Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Próbując zrozumieć dlaczego mężczyzni zdradzają znalazłam pewną stronę internetową i z jej zawartością chciałabym się z wami podzielić. Byłam w szoku, że można zarabiać nawet na zdradzie- ale jeśli jest popyt..
Reklama brzmi następująco:-
Ty zdradzasz my zapewniamy Ci alibi
Zdrada nie jest niczym strasznym. Wielu ludzi zdradza, nie widzi w tym nic zdrożnego. My ułatwiamy proces zdrady. Umożliwiamy min. bezpieczne i bezkonfliktowe wyjście z domu. Zawiadamiamy klientów o sympozjach, zjazdach, szkoleniach. Zapewniamy obsługę telefoniczną podczas ich nieobecności. Nasza oferta jest jednak znacznie szersza, jest elastyczna i można dopasować ją do potrzeb każdego klienta.
Staramy się aby proces zdrady był bezpieczny, aby osoba zdradzana nigdy niczego się nie dowiedziała.
Można powiedzieć iż staramy się mimo wszystko aby nie rozbijać małżeństw.
Powszechnie wiadomo iż mężczyźni nie są istotami monogamicznymi, wychodzimy więc im na przeciw. Oczywiście i kobiety mogą zostać naszymi klientami. Nikogo nie dyskryminujemy, nikogo nie umoralniamy. ( http://alibi.zdrada.pl/ )
Z pewnością każda/y z nas ma odmienną definicję zdrady. Ja jej nie toleruję. Mimo, że jestem wyrozumiała dla ludziej natury, która ciągle i nieustannie posiada zdolność do popełniania błędów. Moim zdaniem zdrada jest oszustwem wprost proporcjonalnym do tego jak bardzo ktoś chce zdradzać. Wszystko zależy od moralności. Prawdę mówiać, zdrada zaczyna funkcjonować dopiero wtedy kiedy zostaną na niej przyłapani. Jedno nie może istnieć bez drugiego. I tu powstaje pytanie czym byłaby zdrada w świecie idealnych kłamców? Czy przestała by istnieć?
No cóż istnieją alfonsi, domy publiczne na tym świecie, istnieją mordercy, zabójcy i złodzieje i istnieją zdrajcy i ich pomagierzy.
Tylko problemem naszych czasów, że przestajemy nazywać zło złem.
A jak się nachlapie białej farby na g... wcale nie przestaje nim być.
Trzeba się przeciwstawiać.
Każdy człowiek może mówić swoje NIE. Każdego człowieka jego NIE jest na wagę złota. Wmawia się ludziom, że nic nie mogą. Istnieje powiedzenie "co ja jeden mogę" A można bardzo wiele. Niejaka Buyno Arctowa napisała że "Dobro ma równie wielką siłe tworzenia dobra jak zło zła. Tylko dobrzy ludzie nie mogą wmawiać sobie takich rzeczy jak "co ja jeden mogę. Muszą być silni. Jeden człowiek czasem jak gram na szali świata. Ten jeden gram może przeważyć wagę w złą lub dobrą stronę. Często nawet możemy sami nie widzieć skutków tego co powiemy lub zrobimy, ale one są i trzeba być jak skała i bronić wartości.
Gupia dokladnie, trzeb sie przeciwstawic, trzeba powiedziec NIE glosno, wyraznie i bez leku.
Dzis w mediach, wrecz zacheca sie do wyuzdania,do biernosci wobec jawnych naruszen odwiecznych praw kazdego do godnego zycia w zwiazku,upada wizerunek rodziny, upada morale ludzi...uczmy nasze dzieci wartosci, i nie udawajmy ze wszystko jest w porzadku kiedy na naszych oczach dzieje sie cos co nie powinno miec miejsca.Trzeba reagowac.
Nie ma się co dziwić. Zdrady były zawsze tak samo jak wszelkie przestępstwa jedynie co się zmieniło? a no to, że mamy szybki dostęp do wiadomości. Kiedyś ta droga była znacznie dłuższa bo inne życie. Dziś praktycznie w każdym domu komórki, TV , internet.
Dziś ludzie mniej żyją w oszustwie. Odchodzą, a zdrady są szybciej wyłapywane
Z pewnością moim celem nie było reklamowanie strony ułatwiającej zdradzanie partnerów. Chciałam się jedynie podzielić z Wami moim znaleziskiem. Jestem daleka od oszustwa, a tym bardziej do zachęcania kogokolwiek do zdrady. Sama zostałam zdradzona i wiem jaki to jest ból i jak ciężko jest sobie z tym poradzić. Zostałam źle zrozumiana i nie miałam złych intencji. Proszę nie doszukiwać się w mojej wypowiedzi drugiego dna.
Jestem facetem i jeśli zdradził Cie iza 28 twój facet to Pytam Czemu ułatwiasz następnym facetom ich wir lawin kłamstw pomagających w procederze zdrady?
Czemu dajesz powód do zamysłu zdrady?
Czemu przedkładasz aby oni mieli chociaż przez chwilę taki pomysł - Zdrady
Jeśli myślisz że faceci inaczej myślą to chcę Cie wyprowadzić z błędu, jestem facetem i właśnie tak pomyślałem i to napisałem.
Druga opcja jest taka że możesz pisać o tej stronie, bo chcesz żeby inne kobiety poczuły taki ból, chociaż tą opcję mogę aczkolwiek nie wykluczam.
Jak możesz mi zarzucać namawianie kogokolwiek do zdrady. Wyobraź sobie, że jeżeli ktoś chce zdradzić to i tak to zrobi i nie potrzebuje do tego pomocy. Ponadto nie życzyłabym nikomu przeżywania bólu związanego ze zdradą. Twoje wypowiedzi mnie obrażają i są zdecydowaną nadinterpretacją. Powtórzę jeszcze raz nikogo nie miałam zamiaru urazić. Twoje pretensje pod moim adresem są nieuzasadnione bo brzydzę się zdradą i właśnie w tym momencie przeżywam mój własny osobisty dramat. Nigdy nikogo nie namawiałabym do zdrady. Moim celem było jedynie pokazanie, że INNI chcą zarabiać na naszych tragediach i nie posiadają jakichkolwiek skrupułów. Atakowanie mojej osoby jest bezcelowe bo jestem jedną ze zdradzonych i stoimy po tej samej stronie barykady. Jeżeli ktokolwiek jest zniesmaczony bo dowiedział się z moją pomocą, że istnieją firmy pomagające w zdradach ( potępione przez Nas wszystkich ) to posypuję głowę popiołem i zaczynam klęczać na grochu, aż do momentu mojego rozgrzeszenia. I jeszcze raz nie miałam nic złego na myśli!!!
Tak naprawdę, ale to naprawdę, o takiej stronie i firmie dowiedziałem się właśnie od Ciebie, nie sądziłem ,ze istnieją takie firmy, żeby pomagać innym zdradzającym, cóż życie przynosi mi niespodzianki różnego typu.
Tak dokładnie, nie chciałbym się dowiedzieć o takich stronach, bo i wcześniej nawet nie wiedziałem o zdradzeni.info, po prostu nie było mi to potrzebne,
Związek i rodzinę traktuję (owałem) poważnie, nie jak zabawę,
z kwiatka na kwiatek.
Tak dokładnie nigdy bym nie chciał, że wyjeżdżam daleko by utrzymać rodzinę, a babsztyl bawi się za mój ciężko zarobiony chleb.
Nie chciałbym mieć takiego życia zrobionego przez wstrętnego babsztyla, ale niestety mam, pierwszy ból odszedł, została gorycz,
ale poradzę sobie.
Jak chcesz jaja sobie robić to zmień portal na jakiś o kawałach, żartach.
Oj człowieku niskich lotów i wielkiej ciasnoty umysłu- przykro mi, że jedyne co potrafisz to siać jadem w stosunku do mojej osoby. Nie mam już siły tłumaczyć Ci czegokolwiek bo i tak nie zrozumiesz bo poprostu nie chcesz i basta. Ciągle tylko mi coś zarzucasz, teraz wymyśliłeś sobie, że to miał być kawał i żarty, nie docierają do Ciebie żadne wytłumaczenia, proszę nie ośmieszaj się.
pisząc że robisz sobie jaja to myślałem : twój post jest sarkastyczny i to widać gołym okiem, więc nie ubliżaj mi bo ja ci tego samego nie robię.
Nie chcesz pisać to nie pisz...... No comments tak wypowiada się inteligentny człowiek przy konfliktowej sytuacji i ja robię to samo..... :
Człowieku jesteś niesamowity- naprawdę nie ma w tym żadnego sarkazmu. Zrobiłeś już wszystko żeby mi ubliżyć- zarzuciłeś mi brak inteligencji, namawianie do zdrady, podburzanie, wywoływanie łez u zdradzonych kobiet, reklamowanie zdrady i oszustwa, zrobiłeś ze mnie kogoś kim nie jestem. Żadne moje próby wytłumaczenia do Ciebie nie docierały bo nie chciałeś mnie słuchać. Nie potrafię zrozumieć czemu, aż tak Cię denerwuję i nie możesz odpuścić. Zapytam jeszcze raz w czym ja tu mogłam zawinić, dlaczego nie możesz dostrzeć, że ja nikomu nigdy nie chciałabym zrobić krzywdy. Przykro mi, że muszę ciągle z Tobą walczyć bo widzisz we mnie same zło. Mam jedynie nadzieję, że inni zrozumieli to co chciałam pokazać, i nie mają mnie zamiaru wywieźć do lasu.
Jak taka jesteś czysta ,przezroczysta, krystaliczna i taka świadoma i inteligentna to po co dawałaś link do tamtej strony?
"zapewniamy dyskrecje podczas zdrady" Dobre sobie, przypadkiem czy specjalnie dodałaś ten link, nie musisz odpowiadać, nawet to jest wskazane żebyś pokazała że nie jesteś konfliktowa.
No commenst ! czy No comments, każdy zrozumiał i nie łapie za słówka.
Jako zodiakalna lwica- jestem bardzo konfiktowa. Nie dotarł do Ciebie sens mojej wypowiedzi i jak już zauważyłam nie ma na to szans. Zostałeś bardzo skrzywdzony ale nie wyładowuj swoich złych emocji na mnie bo nie jestem Twoim workiem treningowym. Jeżeli masz taki problem z istnieniem takich stron to może warto się skontaktować z administratorem owej strony i na ich głowy wylać pomyje. Czemu nie potrafisz zrozumieć, że moja chęć podzielenia się z Wami moimi odczuciami nie miała żadnego podtekstu negatywnego.
NO COMMENT bez "s", tak jest poprawnie, belerazem, bylejakość nie jest ok.
I daj spokoj tej dziewczynie. Dla niektórych to może byc cenna informacja, nie dlatego zeby korzystac z usług takich firm, ale zeby ewentualnie rozpoznać ich chwyty na sobie.
link do stron o pomaganiu w zdradach jest najmniej tu ,delikatnie mówiąc niewskazany.
Jest to pomoc w zdradzie, swoją drogą, ciekawe czy zdradzone osoby są zadowolone że ich ex, która zdradził (a), korzystała z owych stron?
No Comments jest prawidłową formą. literka s to liczba mnoga w j.ang.