Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Nie zgadzam się z Bobem, to może prowadzić do zaspokojenia pustki emocjonalnej i w łóżku obok przypadkową osobą, która potem zranimy naszymi niezakończonymi problemami...
najpierw trzeba dojść do samemu do równowagi, nic pochopnie,
chociaż nasz Adib wygląda na porządnego chłopaka i tak ładnie proponuje Niesi mieszkanie
niekontrolowane emocje zawsze robią z człowieka idiotę więc nie trać okazji aby milczeć.
bob-bob napisał/a:
Niesiu, chodzi o łóżko, nie o bycie razem. Wybierać będziesz wtedy, jak emocje opadną. A teraz ... po prostu nie grymaś.
Bob! Ja nie jestem facetem! Ja jestem kobieta i zeby pójść z kims do łóżka to musi mi się chociaż podobać. Dla kobiety seks ma wieksze znaczenie niz dla mężczyzny. Litości, na pewno nie pójdę z kimś do łóżka żeby sie wyleczyć z mateuszka
Edytowane przez Niesiunia dnia 08.08.2008 14:58:30
Finuś, chodzi o doprowadzenie do "pustki emocjonalnej", nie wypełnienia. Niesia ma niezbilansowane emocje do męża. Chodzi o to, żeby one "zeszły". Samemu żeby dojść do równowagi, to wg mnie się nie da, bo czemu miałoby tak być? Mija rok, a Niesia te emocje w sobie ma. Ja nie widzę, czemu nie miałaby ich mieć za kolejny.
Cytat
przypadkową osobą, która potem zranimy naszymi niezakończonymi problemami
Na pewno. Równie dobrze możemy kogoś zranić uśmiechając się na ulicy i mówiąc która to godzina. Są ludzie, którzy mogą sobie pomyśleć, że coś się za tym kryje. Finko, to ich sprawa. Kwestię odpowiedzialności masz fajnie zobrazowaną w historii Anny w innym wątku.
Bob! Ja nie jestem facetem! Ja jestem kobieta i zeby pójść z kims do łóżka to musi mi się chociaż podobać. Dla kobiety seks ma wieksze znaczenie niz dla kobiety.
A to co piszesz, to kwestia systemu kulturowego, a nie kobiety.
Pamiętam taki fakt przytaczany często w różnych opracowaniach dotyczących seksualności kobiet, że w USA, w okresie 2 wojny św. były całe regiony, gdzie faceci siedzieli na wojnie w Europie, a w populacji lokalnej drastycznie przeważały kobiety. Jaki był efekt? Role płci się całkowicie odwróciły: wyrywanie facetów, przygodny seks od pierwszego razu, fizyczne przepychanki o faceta. Fakt, że Amerykanie to prymitywni ludzie, ale coś w tym jest.
Niesia, Finka, przyjemnie tak się bawić moim kosztem?
Hejka.
To się rozpisaliście hehe...
Jakoś mnie uspakajacie, narazie nic nie robię, co bym nie zrobiła to i tak nie wydaje mi się do końca dobrym posunięciem.
99% pewności że to jednak on mam, pozostaje mi ten jeden i a muszę wiedzieć na 100%
Znam swojego męża wiem jak zareaguje w tej chwili....