Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
ThisIsMe - wiem, że są powody..., te bilety kupił mój mąż dla nas... w pierwszej chwili jak mnie zostawił, nie chciałam iść... a potem pod wpływem chwili zabrałam bilety i powiedziałam sobie - Magda, pójdziesz na ten koncert bo zawsze chciałaś, a on wszystkiego mi zabrać nie może....
i mam nadzieję, że zacznę odkrywać powody, dla ktorych warto żyć, pomału, na razie mija 24 dzień i nie jest mi łatwo... ale dam radę!!!
Kochana, zaczniesz odkrywać tysiące powodów, dla których warto żyć i być szczęśliwą. powodów ogromnych i takich całkiem malutkich, jak np. zakup czegoś dla siebie, czego być może wcześniej byś nie kupiła.ja zaczęłam to dostrzegać w momencie kiedy kupiłam sobie, uważaj..nową mydelniczkę do łazienki. Moja terapeutka była ze mnie tak bardzo dumna! a ja odkrylam przyjemność robienia sobie przyjemności, jakkowiek to dwuznacznie nie zabrzmiało. A później, któregoś dnia odkryjesz, że właściwie to eks Ci do niczego specjalnego nie jest potrzebny. Ale nie przyspieszysz tego stanu, on musi dojść do Ciebie naturalnie, sam i będzie wtedy ok. Raz jeszcze napiszę to co powiedział mi przyjaciel, starszy pan, doświadczony człowiek: kochana, świat ma wiele kolorów a nie tylko odcienie twojego męża. I to jest najprawdziwsza prawda! dasz radę Kobieto!
It's times like these I learn to live again;
it's times like these I give and give again;
it's times like these I learn to love again
Straszne
Ale my się przecież na to wszystko zgadzamy, jak nie dotyczy to nas. Ja uchodziłem za oszołoma jak radykalnie oceniałem innych za tego typu nikczemności, nie chciałem się spotykać, podawać ręki, ect.
Mówili mi: człowieku, nie masz prawa oceniać innych, wyluzuj, co ty o nich wiesz, bądź tolerancyjny, gdzie twoja miłość ...
Moja miłość jest przy tych smutnych oczach!
Ja tez byłam znana ze swojej zdecydowanego potępienia dla zdrady, nie mówiąc już o porzucaniu rodziny, żony/męża, dzieci... byłam zdeklarowana w swoim nastawieniu na "nie", nie tolerowałam, nie akceptowała, mówiłam, że nigdy nie wybaczę... a dziś co mi zostało z tego, mąż oszukał mnie, zdradził, zostawił, zdeptał... a ja - ja walczę o niego, upokarzam się co dnia... w imię czego - w imię miłości, miłości bez sensu....
alicjanna napisał/a:
hm..Magda,walczysz o niego? jak?
...walczyłam do soboty, w sobotę upokorzyłam się, tak, że aż mi wstyd... mam nadzieję, że to mi wystarczy i będę się jakoś trzymać, zeby kolejny raz nie zrobić tego co zrobiłam.... żeby się już nie upokorzyć, nie poniżyć, nie zniżyć do jego poziomu....
alicjanna - walczyłam, czy odpuściłam, powiem Ci za jakiś czas...
alicjanna - wiem, z dnia na dzień zdaję sobie jeszcze bardziej z tego sprawę, ale dobrze wiesz jakie to trudne, ale też wiem już, że zrobiłam wszystko, pomału zaczynam przekonywać się do tego, że nie miałam na pewne rzeczy wpływu i teraz też go nie mam, że nie jest wart niczego... ale też dobrze wiesz jak to jest jak się kocha i nie można przestać...
wiem, że nic nie mogę zrobić... i mam nadzieję, że niczego już nie zrobię...
i znowu mam pytanie - jak dać radę?
w czwartek mam spotkanie z mężem, najprawdopodobniej jedno z ostatnich, jak nie ostatnie... jak mam dać rade?
okoliczności też nie sprzyjające - ostateczne pakowanie rzeczy z naszego mieszkania...
pewnie bez wracania do całego zdarzenia, do niej, się nie obejdzie... bez mojej za nim tęsknoty też... jak to nazwać - pożegnanie?
jak sobie poradzić z emocjami, nastawić się na kłótnie, czy próbować dojść do jakichś wniosków... same niewiadome...
w środę mam psychiatrę, żeby się trochę uspokoić przed... ale jak to wszystko przejść? ona będzie mnie stawiać znowu do pionu, ale jak mam sobie dać z uczuciami, które mimo wszystko jeszcze mam...???
a moze odpusc sobie to spotkanie.niech on pakuje to co trzeba, Ty swoje rzeczy zabierz w innym terminie....nie ma sensu z nim dyskutowac , on juz podjal decyzje, nie ma nawet sensu sie klocic....jezeli musicie byc tam razem, to ogranicz rozmowy do minimum i tylko na temat pakowania
Magda, alicjanna ma racje,dobry bylby inny termin Twojego pakowania aby
uniknac spotkania z nim.Z perspektywy czasu ,wiem ze to jest lepsze dla nas.Wczesniej,na poczatku tak rozpaczliwie go potrzebowalam,ze do spotkan pod byle pretekstem ciagnelo mnie do niego jak magnes.Potrzebowalam tego ,katowalam sie ,plakalam,zalowalam potem.
Tesknic, ale unikac jest trudne, ale konieczne by zachowac godnosc
odrzuconej i zdradzanej.Trzymaj sie, badz dzielna,bedzie dobrze.
Musi Ci zaswiecic sloneczko
Magda, alicjanna ma racje,dobry bylby inny termin Twojego pakowania aby
uniknac spotkania z nim.Z perspektywy czasu ,wiem ze to jest lepsze dla nas.Wczesniej,na poczatku tak rozpaczliwie go potrzebowalam,ze do spotkan pod byle pretekstem ciagnelo mnie do niego jak magnes.Potrzebowalam tego ,katowalam sie ,plakalam,zalowalam potem.
Tesknic, ale unikac jest trudne, ale konieczne by zachowac godnosc
odrzuconej i zdradzanej.Trzymaj sie, badz dzielna,bedzie dobrze.
Musi Ci zaswiecic sloneczko
wiem, że powinnam się już z nim nie widywać, ale chyba tęsknota jest większa... tęsknota, którą potem odchoruję, ale to ostatni raz....
nie wiem na co liczę, chyba jeszcze na coś, że może znajdę w nim jakieś uczucia... wiem, że się oszukuję, codziennie to on odbiera mi resztki nadziei, ale chyba tak jak wy potrzebuję tego ostatniego spotkania, potrzebuję się katować, płakać, a potem żałować...
tak bardzo liczę, że los się odwróci, że coś się zmieni, że on się opamięta, że ja zapomnę, cokolwiek... żyję z dnia na dzień, a każdy dzień i tak jest wegetacją, a nie życiem.
bo jak można wyobrażać sobie całe dalsze życie, jak nie można sobie wyobrazić następnego dnia? i wiem, czas tylko czas, ale dni ciągną się niemiłosiernie, a żaden następny nie rokuje lepiej...
już myślałam, że trochę, chociaż trochę jest mi lepiej, że trochę, troszkę bardziej chce mi się żyć, ale to złudne i już wiem, że tak szybko nie przechodzi.
Nawet samej ze sobą trudno mi jest wytrzymać, wiem, że ciągle się powtarzam, że ciągle mówię o tym samym, ale nie wiem, nie wiem jak mam dalej sobie radzić.
Wydaje mi się, że wszyscy już o tym zapomnieli, a ja ciągle przeżywam to od nowa.
A to jutrzejsze spotkania będzie dla mnie wyzwaniem, żeby zachować godność, jeśli jeszcze ją mam... a może po prostu, najzwyczajniej w świecie oszukuję samą siebie, żeby ostatni raz go zobaczyć. A potem nie będzie już nic...