Prosiłabym o mniej natarczywą reklamę. W jednym miejscu dobremu dziennikarzowi powinno wystarczyć. JakichWiele
Poddaj kolegę badaniu wykrywaczem kłamstw w programie TV
Przyznam że kusząca propozycja. Móc zobaczyć jak kochanek żony wije się niczym gad próbując nadal kłamać a gdyby jeszcze obok niego siedziała moja zdrajczyni :brawo
A tak z czystej ciekawości ile tej jałmużny oferujecie? :cacy