Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Julka , nie twierdzę że nie można poznać kogoś normalnego na portalu randkowym. Śmiem jednak twierdzić iż to cholerne ryzyko. Wariatów i innych jest całe mnóstwo. Wysyłanie nagich fotek nie świadczy o tym osobniku dobrze. W moich kategoriach intymność jest zarezerwowana na dalszy etap znajomości. Ale ja to ja. To tylko moje zdanie i nic innego.
Nie bądźcie wobec siebie uszczypliwi Nikt tu nie jest mądrzejszy od drugiego..
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi..bardzo to doceniam
Post doklejony:
Cytat
apologises napisał/a:
Wysyłanie nagich fotek nie świadczy o tym osobniku dobrze. W moich kategoriach intymność jest zarezerwowana na dalszy etap znajomości.
Dokładnie to samo mu napisałam...
Post doklejony:
Cytat
DrHouse napisał/a: julka222 napisał/a:
Cytat
Tutaj pytałam o kwestię zdjeć, nie prosiłam o wypowiedzi na temat mojej naiwności w zaufaniu obcemu człowiekowi i snuciu z nim planów. Ja żadnych planów nie snuję. Poza tym jeśli ktoś poważnie traktuje poznaną osobę i faktycznie chce poznać kogoś by kontynuować znajomość w realu, to będzie szczery.
No to jak w końcu jest? przecież już sobie na te pytanie odpowiedziałaś
Cytat
Nazwałam go zboczeńcem i straciłam ochotę na dalszą znajomość.
Cytat
Mam podejrzenia że ten Pan trudnił się zapoznawaniem lasek na necie i wysyłaniem sobie nawzajem sprośnych fotek, a co dalej to nie chcę wiedzieć. A ja jestem po prostu kolejną..
i nie snułaś żadnych planów
Cytat
Poza tym mieliśmy się przecież zaczać spotykać i poznawać w realu, nawet być razem.
Więc Twoje pytanie dotyczy otrzymanych fotek czy podjęcia ryzyka kontynuowania znajomości?
Cytat
jedyna możliwość, by przestać czuć się samotną, to właśnie kontakt z internetem..wliczając plusy i minusy, podejmując ryzyko...
Czynisz temat stokroć bardziej skomplikowanym niż on jest i czepiasz się słowek.. Może ktos inny się wypowie?
No dajcie spokój.Dziewczyna ma problem, zebrała się na odwagę i w necie szuka pomocy , otworzyła się tu przed nami .A Wy ? Aż własnym oczom nie wierzę.
Julka przepraszam Cię za to co się tu dzieje.Naprawdę nie wyrabiaj sobie opinii o tym portalu , kierując się wypowiedziami adminów w tym wątku.
DrHouse
Cytat
Czy jesteś aż w takiej desperacji że faceta musisz szukać na portalach randkowych?
No najłatwiej sobie z kogoś żarty robić zamiast pomóc.Krytykować to żadna sztuka.
Ale ten temat wniósł powiew takiego budzącego się wraz z wiosną optymizmu.A mianowicie ..
Może portal kolejny raz stanie się miejscem ,które pomoże w stworzeniu nowego, szczęśliwego związku.Związku , w którym obie strony w podobny sposób widzą świat.
Jak pisałem wcześniej House widzi penisy tam gdzie ich wcale nie ma , na przykład w moim tekście.
Cytat
julka222 napisała
Któregoś wieczoru wysłał mi zdjęcia - nagie fotki siebie i penisa w różnych ujęciach.
A lisbet odebrała to tak :
Cytat
lisbet napisała
Ja tam bym wolała dostać najpierw zdjęcie twarzy. smiley
Przecież ona dostała najprawdopodobniej zdjęcie twarzy.W każdym razie nie napisała ,że nie dostała.A Ty skoncentrowana głównie na tym samym chyba co House.Macie wspólne zainteresowania ?Tak to przynajmniej wygląda.
Zwłaszcza ,że piszesz :
Cytat
lisbet napisała
Ja tam bym wolała dostać najpierw zdjęcie twarzy. smiley
Czyli najpierw email ze zdjęciem twarzy .Ty napisałaś najpierw nie zamiast
Więc , chodzi tylko o grę pozorów?Email ze zdjęciem twarzy , a za 5 minut następny już z tym co trzeba ?
Jakby nie było macie zbliżone zainteresowania z DrHouse więc jakiś fundament jest.
DrHouse wyślij może lisbet swoje zdjęcie ale na litość Boską twarzy najpierw.
I to już ode mnie taka uwaga.Nie zepsuj nastroju , i przede wszystkim facet musi być tajemniczy, więc nie odkrywaj wszystkich atutów od razu.Na zdjęciu twarzy byłoby nienachalnie jakby nie było widać długości Twojego jęzora.Kryptoreklama jak na Twoim awatarze odpada.
Bo potem jak na randce do niczego nie dojdzie to chyba nie chcesz ,żeby to były tak zwane obietnice bez "pokrycia" ?
Julka
Wiem ,że ten pomysł ma wady -przede wszystkim względy moralne.
Ale myślę ,że Twoje obawy powinny zostać rozwiane.I niestety trzeba chyba , jeżeli na podstawie tego co pisał i jak pisał oceniasz faceta jako interesującego sprawdzić go trochę.
Załóż dodatkowe konto na tym portalu.Tak ,żeby on nie wiedział ,że to Ty.
I spróbuj go poderwać.Jeżeli poderwać się nie da i napisze Ci ,że już z kimś korespondencyjnie się związał czyli z tego wniosek ,że traktuje Cię poważnie , a wysłanie fotek było tylko faux pas to możesz zastanowić się nad daniem szansy.Jeżeli zacznie flirtować na drugim koncie jednocześnie to będziesz miała sytuację jasną.
Julka oburzyło cię to że fotki były robione przed znajomością z tobą i z tego powodu pana nazwałaś zboczeńcem ? Ktoś logujący się na takich portalach zaczyna korespondencję z wieloma chętnymi.Z nich wybiera kilka osób i dalej prowadzi ,,weryfikację"Bywa że przechodząc w real spotyka się również z kilkoma osobami w tym samym czasie.Jeżeli pan jest na portalu od dłuższego czasu możliwe że na prośbę pani dla której rozmiar ma znaczenie wysłał fotki.Może teraz jego sprzęt nie wygląda imponująco i dlatego fotki nie są aktualne..,,..jeżeli ktoś poważnie traktuje poznaną osobę i faktycznie chce poznać kogoś by kontynuować znajomość w realu, to będzie szczery...."kto powiedział że do przeniesienia znajomości w innym wymiar potrzebna jest szczerość?Wystarczy rozwinąć pawi ogon,pobajerować,zainteresować sobą i rybka haczyk złapie.
Jak pisałem wcześniej House widzi penisy tam gdzie ich wcale nie ma , na przykład w moim tekście.
napisałeś:
Cytat
Jak możecie oceniać faceta jak zdjęć nie widzieliście ? smiley
o innych zdjęciach nie było mowy nawet w Twoim tekscie, więc domniemywam że miałeś na myśli zdjęcia o których pisała autorka wątku więc przestań manipulować tekstem.
Piszesz o mnie tak często nawet w watkach gdzie nie napisałem ani jednego wyrazu że aż jestem zawstydzony a nawet obawiam się o Twoja orientację :niemoc
Któregoś wieczoru wysłał mi zdjęcia - nagie fotki siebie i penisa w różnych ujęciach.
Jeśli to było z zaskoczenia- 1. Skłonności ekshibicjonistyczne, 2. Podbicie emocji ze spowodowaniem odruchu wzajemności, 3. Pogłębienie bliskości, 4. Sprawdzenie Ciebie, 5. Fajna zabawa, 6. Coś normalnego;
Ad 6. Widocznie uznał, że może i możliwe, że to docenisz i sprawi Ci przyjemność . Skoro się świetnie rozumiecie, jemu by sprawiło, więc Tobie też powinno. Tylko Ty wiesz, czy dałaś mu przyzwolenie na taką intymność, czy nie? Czy zrobił to zupełnie od czapy czy źle Cię zrozumiał ?
Źle Cię ocenił. Bardzo możliwe, że nie sprawiasz wrażenia purytanki jaką jesteś. Teraz może czuć się przez Ciebie oszukany.
Przy okazji sprawdził Twoją reakcję. Twoja reakcja bardzo wiele o Tobie mówi. Nie przeszłaś koło tego obojętnie, nie obróciłaś w żart, jak zrobiła by to dojrzała kobieta i nie wiek o tym świadczy.
Cel mógł być różny, zależny od oceny Ciebie.
Cytat
Byłam w szoku. Nazwałam go zboczeńcem i straciłam ochotę na dalszą znajomość.
A z jakiego powodu ? Bliskość to również intymność w której nie powinno być wiele do ukrycia i niewiele rzeczy powinno dziwić. Gość ofiarował Ci swoją intymność i dostał w twarz. Spróbuj odwrócić sytuacje, zdejmujesz przed nim np. stanik lub majtki lub wysyłasz mu intymne zdjęcia, bo się go nie wstydzisz, a on jest w szoku i uważa Cię za zboczoną puszczalską dziwkę, która się rżnie z kim popadnie najpierw czerpiąc przyjemność z ekshibicjonizmu.
Cytat
On wyznał mi że takiej kobiety szukał..że mam dojrzałe podejście do życia..ja to samo widziałam w nim.
Dla mnie wcale nie masz dojrzałego podejścia do życia. Bez sprawdzenia, na wczesnym etapie, na podstawie wpojonych w dzieciństwie uprzedzeń, średniowiecznych stereotypów dokonujesz oceny i podejmujesz decyzję. Masz jednak wątpliwości, skoro pytasz obcych ludzi, więc trochę myślisz, ale jednocześnie, bardzo możliwe, że sprzedajesz wasza intymność, którą Ci ofiarował; Nie jesteś godna zaufania; Masz problemy z nagością, czy ze swoją też, skoro nazywasz kogoś, kto w całości Ci się pokaże zboczeńcem; Widocznie mało w życiu widziałaś i nie wiesz co to jest zboczenie; Są osoby, które pod prysznicem czy w wannie myją się w bieliźnie; Większość nie myje swoich miejsc intymnych przed wejściem do basenu, bo nie widzi potrzeby, bo się wstydzi itd... Dla nich to najnormalniejsze pod słońcem. Tak zostali wychowani , a w dorosłym życiu nie zadają sobie żadnych pytań; swoich ograniczeń będą bronili jak wilki i uważają się za tych normalnych;
Cytat
Powiedział że są zrobione dla mnie i że chce bym takim go oglądała, bo mi ufa. Nawet się jeszcze nie spotkaliśmy. Na dodatek zdjęcia zostały zrobione w zeszłym roku a nie "dzisiaj" jak usilnie mnie zapewniał, mimo iż daty mówiły za siebie.
Tylko to daje znak zapytania. Czemu kłamie ? Wybrał najlepsze jakie miał, powiedział, że specjalnie dla Ciebie a teraz upiera się, bo jak się przyzna stracą na znaczeniu? Padnie sztuczna wyjątkowość ?
Mógł robić je dla siebie lub dla kogoś innego.
Czy to znaczy, że w ten sposób łowi kobiety w necie?
Jak widać po Tobie sposób jest świetny, musiał wyrwać na to setki;
Cytat
On ciągle pisze, co takiego złego zrobił że chciał stworzyć ze mną intymny świat..
Jaki by nie był jego cel, czy zrobił falstart czy chciał się zabawić, powinien sobie odpuścić, bo egzaminu nie zdałaś. Zakochał się czy co? Do łóżka są łatwiejsze od Ciebie.
To Emocje są najlepszym paliwem Życia,
Źle ukierunkowane stają się Bronią Masowego Rażenia
Una jaka moralność ? To warstwa dulszczyzny nałożona jak farba na naturalność i spontaniczność , zaczyna odpadać.A upadek moralności tylko w wypadku , gdyby się okazało oszustwem ,że zdjęcia nie były zrobione specjalnie dla Julki bo taka deklaracja padła.
Albo- i to wychwycone zostało przez 1234554321 , gdy ta reklama nie oddaje właściwości produktu- czyli potencjometr nie ma domyślnie deklarowanych przez właściciela własności lub parametrów użytkowych .Czyli jakieś pokątne zabawy Photoshopem , lub doping farmakologiczny , którego na zdjęciu nie widać.
Julka po grze wstępnej - z dwa trzy komplementy powinny być OK - poproś o pokaz na żywo przed kamerką oczywiście ,nie w realu.Jak na ręcznym da radę pojechać , to i w warunkach bojowych stanie na wysokości zadania.Chyba ,że lubisz klimaty jajek z niespodzianką
Post doklejony:
A upadek moralności tylko w wypadku , gdyby się okazało oszustwem ,że zdjęcia nie były zrobione specjalnie dla Julki bo taka deklaracja padła.
Powinno być :
A upadek moralności tylko w wypadku , gdyby się okazało oszustwem ,że zdjęcia były zrobione specjalnie dla Julki bo taka deklaracja padła.
Wykasowałam Twoje pytanie Skoobi.
Nie było związane z tematem.
Natomiast zaspokoję Twoją ciekawość- nie ma. Jeżeli masz jeszcze tego typu pytania to dam Ci namiary na mojego kolegę z tego środowiska, który kazał Cię ciepło pozdrowić.
Kiedyś?
Una, gdy byłaś dzieckiem, świat dorosłych nie był Ci dostępny, widziałaś co powinnaś widzeć
Poza tym, różą w zębach można się pokaleczyć. Nie każdego kręci krew spływająca po policzku
Kiedyś to by trzeba było iść do zakładu fotograficznego i wywołać zdjęcia a następnie zapakować w kopertę i wysłać.
Za portale randkowe robiła rubryka "towarzyskie" w papierowej gazecie gdzie listy wysyłało się przez redakcję do adresata.:niemoc
Trochę to zapewne trwało więc i emocje były rozłożone w czasie....
Ja tam wolałabym różę niż penisa na ekranie Przynajmniej w okolicznościach potencjalnego rozwinięcia się związku na przyszłość, a obecnie w stadium sondowania
Tak, faktycznie rozmiar i wygląd róży, a szczególnie jej cena jest dla kobiety najważniejsza w stadium sondowania potencjalnego rozwinięcia się związku
No...chyba, że jego zupełny brak...tak, to może być przeszkodą
Nie przesadzajmy; wszyscy wiedzą, że w stan ekstazy kobiete najbardziej wprawiło by zdjęcie tłustego postfela, nie jakiegoś tam penisa
To tzw, różnica w sferach erogennych jest
Tyle tematów do komentowania na forum , a administracji tylko jedno w głowie
Na dniach Wielkanoc i wypadałoby kultywować tradycje przodków , a wygląda na to jakby adminki wyznawały kult falliczny
Oj przydałoby się ,ten klub 'wesołego napletka' choćby do przetrzepania futra trollom, w ramach świątecznych porządków zmotywować.
Yorik napisał/a:
Kiedyś?
Una, gdy byłaś dzieckiem, świat dorosłych nie był Ci dostępny, widziałaś co powinnaś widzeć
Ale kiedyś dorosłam i nie było mody pokazywania penisa nie tylko na zdjęciach owy instrument poznawało się w momencie kiedy obie strony uznały że czas na bliskość
Cytat
JakichWiele napisał/a:
Ja tam wolałabym różę niż penisa na ekranie
Ja jestem staromodna i też wolałabym różę, odwrotność oznaczałaby ewakuację
Cytat
Yorik napisał/a:
wszyscy wiedzą, że w stan ekstazy kobiete najbardziej wprawiło by zdjęcie tłustego postfela, nie jakiegoś tam penisa
A coś Ty ... i jedno i drugie :brawo:brawo:brawo
Cytat
Skoobi napisał/a:
Tyle tematów do komentowania na forum , a administracji tylko jedno w głowie
Na dniach Wielkanoc i wypadałoby kultywować tradycje przodków , a wygląda na to jakby adminki wyznawały kult falliczny
Oj przydałoby się ,ten klub 'wesołego napletka' choćby do przetrzepania futra trollom, w ramach świątecznych porządków zmotywować.
A Ty czemu nie kultywujesz tradycji porządków tylko czytasz na portalu o penisach a wstydź się...uznam że podglądasz temat