Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Michał Urbaniak, Artur Żmijewski i Krzysztof Chodorowski tworzą świetne kreacje 3 pokoleniowej męskiej części rodu.
Świetna opowieść o ludzkiej sile i ułomności. O braku komunikacji, wielkiej miłości, niespełnionych marzeniach i o tym, że w życiu należy walczyć o siebie i kogoś kogo się kocha zawsze i do końca.
Na marginesie - świetna muzyka i motyw przewodni filmu.
Edytowane przez hurricane dnia 23.10.2017 15:31:48
Barbarę i Witka dzieli wszystko. Wspólna podróż na drugi koniec Polski sprawi jednak, że nawiąże się między nimi przyjaźń, która pozwoli przezwyciężyć najgłębsze różnice i to wszystko na jesieni życia.
Kilka miesięcy temu polecałam dwa filmy o optymistycznym dla zdradzonych przesłaniu - "Wesele w Sorrento" - moim zdaniem średniej klasy, ale przyjemnie się oglądało i "Poradnik pozytywnego myślenia" - niezły, pozytywny, zresztą książkę o tym samy tytule też się dobrze czytało...
W międzyczasie widziałam jeszcze mniej pozytywne, choć interesujące "Lęk wysokości" - o trudnej relacji syna z ojcem i "Obława" - o wielowymiarowości zdrady...
Oba polecam - według mnie interesujące.
A teraz obejrzałam film "28 pokoi hotelowych" - naturalnie... o zdradzie, tylko że z zupełnie innej perspektywy niż nasza...
Pokazuje, jak taka relacja może wciągać, jak to działa...
Jak dla mnie - film wart przedyskutowania, tylko z kim...?
Chyba nie z moim mężem... Przynajmniej nie na tym etapie...
Ona jest mężatką. On ma dziewczynę. Zaczyna się od niewinnego spotkania w hotelowej restauracji podczas podróży służbowej, a później wspólnej nocy w pokoju hotelowym. Jeszcze nie wiedzą, że ta noc powtórzy się 28 razy i że za każdym razem będzie inaczej...
Dwoje Amerykanów w Tokio - to początek całej fali zabawnych nieporozumień. Zapomniany, starzejący się aktor telewizyjny (Bill Murray) przyjeżdża do Japonii, aby wziąć udział w zdjęciach do filmu reklamowego. Młoda żona zapracowanego męża (Scarlett Johansson) nudzi się, pozostawiona sama sobie. Pewnego dnia ich ścieżki przetną się... Dwoje Amerykanów w Tokio to początek pięknej przyjaźni. Ważne jest bowiem to, co kryje się między słowami.
Film świetnie pokazuje do czego prowadzi brak komunikowania swoich potrzeb w związku. Dramat w pełnym tego słowa znaczeniu.
Polecam każdemu kto lubi filmy psychologiczne.
Oglądałam kiedyś tam, długo przed grund zero, dziś po raz drugi i po raz drugi wstrząsnął mną, ale teraz inaczej . Tak sobie myślę, że każdego "rezolutnego" dzieciatego zdradzacza/kę powinno się przywiązać do fotela i przypilnować, żeby obejrzał aż do napisów końcowych : "Plac Zbawiciela".
Edytowane przez dnia 30.06.2013 12:23:11
"Odwaga ludzka jest jak rower, przewraca się, gdy się na nim nie jedzie." Marti Larni
Polecam, świetny film.
Prawdziwa historia redaktora francuskiego czasopisma "Elle", Jean-Dominique'a Bauby, który w wieku 43 lat zostaje sparaliżowany w wyniku udaru. Paraliż obejmuje całe jego ciało z wyjątkiem lewego oka. Mogąc posługiwać się jedynie okiem do komunikowania się z bliskimi, Bauby próbuje odtworzyć wspomnienia i opisać wszystkie aspekty swojego wewnętrznego świata - poczynając od psychicznego udręczenia spowodowanego uwięzieniem we własnym ciele, po wyimaginowane opowieści ze światów, które odwiedził w swoim umyśle.
Polecam film "Kwartet" - zdrada występuje tam (jak we wszystkich mam ostatnio wrażenie) filmach, ale tylko jako epizod. Przesłanie bardzo pozytywne, spora dawka humoru i moim zdaniem nawet nadaje się do oglądania z nastoletnimi dziećmi (jeśli ich nie zrazi średnia wieku aktorów). Można go aktualnie kupić jako dodatek do pewnego kolorowego czasopisma - jeśli ktoś chce, to czasopismo mam na zbyciu - nie zajrzałam... ;-)
A jeśli jesteście gotowi na coś cięższego, to zrobił na mnie wrażenie film "Blue Jasmine" - Woody Allen wraca do formy - film był jeszcze niedawno w kinach
Polecam!
DJANGO Tarantino. O miłości z przesadą, przewrotnie, trochę z przymrużeniem oka, w sposób przerysowany i nieco absurdalny, w końcu w niespotykanym od dawna gatunku westernu. I te dialogi słynne tarantinowskie, och.....
O rany, gdyby mnie ktoś tak kochał !
A ścieżka dźwiękowa - pycha. Utwory z prywatnej kolekcji Tarantino, w wersji nie naruszonej cyfrowymi poprawkami.
Rodzina znienawidzi mnie za temat przewodni, słucham nieustająco (prawie) od 4 dni
DJANGO też mi się podobał, Meg.
I jest chyba przykładem dobrego filmu, w którym jest coś i dla faceta, i dla kobiety...
A ja obejrzałam (ponownie zresztą) "The other Boleyn girl" - po polsku dziwnie go zatytułowali " Kochanica króla" - jakie emocje, jakie namiętności i... tak już było przed wiekami - gorzej niż teraz... Więc dlaczego my byliśmy zaskoczeni, jak odkryliśmy zdradę...?
A z bardziej współczesnych tematów oglądałam (też ponownie) "Vicky Cristina Barcelona" - wielbiciele Scarlett Johansson na pewno dawno go widzieli...
[img]http://1.fwcdn.pl/po/95/87/609587/7527070.6.jpg?l=1361654345000[/img]
[img]http://1.fwcdn.pl/po/29/64/652964/7548065.6.jpg?l=1369830428000[/img]
Dwa świetne filmy o związkach. Jeden irański (dodatkowo pokazuje specyfikę kultury), drugi belgijsko-holenderski. I niech to nikogo nie zrazi, nie sa to filmy z tych "artystycznych", gdzie trudno dojśc co autor miał na myśli. Na prawde dobre, wciagające kino mimo, ze nie z USA.
Post doklejony:
no i nie udało mi sie dodać obrazków
Czy ten irański film to "Rozstanie"...?
Zrobił na mnie wrażenie ...
Napisz przynajmniej tytuły, Lagos, to je odnajdziemy nawet bez obrazków.
Post doklejony:
Jak usiadłam do komputera to doszłam po linkach do kłębka, Lagos, (na komórce to byłoby trudniejsze ) - "Rozstanie" i "W kręgu miłości"...?
To ja jeszcze w ramach poznawania innych kultur polecam "Dokąd teraz?" - akcja rozgrywa się w Libanie (nietypowa konwencja może zaskoczyć, zwłaszcza przy tak odmiennej kulturze). Ten film oglądaliśmy z trzynastoletnim synem - moim zdaniem nadawał się, choć pojawiają się tam striptizerki...
I może jeszcze dwa duńskie filmy "Kochanek królowej" (zwłaszcza dla tych, którym podobała się "The other Boleyn girl" - Ona taka piękna, a On taki męski... i "Polowanie" - o trudnych rozgrywkach/konfliktach międzyludzkich, również męsko-męskich...
Jaki ten świat jest różnorodny...
Nie jestem kinomaniakiem ... ale jeśli chodzi o taki który mocno utknął mi w pamięci ..wywołał wzruszenie i łza z oka popłynęła to był
to film "Życie jest piękne" Roberta Benigniego
A mnie bardzo podobał się film "Labirynt Fauna"- magiczny, tajemniczy, malowniczy, poetycki a jednocześnie niesamowicie wzruszający i smutny. Przepiękny.
Pamiętacie ''Greka Zorbę''? Najbardziej optymistyczny film, jaki w życiu widziałam -ciesz się każdą chwilą.. trochę gorzko - słodki, piękna muzyka..no i nadzwyczajny A. Quinn
Pozornie komedia romantyczna.Tylko pozornie.To film o dwójce samotnych ludzi,popełniających liczne błędy,tak naprawdę z mocnym deficytem miłości.
Warto obejrzeć,choćby ze względu na fantastyczną rolę Magdy Cieleckiej.
No i ,żeby zobaczyć,gdzie Czarek Pazura ma wytatuowanego słonia----z prawdziwą trąbą
Oglądałam "Zakochanych" z trąbą był dobry numer
Polecam "Bezsenność w Seattle"- ciepły i urokliwy.
Lubię komedie romantyczne (mimo wszystko),Meg Ryan stworzyła w nich kilka dobrych ról.
Nie będę wymieniać bo pewnie większość zna je na pamięć