Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Witam, przepraszam, jestem tu nowa i nie za bardzo wiedziałam czy utworzyć nowy wątek, czy podpiąć się tu. Jak widać wybrałam tę drugą opcję. Bardzo proszę o pomoc. Otóż mój tata zdradza mamę...nie mam pojęcia co robić. Powiedzieć Jej? Czy najpierw porozmawiać z Nim? Klika dni temu popsuł mi się telefon i postanowiłam skorzystać z komórki taty. Gdy chciałam usunąć wiadomość, którą wysłałam w pozycjach wysłanych znalazłam kilka sms ewidentnie świadczących o zdradzie taty...pisał do jakiejś kobiety, że ją kocha, że nawet jak do niej nie pisze to i tak tęskni, i obiecuje, że do niej przyjedzie po pracy. Pomyślałam, że to wcale nie musiały być sms, które on wysyłał, że może pożyczył jakiemuś koledze w pracy telefon i ten zapomniał usunąć wiadomości, ale w kopiach roboczych znalazłam też zdjęcie jakiejś młodej dziewczyny w wyzywającej pozie. Postanowiłam sprawdzić biling jego rozmów i wtedy nie miałam już wątpliwości. Mnóstwo połączeń i sms na ten nr. Mój tata jeździ na tygodniowe delegacje i jak wyczytałam z bilingów dzwonił do tej kobiety wiele razy w ciągu dnia i nawet jak mamie mówił, że idzie spać i było ostatnie połączenie na nr mamy, to na nr tej kobiety było kilka połączeń o późniejszej porze. A co jest śmieszne, tata chcąc chyba zachować pozory dzwoni do mojej mamy mnóstwo razy dziennie, a zaraz po telefonie do żony wykonywał telefon do kochanki. Nie wiem co mam robić. Dzwoniłam nawet na ten nr, udając pomyłkę i zdążyłam się zorientować, że to jakaś młoda dziewczyna...ciekawe czy wie, że "jej" facet jest ponad 20 lat żonaty...W domu tata zachowuje się jak kochający mąż i ojciec a jak jest w pracy to różne rzeczy robi...nie wiem co robić, jestem rozbita wewnętrznie...nie potrafię z mamą normalnie rozmawiać, cały czas myślę czy ona się czegoś domyśla. Z tatą się jeszcze nie widziałam, nie wiem, jak się zachować, gdy wróci do domu...najchętniej zadzwoniłabym do tej sz**** i powiedziała jej, żeby zostawiła mojego ojca w spokoju...ale to chyba nie jest rozwiązanie...
zalamana przenioslam Twoj wpis, >Lepiej zalozyc nowy ,i nie mieszac watkow.Sinead
Post doklejony:
Uwazam ze powinnas po prostu pojsc z tym telefonem odrazu do mamy.Zanim tata sie polapie i zacznie kryc.Jakkolwiek to boli,kazdy ma pelne prawo do decydowania co zrobic z taka prawda, a ojciec zwyczajnie nie ma prawa krzywdzic nikogo ani a taki ani w zaden inny sposob.
Odwagi, jesli Twoja mam sie dowie ze wiedzialas i milczalas wyjdziesz na sprzymierzenica tego spisku.
Poki Twoj ojciec bral slub z mama, a nie z Toba, to jest jej sprawa i ojca. Tak wiec chocby z tego powodu powinnas przekazac sprawe mamie.
Ty mozesz jedynie wyciagac wnioski z calej sytuacji i myslec, jak zrobic, zeby CI sie taka sytuacja nigdy w zyciu nie zdarzyla - czy to ze strony partnera, czy Twojej.
Jezeli znasz sie troche na komputerze za nim mamie powiesz i tacie cokolwiek
skorzystaj z darmowego programu do sciagania danych z telefonu i zrzuc to co dotyczy tej kobiety na komputer
potem wg mnie poinformuj mame o tym co wiesz
mam dorosle corki ktore zbyt dlugo czekaly z przekazaniem mi informacji o zdradzie ich ojca a mojego meza co spowodowalo ze zatarl slady w telefonie i komputerze
a stalo sie to dlatego ze tez zamiast mi powiedziec, rozmawialy z nim
mi powiedzialy pozniej
mama na pewno sie zdenerwuje i byc moze zalamie
ale nie pozwol jej zyc w klamstwie
zw wzgl na to ze wiem iz ciezko jest wytrzymac taki cios zalecam zrzucenie tych danych przez ciebie na komputer aby miec dowody
jest to program bardzo prosty w obsludze i szybko sie to robi wiec nie powinnas miec problemow
moja corka nie
jest informatykiem wystarczyla jej do tego podstawowa wiedza
zycze ci duzo sil i wspieraj mame
Ten avatar bo z popiolu... W moim przypadku z bagna..