Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
... zdrada obniza jakosc zwiazku do niemozliwego do udzwigniecia, obniza jakosc partnera/ki ktory sie jej dopuscil....-
Prawda, prawda.......;....obniżenie jakości związku wynika z obniżenia jakości partnera...co wpływa na nas samych....To już zupełnie inny układ..z przesuniętym środkiem ciężkości.....;.....Niektórzy chybocą na jednej nodze, inni od razu padają.
Bez znalezienia punktów podparcia długo się tak nie wytrzyma.
Niektórzy mają się czego chwycić inni nie.
Przy odbudowywaniu, trzeba nowych cegiełek, nowych sprawdzianów, które przynosi życie, a do tego trzeba ogromnej cierpliwości.
To Emocje są najlepszym paliwem Życia,
Źle ukierunkowane stają się Bronią Masowego Rażenia
Witam po dłuższej przerwie.
Postaram się opisac stan rzeczy u mnie. Po waszych radach i ogromnym wsparciu pewnych osób postanowiłem wziąść dię w garść i bez zbędnego gadania i smęcenia zabrać się za maksymanie zlustrowanie sytuacji. Z godnie z waszymi przewidywaniami panna zeszła do podziemia i kontakt z kmiotem trwał w najlepsze. Jednocześnie trwała przy mnie wmawiając mi że musi domknąć za sobą drzwi. Poszliśmy nawet na terapie - i wyszło z tego wielkie g...o. PSEUDOTERAPEUTA tylko umocnił ją, przepraszam, raczej mnie zgnoił że ingeruję w uczucia mojej żony!!!! Od tego momentu zamiast jednego świra koło rodziny miałem już dwóch :szoook
Od tego momentu sprawy zaczęły przybieraź coraz bardziej dramatyczny bieg.
Mogę napisać tyle że w międzyczasie zaangażowałem pewne środki i pewnych ludzi ustalenie na czym stoję i zbieranie dowodów.
W końcu nadszedł dzień zagłady dla zdrajców.
Gdy byli razem udało się zebrać odpowiednie dowody a następnie nastąpił pewien (świadomie zainicjowany) splot okoliczności że Moja Pani musiała w dość dramatycznych okolicznościach przerwać romantyczny czas z gachem i skontaktować się ze mną powiedzmy w celach "ratunkowych".
Gad się zmył ja przejąłem zdrajczynię i na spokojnie jej wytłumaczyłem co zamierzam - rozwód z orzeczeniem o winie, podział majątku, i walka o dzieci....
Generalnie zaszokowała mnie jej reakcja i choć ostrzegano mnie że ona będzie silniejsza psychicznie niż całe COMANDO to nie spodziewałem się że aż tak.
Ale po kilkunastu godzinach zaczęło do niej docierać co traci...
Dostała ode mnie kopię złożonego pozwu, częściowy raport od detektywa z opisem gacha, który specjalizuje się we wbijaniu się w ustawione laski.
Na ten moment tyle....
Generalnie zaszokowała mnie jej reakcja i choć ostrzegano mnie że ona będzie silniejsza psychicznie niż całe COMANDO to nie spodziewałem się że aż tak.
Rady doświadczonych życiem przydają się jak widać.
Dzięki temu ostrzeżeniu wiedziałeś numlock z jakim comandem możesz mieć do czynienia i to ty kierowałeś akcją a nie byłeś "zaginiony w akcji"
Dobra robota, choć z początku się nie zapowiadało, ale pojętny z ciebie uczeń numlock.
Czekam na ciąg dalszy....
Jak widać czasami terapia to straszne ryzyko.
Poszanowanie czyichś uczuć ? Tak, ale nie w tej sytuacji, nie w tym momencie, gdy ktoś jest w zadurzeniu emocjonalnym. Pchnął ją do gacha i utwierdził w słuszności tego co na daną chwilę czuła, dał jej złudną ulgę.
Jak będzie żonka za chwilę jęczeć i ubolewać nad swoim życiem, to może terapeucie podziękować. Ale niedźwiedzią przysługę jej oddał.
Szkoda, że odszkodowania nie można dochodzić od tych inteligentnych inaczej.
A może właściwie dobrze się stało?
PSEUDOTERAPEUTA tylko umocnił ją, przepraszam, raczej mnie zgnoił że ingeruję w uczucia mojej żony!!!!
Ciśnienie mi skoczyło !
Twoja żona to nie zaingerowała w Twoje uczucia w żaden sposób ?
Ten gach nie zaingerował w jej czy wasze uczucia w żaden sposób ?
Terapeuta nie zaingerował w Twoje i jej uczucia w żaden sposób ?
Jasny gwint!
Edytowane przez Yorik dnia 09.04.2013 17:29:42
hmmm moze psychoterapeuta tez z nia sypial??No popatrz jaki zatroskany...
Grunt ,ze zrobiles krok.Teraz wystarczy byc konsekwentnym.psst-to ten najbardziej trudny kawalek, bo watpliwosci jeszcze wroca, wiec radze, na nie tez badz gotow
Terapeutę wybrałem ja :niemoc, a co do gaha to on ma taki sposób na życie że wyrywa kobiety z którymi tworzy związek tylko "tu i teraz". Jego poprzednia skończyła w psychiatryku, a moją też urabiał kilka ładnych miesięcy tak aby móc sobie ją okręcić w okół palca...
Bytowo i zawodowo nie reprezentuje sobą zupełnie nic...
Witam wszystkich po dłuższej przerwie.
Minęło kilka miesięcy od momentu kiedy całe moje życie zostało wywalone do góry nogami i postanowiłem się podzielić paroma refleksjami które być może okażą się komuś przydatne.
Tak jak pisałem powyżej mój plan działania polegał na rozbiciu związku mojej żony z gachem i wywróceniu jej całego dotychczasowego życia w taki sposób aby dotarło do niej co traci i co zrobiła.
Jak wspominałem w innych postach zbierałem dowody i przygotowywałem bombę którą wiedziałem że odpalę tylko raz i to wtedy gdy będę gotowy na każdy scenariusz.
I stało się (z niezłą szopką), wszystko na chłodno bez emocji z wyrachowaniem..... Poczułem się wtedy uwolniony od tego całego syfu. Wiedziałem że cokolwiek się stanie to ja już nie pozwolę robić z siebie wała, ba to ja zrobiłem ich w wała co dało mi cholerną satysfakcję.
Jak pisałem wyżej małżonka potrzebowała czasu na ogarnięcie sytuacji i chyba wtedy u mnie pojawił się prawdziwy strach. Wiedziałem że stoimy teraz po przeciwnych stronach barykady i żadne wyjście nie jest pewne.
Postanowiłem dać szanse żonie a i ona chciała z niej skorzystać. Były to bardzo trudne tygodnie podszyte jej strachem i moją nieufnością.
Starała się bardzo, ja starałem się panować nad sobą w moich chwilach słabości gdy nie potrafiłem odpędzić od siebie wspomnień. Zrobiłem nalot na dom gachowi który okazał się beznadziejnym tchórzem bez krzty honoru.
Chciałem się na nim zemścić, mam na jego temat parę informacji, ale im bardziej czas płynie a my z żoną coraz bardziej budujemy nasz świat to coraz mniej o nim myślę i uważam że nie jest wart mojej uwagi.
Co jest teraz.....
Nasze zycie w ostatnich miesiącach uległo zmianom na każdej płaszczyźnie i gdyby nie demony przeszłości to ośmieliłbym się określić swój stan jako szczęśliwy lecz ze względu na przejścia nie odważę się
Wiem jedno - nie żałuję. Kiedy wcześniej nie byłem pewien wychodziłem z założenia że z rozwodem zawsze zdążę.
Jestem bardziej świadomy, wiem że miłość nie musi być dana na zawsze i wiem co znaczy stracić osobę którą się kocha.
Być może w oczach innych osób wyjdę na naiwnego mięczaka, ale wiem ile trudu mnie to kosztowało, wiem że nabieramy teraz oboje do siebie zaufania i wierzę że wyjdziemy z tego bardziej świadomi i mądrzejsi.
No co mogę powiedzieć życzę powodzenia.
Twoje życie twój los wcale nie jesteś mięczakiem co było widać po dokonanej zemście.
Ja też się zemściłam niestety przy okazji skrzywdziłam niczemu niewinne małżeństwo
Powodzenia numlock
Nie przejmuj się -żeby zostać potrzeba odwagi.Codziennie.
Jestem ciekawy jak się Tobie ułoży , czy sobie poradzicie.
Miło byłoby jakbyś tu trochę został ,żeby się podzielić doświadczeniem z innymi - wiele osób potrzebuje nadziei , ale nie takiej bezrozumnej i bezwarunkowej , a świadomej i dojrzałej.
Jeżeli chcesz zamknąć ten etap to chociaż wpadnij za jakiś czas i napisz co u Ciebie.
Trzymaj się
Desolation - moje działanie choć było okrutne to nie było dyktowane chęcią zemsty a raczej przerwania tego matrixa. Nie mogłem znieść życia w dwóch światach i generalnie był to sposób na obudzenie jej i wyrwanie z endorfinowego stanu. Każdy kto był w takim związku wie jak to się odbija na zdrowiu i życiu zdradzanego. Wiedziałem że dłużej tego nie zniosę i gdyby nie porady doświadczonych forumowiczów to z moim charakterem nie wyciął bym takiego numeru jaki zrobiłem.
Skoobi - powiem tak, nie lubię dawać tu pewnych rad bo niby każdy przypadek jest inny, choć zdumiewa mnie pewna schematyczność łącząca wszystkie zamieszczane tu historie.
Moim skromnym zdaniem jakieś działania sprawdzające trzeba podjąć i przygotować taki zestaw dowodów aby siłą rażenia poraził zdradzacza. Dalej po jego reakcji i naszym nastawieniu można podjąć decyzję - dajemy szanse czy się rozstajemy. Warunek - ładunek musi być na tyle silny aby wywrócić całe życie niewiernemu (nej) i musi być odpalony tylko raz.
Po takiej eksplozji ja ujrzałem prawdziwe oblicze małżonki co również pomogło mi podjąć odpowiednią decyzje.
numlock, podziwiam. Mam nadzieję że ta kobieta jest tego naprawdę warta.
Wiem jak sam chciałem przebaczyć ale... nie bardzo było czego się chwycić.
Tylko jedna mała uwaga. W naszym systemie prawnym przebaczenie (które da się udowodnić w sądzie) automatycznie wyklucza możliwość uzyskania rozwodu z winy małżonka(ki).
Lw-i mimo wściekłości na nią to nigdy nie przestałem jej kochać, a zależało mi na wyjaśnieniu sprawy albo w jedną, albo w drugą stronę. Jedno czego wiedziałem to że nie pozwolę jej się wynieść z dzieciakami do gacha. Całą ta sytuacja była i tak dość dziwna, bo gnój znał mnie, znał naszą rodzinę, bywał u nas w domu i rozmawiał z naszymi dziećmi:rozpacz. Moja po każdym spotkaniu z nim przechodziła około 3 dniową załamkę i mega doły. Ciągnąć to dalej to sama by wylądowała pewnie w wariatkowie bo przestawała już ogarniać podstawowe życiowe tematy. Oczywiście argumentowała to wszystkimi problemami do okoła tylko ja głupi nie chciałem wierzyć swojej intuicji.
Co do przeszłości to nie chcę do niej wracać i babrać się w zdobytych dowodach. To na czym się teraz skupiam to zbieranie nowych wspomnień tak aby zagłuszyć te złe.
numlock, od początku śledzę Twój wątek.
Masz ciekawy dar pisania i bystry z Ciebie facet.
Życzę Wam powodzenia i będę trzymać mocno kciuki za Was.
Wszystkiego dobrego ! :tak_trzymaj
Numlock, miałeś naprawdę trudny przypadek, jeszcze ta wtopa z terapeutą na Twoją niekorzyść, ale twoja praca nad zrozumieniem zjawiska się opłaciła. Myślę, że już wiesz, że panujesz nad swoim życiem i nie tylko.
To najważniejsze. Kurz powoli będzie opadał. Miejmy nadzieję, że nie tylko dla Ciebie będzie to bardzo cenne doświadczenie.
Teraz została Ci praca nad sobą i właśnie Ty dasz sobie radę.
Wiesz, że doskonale Cię rozumiem. Zaglądaj tu i daj chociaż znać co z Tobą.
Powiem szczerze że nie do końca mam ochotę rozstać się z forum. Zdaję sobie sprawę że dawanie rad innym to cholerna odpowiedzialność zwłaszcza w takiej materii. Jeszcze kilka tygodni temu zaglądanie tu odbywało się gdy miałem tzw gorsze dni, teraz nie mam już z tym problemu.
To co najważniejsze w tym zjawisku to otoczyć się dobrymi ludźmi. Z osób które wiedziały o moim problemie jedna doradzała aby gnojowi obić ryja a pannę za drzwi, inny stwierdził że nie rozegrałby tego inaczej ode mnie.
Yorik - po twoich pierwszych wpisach o mnie to Cię nie trawiłem ale ty i Betrayed40 pozwoliliście mi spojrzeć z innej strony na to wszystko i to było przełomem do podjęcia konkretnych działań - DZIĘKUJĘ.
Uświadomiliście mi że albo diametralnie zmienię swoją postawę, albo nie będzie co zbierać bo się rozsypiemy psychicznie i ja i ona (tylko gach by był szczęśliwy).
Choć w trakcie "czynności operacyjnych" następowało wiele zwrotów akcji to były osoby które potrafiły mnie wyciszyć i ugasić mój samozapłon co w odpowiedniej chwili pozwoliło postawić żonę do pionu.
Muszę przyznać że dla mnie był to też już ostatni moment, bo dłużej już bym nie uciągnął tej gry.
Może było mi łatwiej wybaczyć bo wiem że moja żona nie była pierwszą ani pewnie ostatnią "ofiarą" gacha, który zainteresowany był tylko jednym.... W tym co robił był "specjalistą", zresztą prowadzi bujne życie internetowe i już się huśta dalej.... Pociesza mnie to (choć to marne) że nie jest on w stanie osiągnąć nic poza TU I TERAZ - czyli iluzja.
Yorik - po twoich pierwszych wpisach o mnie to Cię nie trawiłem...
Bo ja ciężkostrawny jestem
Zobacz co dostałeś w pierwszym poście.
Meg5,
Cytat
Fajny z ciebie facet, widać, że kochasz żonę i dzieciaki, jesteś zaangażowany i chyba nieustraszony.Widzę w tobie wolę walki. Więc walcz. Nie poddawaj się, nie ustawaj.
Mało zlasowania mózgu wtedy nie dostałem. do tej pory naprawdę nie wiem jak ona to wyczuła ? Wróżka ?
Masz szczęście do ludzi.
Edytowane przez Yorik dnia 20.07.2013 03:01:04
Sukcesywnie pracując nad rozliczaniem się z przeszłością, myślę że nadszedł czas na to aby się pożegnać z Wami i portalem.
Trafiając tu byłem wrakiem, właściwie ogłuszonym i półprzytomnym stworzeniem. I myślę że to właśnie tu dzięki paru osobom jak i moim przyjaciołom udało mi się znów stać się człowiekiem...
Walka którą stoczyłem chyba wyszła wszystkim na dobre (tym na których mi zależało), i biorąc pod uwagę moje pierwsze wpisy i mój stan to aż trudno mi w to wszystko uwierzyć...
Odchodzę, bo w "egoistyczny" sposób chcę się zająć tym co jest dla mnie teraz najważniejsze. Mimo tego że są tu wspaniali ludzie, ja pragnę teraz zakopywać to wszystko co nas spotkało, a jednak czytanie tu tych naszych niechcianych historii zawsze powoduje swego rodzaju powrót do przeszłości...
Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem, żałuję że być może pomagałem za mało.
Osoby z którymi miałem kontakt - wiecie gdzie i jak mnie szukać.
Życzę wszystkim powodzenia, wiary we własne siły, że można upaść i wstać, i że to co nas spotkało niezależnie od wyborów jakich dokonamy może nie być końcem ale początkiem czegoś...
Numlock powodzenia
Obyś już tu nigdy nie wracał w roli zdradzonego, A droga którą obrałeś, do końca okazała się słuszną a Twoja rodzina żeby była z Tobą szczęśliwa.
Trzymaj się