Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Ogladam w tej chwili po raz kolejny "Master and Commander". Akurat jestem przy scenie ktora okreslic mozna tylko jednym - sumienie moze zabic. Wielu z nas czuje sie tak chociaz raz w swoim zyciu, nielicznym udaje sie wygrac z sumieniem. Przykre...
Post doklejony:
A teraz bimberek z kaktusa - cuuudo!
"Love actually" szczególnie.
I jeśli pamiętacie - zabójcze "Christamas all around me" w wykonaniu podstarzałego rockmana. Moje dzieciaki od lat pękaja ze śmiechu
W rocznicę Stanu Wojennego polecam obejrzeć film : "POPIEŁUSZKO. WOLNOŚĆ JEST W NAS", w roli głównej świetny Adam Woronowicz.
Nie tylko dla katolików.
Kilka razy byłam we Włocławku...ogrom rzeki przeraża, a co dopiero gdy w męczarniach ginie w niej człowiek...tak po prostu, nie katolik i nie polityk a człowiek właśnie...można zadać sobie pytanie:
Czy warto było?
Polecam belgijski film "W kręgu miłości" - tytuł brzmi moim zdaniem banalnie, ale tematyka bynajmniej banalna nie jest.
Poruszył mnie bardzo, spłakałam się okrutnie, ale ja takie wiarygodnie pokazane, trudne emocje w filmach lubię...
Uwaga - dla radykalnie religijnych może być chyba obrazoburczy i przeerotyzowany...
Jeśli Was to nie zniechęca to aktualnie jest dostępny jako dodatek do kolorowego czasopisma.
Świat nie jest czarno-biały...
... chociaż chwilami tak się nam wydaje.
Jestem świeżo po Smarzowskim z jego "Pod mocnym aniołem"...
...mocny, obnażający, pokazujący do jakiego stopnia można się upokorzyć, upaść, przygnębiający, prowokujący, bez litości odzierający człowieka pijaka z godności, szokuje, ale i wzrusza, dramat, miłość, cynizm, humor...
Jestem pod wrażeniem...
Recenzja: http://www.polityka.pl/kultura/film/1...owski.read
"Pod mocnym aniołem" na mnie też zrobił wrażenie... Jestem ciekawa, jak odbierają go osoby, które przeżyły traumę związaną z alkoholizmem...
Smarzowski jest zresztą zdecydowanie mocny... i niezupełnie anielski we wszystkich swoich filmach... Na mnie największe wrażenie zrobiła "Róża", ale mojemu mężowi bardziej podobała się chyba "Drogówka".
A widzieliście może stary film Woody Allena "Zbrodnie i wykroczenia"...?
Kolejna analiza anatomii zdrady, która może być interesująca o ile lubicie poczucie humoru Allena. Ja będę chyba wracać do tego filmu...
"Amour" - po polsku "Miłość"
Film o prawdziwym, całkowitym oddaniu się drugiej osobie. O długim szczęśliwym życiu i o tym jak takie życie się kończy, a kończy się tak jak każde życie - cierpieniem i śmiercią
Film trudny, ale emocje przedstawione po mistrzowsku, na tyle ciekawie że dwugodzina opowieść ukazująca niewielka przestrzeń i w zasadzie dwoje bohaterów, buduje napięcie nie pozwalające odejść sprzed ekranu.
Polecam wszystkim, a szczególnie tym którzy zagubili gdzieś swą miłość...
Jestem jak układanka. Składam się z miliona klocków, gdzie każdy jest inny, ale tak samo ważny. Biorąc do ręki jeden element, pamiętaj, że to dopiero część mnie. Podobnie jak z puzzlami: możesz trafić na fragment przedstawiający, słońce, c
"Elegia" - moim zdaniem warta obejrzenia...
[video]http://www.youtube.com/watch?v=fC3CQd4ly10[/video]
Ekranizacja znanej i kontrowersyjnej powieści Philipa Rotha "Konające Zwierzę". Historia namiętnego związku znanego krytyka teatralnego (Ben Kingsley) oraz pięknej studentki (Penélope Cruz), który z pełnej erotyzmu fascynacji przeradza się w niebezpieczną miłość. Opowieść o pięknie, które potrafi zaślepić i o zazdrości, która potrafi zniszczyć.
"Casanova po przejściach" - lekki i śmieszny... jeśli się lubi poczucie humoru w stylu Woody Allena.
[video]http://m.youtube.com/watch?v=XBFQBNECOvc[/video]
" chwile
nasze życie składa się z chwil
każda zbliża do końca
niech mijają
wszystkie
...
życie składa się z chwil
niech mijają
chwile
wszystkie zaklęte w tej jednej..."
" Niech będzie teraz" (2012)
na podstawie powieści Jenny Downham "Zanim Umrę"
"...No matter how many deaths that I die, I will never forget..."
"Inna kobieta" to kino zrobione z myślą o innych kobietach komedia będąca apoteozą żeńskiej solidarności i zaradności w obliczu życiowego kataklizmu. To również przestroga przed srogą, ale sprawiedliwą pomstą, która najlepiej smakuje w niskich temperaturach.
Bajka (bo nie kino z dobrej półki) z kilkoma ciekawymi puentami.
Kiedy kilka lat temu obejrzałam film "Marzyciel", obiecałam sobie, że pokażę go dzieciom, jak podrosną... i teraz ten plan zrealizowałam.
Tym razem też mnie bardzo wzruszył i dał do myślenia...
Polecam...
DZIKA ZABAWA... :brawo
Tak o tym filmie piszą i... ja się rzeczywiście bawiłam świetnie.
Katharsis dla ludzi po przejściach... Polecam tym, którzy lubią ciekawe, zaskakujące, porąbane filmy Almodovara, braci Cohen, czy Tarantino...
Post doklejony:
Z tego co pamiętam nie wrzuciłam tu filmu "Witaj w klubie"... a zdecydowanie podobał mi się.
Jest jednym z filmów, które chciałabym pokazać dzieciom... ale w tym przypadku chyba dopiero około ich 18-stych urodzin.
Bardzo ciekawy obraz przemian zachodzących w człowieku, który znalazł się w ekstremalnej sytuacji i całkiem interesujący obraz świata medycznego...
Post doklejony:
Jeszcze tylko jeden...
Ten oglądaliśmy z córką i... nikt nie żałował.
Myślę, że mogą go z przyjemnością obejrzeć zarówno dorośli, jak i nastolatki...
Znowu mam poczucie, że szkoda by było, gdyby ktokolwiek przegapił taki wartościowy film, więc... nie mogę się oprzeć pokusie... żeby Wam go nie polecić...
Oglądałam z nastolatkami... nawet 15-letniemu buntownikowi się podobał...