Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Złota
Fraszka nosi tytuł Na matematyka
Podmiot liryczny odczuwa smutek, żal i cierpienie, bo żona matematyka nie z nim się spotyka (a rymłem prawie jak Kochanowski)
Hera i Zeus spierali się o to, kto jest bardziej skłonny ulegać pokusom miłości: mężczyzna czy kobieta. Wezwali na sędziego Terezjasza, ponieważ przez część swego życia był kobietą. Terezjasz był tego samego zdania co Zeus, odparł więc: "kobieta"
Hera i Zeus spierali się o to, kto jest bardziej skłonny ulegać pokusom miłości: mężczyzna czy kobieta. Wezwali na sędziego Terezjasza, ponieważ przez część swego życia był kobietą. Terezjasz był tego samego zdania co Zeus, odparł więc: "kobieta"
a tak z innej beczki, cieszy mnie ogromnie zamilowanie zdradzonych do literatury staropolskiej, ale gdyby ktos z moich okolic przejawial rownie glebokie zainteresowanie chemia (bez podtekstow, zwyczajna chemia) i moglby mi wytlumaczyc o co chodzi w zadaniach z liczeniem masy czasteczkowej, bylabym wdzieczna
Tulia napisał/a:
a tak z innej beczki, cieszy mnie ogromnie zamilowanie zdradzonych do literatury staropolskiej, ale gdyby ktos z moich okolic przejawial rownie glebokie zainteresowanie chemia (bez podtekstow, zwyczajna chemia) i moglby mi wytlumaczyc o co chodzi w zadaniach z liczeniem masy czasteczkowej, bylabym wdzieczna
Wydaje się proste:
"Aby obliczyć masę cząsteczkową związku chemicznego należy dodać do siebie masy wszystkich atomów wchodzących w skład cząsteczki związku chemicznego. Masy atomowe odczytujemy z układu okresowego. Jednostką masy atomowej i cząsteczkowej jest unit (u).
Przykład:
Z wzoru H2SO4 wynika, że cząsteczka składa się z dwóch atomów wodoru (symbol H - masa 1u), jednego atomu siarki (symbol S) i czterech atomów tlenu (symbol O). Odczytujemy z układu okresowego masy poszczególnych atomów: H - 1u, S - 32 u, O - 16u. Stąd masa cząsteczkowa: 2 * 1u + 32u + 4 * 16u = 98 u."
Pochodzi stąd: http://www.bazywiedzy.com/obliczanie-...zkowej.php Powodzenia!
Paula Ty mieszkasz ze swoim chłopakiem odkąd się znacie? Od Twojego 16go roku życia? Ty się uczysz teraz, czy już pracujesz?
Utnij kontakt z tym bratem, bo najbardziej w tej syt oberwiesz.
O stosunki między braćmi nie pow się martwić, to nie jest rolą młodej dziewczynki, żeby dbac o dobre samopoczucie dwóch dużo starszych samców, kłębiacych sie jak niedzwiedzie przy ulu.
Teraz sytuacja może się wydawać zabawna, ale zaraz znajdziesz sie na bruku i żaden z nich nie będzie zainteresowany. Między braćmi panują różne energie często zazdroszcza sobie czegoś np że jednemu się układa, więc jeśli jest okazja rozpirzą co można nie bez satysfakcji.
Trzymaj sie tego co masz i wydaje się ok. Bratu powiedz że ma dochowac słowa bo sie poskarzysz, że taka jest Twoja decyzja. Unikaj z nim kontaktów bo inaczej nie obędzie się bez awantury ludowej i zapewniam Cię, że największe nieprzyjemności zejdą na Ciebie.
Pozdr.
Paula! Jesteś taka młodziutka i zakochana jak piszesz. Skoro zdecydowałaś się sypiać z dwoma braćmi-czy zastanowiłaś się jakie konsekwencje tego będą i kto je poniesie?Nie wiem ile twój facet ma lat, ale skoro posiada mieszkanie i za granicą zarabia być może poważnie myślał o życiu z tobą ,ale ty go zawiodłaś.Wiedz jedno ,ze 27 letniemu mężczyżnie to żaden problem owinąć i rozkochać w sobie młodziutkaq dziewczynę jaką jesteś Paula. Kilka miłych słówek, drobiazg kupiony, kawiarenka, przytulenie na pozór niewinne,i ma facet to co potrzebuje.Podłe to z jego strony ,ze uwiódł niedoświadczoną dziewczynę bratu. On cię ma tylko i wyłącznie do zaspokojenia seksualnego.Bracia -jakby nie było jeśli nawet teraz z twojej przyczyny sie pobiją to ty będziesz wszystkiemu winna. Posypia sie na ciebie niecenzuralne epitety i w twarz możesz zarobic. Oni z czasem sie pogodzą a ty zawsze zostaniesz tą lekko prowadzącą, się. A która dziewczyna zakochana zdecyduje sie na zdradę? Tylko ta która sex traktuje jak sport! Ty powinnaś się uczyć bądż pracować ,i szanować swoje ciało a nie być eksponatem do zaspakajania braci. Opuść to towarzystwo póki nikt cię palcami jeszcze nie wytyka. A może jesteś dumna ,że masz takie "wzięcie"-to bardzo snobistyczne myślenie i błędne myślenie.Jakby nie patrzeć i z której strony rozpatrywać to zawsze ty jestes na przegranej pozycji.A może napiszesz gdzie są twoi rodzice i czy wiedzą w co uwikłała się ich córka.Paulo! Zacznij realnie myśleć ! Nawarzyłas piwa więc zostaw braci .Przed toba całe życie i pamiętaj, że łóżko jest tylko dodatkiem do życia więc nie gmatwaj go sobie u progu dorosłości. Loda
Ta nie lataj od jednego do drugiego - bo on ci wciska bajki o miłości,a tak naprawdę zależy mu by dostać się do twoich gaci.
Szanuj siebie i swojego chłopaka skoro go tak bardzo kochasz.
I na litość boską nie wpuszczaj na przyszłość brata swojego chłopaka do jego domu pod jego nieobecność by się do ciebie więcej nie dobierał.
Bo póki co jesteś mimo wieku nadal młodziutka i głupiutka - zacznij wyciągać wnioski z popełnionych czynów.
juju tyle to ja wiem. nie umiem liczyc zadan. ile potrzeba czegos jesli czegos jest iles itp. cale zycie sie slizgalam z ta chemia, a teraz jak mam dziecku pomoc, to sie musze uczyc wzory sumaryczne i strukturalne jeszcze lyknelam, uzgadnianie rownan tez, a nawet zapis reakcji chemicznej! tylko ci, ktorzy mieli w szkole podobny stosunek do chemii jak ja, zrozumieja.... ale dziekuje za odpowiedz