Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Dostałam od mężczyzny takie to piękne słowa...
Gdyby mój mąz byl wpołowietaki to nie bylo by mnie tutaj.
Poczytajcie proszę..
Witam ..a gdyby tak... zapomnieć na chwilę, że szukamy
czegoś konkretnego i przyjmować od losu z
wdzięcznością każdą osobę, która się z nami
zetknie? I nie traktować jej jako potencjalną
Wielką Miłość, ale po prostu jako człowieka, od
którego możemy się czegoś dowiedzieć, nauczyć.
Spróbować go poznać, z ciekawością przyjrzeć się
jego życiu, myślom, pragnieniom. Otworzyć się na
niego nie oczekując, że dostaniemy coś więcej, niż
uprzejme zainteresowanie. Każdy napotkany człowiek
daje nam jednak coś: jakieś najmniejsze nawet
doświadczenie, które kiedyś może być
pomocne..........Chcę Cie porwac na romantyczna kolacje...Chcę się z tobą bawić w chowanego i mówic ci ,że podobają mi sie twoje buty i siedzieć na schodach kiedy się kąpiesz i masować ci kark i całować... i trzymac cię za ręke i wychodzić na kolacje i pozwalać ci jeść ze swojego talerza... i rozmawiać jak minął ci dzień i śmiać się z twoich wariactw i oglądać dobre filmy i oglądać złe filmy i narzekać na programy radiowe i robić ci zdjęcia kiedy śpisz i przynosić ci do łóżka kawę i bułeczki i drożdżówki..i pić kawę o północy i opowiadać ci o programach w telewizji które widziałem poprzedniej nocy i nie śmiać się z twoich dowcipów i pragnąć Cię rano ale nie budzić cię jeszcze i całować twoje plecy i gładzić twoją skórę i mówić ci jak bardzo kocham twoje włosy, twoje oczy teoje usta... i siedzieć na schodach aż twoi sąsiedzi wrócą do domu i siedzieć na schodach aż ty wrócisz do domu i smucić się kiedy wracasz pózno i dziwić się kiedy wracasz wcześnie i dawać ci słoneczniki i chodzić na twoje imprezy i tańczyć do upadłego i przepraszać kiedy robię coś zle i przepraszac kiedy nie mam racji i cieszyć się kiedy mi wybaczasz i oglądać twoje zdjęcia i żałować że nie znałem cię wcześniej i mieć w uszach twój głos i czuć twoją skórę na mojej i wpadać w panikę kiedy jesteś zła i mówic ci jaka jestes wspaniała i tulić cie kiedy się boisz i obejmować cię kiedy ktoś cię zrani i chcieć cię kiedy poczuje twój zapach i tulić cię dotykiem i marznąć kiedy zabierasz cały koc... i umierać z gorąca kiedy go nie zabierasz i opowiadać ci o leśnym duszku który przepłynął przez ocean ponieważ cię kochał i pisać dla ciebie wiersze i zastanawiać się dlaczego mi nie wierzysz i lubić cię tak bardzo że nie można tego wyrazić słowami i kupić ci psa o którego będę zazdrosny ponieważ poświęcasz mu więcej uwagi niż mi i zatrzymywać cię w łóżku kiedy musisz już iść i płakać jak dziecko kiedy już pójdziesz..i chodzić po mieście i myśleć jakie jest puste bez ciebie i chcieć tego samego czego ty chcesz i myśleć że przestaję być sobą ale wiedzieć że przy tobie nic mi nie grozi i opowiadać ci o tym co we mnie najgorsze ,próbować ci dawać to co we mnie najlepsze i odpowiadać na twoje pytania kiedy wolałbym tego nie robić i myśleć że wszystko już skończone ale pozostawać jeszcze tylko przez dziesięć minut zanim wyrzucisz mnie ze swojego życia i zapominać kim jestem i próbować zbliżyć się do ciebie bo poznawanie ciebie jest wspaniałe i warte wysiłku.. i kochać się z tobą o trzeciej nad ranem i jakimś cudem -jakimś cudem opowiedzieć ci chociaż trochę o nieprzepartej dozgonnej przemożnej bezwarunkowej wszechogarniającej rozpierającej serce wzbogacającej umysł ciągłej wiecznotrwałej fascynacji jaką do ciebie czuję.Życze z calego serca abys codziennie rano patrzyła w lustro z usmiechem rozumiała,zanim poprosisz o zrozumienie,kazdą komórką ciala poczuła słonce.Uciesz sie szarym dniem,deszczem,mgłą,rosą,wierz i ufaj.Powiedz kocham gdy kochasz.Czasem serdecznie przywitaj swój gniew,z czułoscią przywitaj dzien,choc znów bedzie szary i nijaki.
Dojmujący jest ten fragment dramatu Sary Kane pt. "Łaknąć", ale w końcu kobieta to napisała, więc dobrze wiedziała co kobieta chciałaby usłyszeć od mężczyzny. Dodam, że Sarah Kane przez większość swego życia chorowała na psychozę maniakalno-depresyjną i zmarła śmiercią samobójczą.
I to (akapit szósty):
http://sympatia.onet.pl/0,2281,1384705,,szukanie-milosci,artykuly.html
Tak, jeśli ktoś nie przypisuje tych słów sobie. Bo inaczej w takiej sytuacji to mi pachnie jakąś nieuczciwością zaraz na początku relacji, chęcią manipulacji.
Jak by to wyglądało, gdyby ktoś dostał list miłosny, a okazałoby się, że jest przepisany?
No ale niestety tak jest, zwłaszcza wtedy gdy ten plagiator, sam od siebie nic nie potrafi powiedzieć, lub tak jak Rise pisze, lepiej zacytować czyjeś mądre słowa, niż........,
ale tak czy siak warto dopisać "cyt." a na koniec dopowiedzieć iż podpisuję się pod tym całym sercem.