Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Uzdrowić złamane serce r11; czy jest nadzieja?
Czy jest nadzieja dla złamanego serca? Ktoś lub coś właśnie złamało ci serce. Ktoś cię zdradził, fatalnie zachował wobec ciebie, a może straciłeś ukochaną osobę. I nagle czujesz, że straciłeś całą nadziejęr30;czujesz fizyczny ból w klatce, a w konsekwencji - czujesz się zraniony i przerażony. Czy kiedykolwiek odnajdziesz sposób na zakończenie tego cierpienia?
Wszyscy dobrze wiemy, że emocje to ważna część tego jacy jesteśmy. A jednak nie rozumiemy, dlaczego trzeba tyle czasu, aby pozbierać się po emocjonalnych zranieniach. Przecież nigdy byśmy przedwcześnie nie zdjęli gipsu ze złamanej kości lub opatrunku ze zranionej skóry, dopóki nie jest całkowicie wyleczona. Musimy zrozumieć, że całkowite emocjonalne wyleczenie potrzebuje czasu.
Uzdrowić złamane serce r11; kluczem jest zaufanie
Naszą ludzką tendencją jest unikanie bolesnych sytuacji. Jesteśmy nawet gotowi takie sytuacje zakopać głęboko w naszą niepamięć. Czy kiedykolwiek znowu zaufamy tym, którzy nas tak głęboko zranili?
Uzdrowić złamane serce r11; jest powód
Dawno, dawno temu, był sobie młody człowiek, który oświadczył, że ma najpiękniejsze, nieskalane serce. Jednak stary człowiek rzucił mu wyzwanie. Tłum spojrzał na serce starego człowieka. Biło mocno, ale było całe w bliznach. Niektóre kawałki były usunięte, a na to miejsce włożone inne, które jednak nie całkiem pasowały. Stary człowiek spojrzał na młodego mężczyznę: rNigdy nie zamieniłbym swojego serca na Twoje. Każda blizna przedstawia osobę, której oddałem swoją miłość r11; wyrwałem kawałek i podarowałem go jej. Czasami oni dawali mi kawałek swojego złamanego serca, który to dopasowywałem do wyszczerbionych rogów własnego serca. Kiedy osoba nie oddaje mi mojej miłości, zostaje bolesny otwór. Otwory te pozostają otwarte, abym pamiętał, że tych ludzi również kocham. Może pewnego dnia powrócą i wypełnią to miejsce?r1;
Nigdy nie wybralibyśmy złamanego serca! Ból, cierpienie i czas zdrowienia jest po prostu nie do zniesienia. Ale jest Ktoś, kto ma nieskalane serce, a jednak chce mieć serce złamane. Kiedy serce pęka, wypływa woda (J.19:33-34). Na każdy sposób, Jezus doświadczył zranienia serca. On wie co to zdrada, pokusa, i strata (Iz. 53:3; Łukasz 22:33-34; Mateusz 14:10-13). Jest naszym Pocieszycielem, Doradcą i Przyjacielem, który wypełnia puste miejsca w naszych sercach.