Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
"NIETYKLANI" -najbardziej kasowy francuski film (rok 2012)
"Nietykalni" są inteligentnie i sprawnie opowiedzianą współczesną bajeczką. Ta bajka jednak nie tylko nie nudzi, lecz nawet swoją prześmiewczą przewrotnością wciąga. Film sugeruje przekonanie, że świat nie jest - a przynajmniej, że nie musi być - czarno-biały.
A ja polecam 5 -godzinny film w 5 odcinkach "Mildred Pierce" z Kate Winslet w roli głównej. Bardzo dobry film o życiu kobiety z klasy średniej 20-lecia międzywojennego w USA, o życiu po zdradzie niewiernego męża, o tym jak ta kobieta powstaje jak Fenix z popiołów, jak upada i się podnosi, jak walczy o siebie, o dzieci, o byt. Mężczyźni w tym filmie nie są pokazani od najlepszej strony, i choć to historia sprzed prawie stu lat, może być nadal bardzo pouczająca, wzruszająca i w wielu wymiarach aktualna niestety. Polecam, warto obejrzeć szczególnie ze względu na grę Kate - istny majstersztyk.
Na obejrzenie filmu namówila mnie moja córka,ponoć we wszystkich poznańskich multiplexach otrzymywał brawa na stojąco.
Przyznam,że miałam mieszane uczucia.Bez wątpienia świetnie studium schifrenika,ze wszystkimi watpliwościami młodego twórcy,kilkakrotnie oszukanego przez polski show biznes.
Niewątpliwie wart obiejrzenia,nie tyko ze wzgledu na magię Magika,ale również
na muzykę.Polski,niedoceniany hio-hop,z tekstami obnarzającymi wątpliwości młodego pokolenia.
Czy zrobił wrażenie?---Tak.
Przez kilka godzin po głowie tłukła się muzyka paktu muzyki z głosnikiem.
Z miłości do Angeliny Jolie. Jak dla mnie genialny film.
Oh, as if you had no choice? There's a moment, there's always a moment 'I can do this, I can give in to this, or I can resist it.' And I don't know when your moment was, but I bet there was one.
Teatr Telewizji: Ławeczka
sztuka Aleksandra Gelmana, Polska, 1988od 12 lat
Pewnego dnia, w parku spotykają się przypadkowo dwie osoby: On (Janusz Gajos) - kierowca podmiejskich autobusów i Ona (Joanna Żółkowska) - pracownica przedsiębiorstwa odzieżowego. Oboje są ludźmi w średnim wieku, których życie nie rozpieszczało. Zarówno Ona jak i On poszukują partnera, który mógłby zmienić ich szarą i samotną egzystencję. Rozmowa bohaterów na parkowej ławeczce staje się pretekstem do prześwietlenia ich powikłanych psychik oraz do ukazania ich wewnętrznej walki i ogromnej potrzeby akceptacji własnego "ja" przez drugiego człowieka.
Ja dorzuciłabym kilka filmów oprócz tych , które wymieniliście (kilku jeszcze nie widziałam , ale większość tak)
GREAS( chyba wszyscy wiedzą), Tato, Stalowe Magnolie , Czułe słówka, Pianista, chyba o ile nie pomyliłam tytułu Rok 2012 ( o końcu świata) lub 2020 może ktos lepiej obeznany wie
U Pana Boga w ogródku jeszcze pewnie wiele mi się przypomni
Uwielbiam filmy obyczajowe i dramaty
Horrory mnie ..bawią
chyba , że są realizowane na faktach to już nie
Córki mówiły , że świetny horror to Kobieta w czerni
one też się nie boją , a tutaj twierdziły , ze ciężko wytrzymać napięcie
Jestem Bogiem chciałabym obejrzeć , bo zdania podzielone , więc trzeba znaleźć swoje
Ten avatar bo z popiolu... W moim przypadku z bagna..
Oh, as if you had no choice? There's a moment, there's always a moment 'I can do this, I can give in to this, or I can resist it.' And I don't know when your moment was, but I bet there was one.
Wszelkie opisy filmu w internecie podają to jako komedię. Osobiście jednak uważam, że to stara tradycyjna szkoła kiedy komedia miała element dramatu (szukasz filmu, kiedy będziesz śmiał się przez 90minut? - nie oglądaj. Szukasz filmu, gdzie się pośmiejesz i zastanowisz - to dla Ciebie).
Dla kogo ten film? Na pewno nie dla tych co są zaraz po zdradzie. raczej dla tych, co już nieco się pozbierali, szukają, tworzą coś nowego.
Fabuła:
- główny wątek filmu (poważny) przeplatany jest irracjonalnymi wstawkami świetnie ukazującymi podejście zdradzających i ich głupie zachowania
- świetnie pokazano problemy zdradzających - wcale ich zdrady nie są aż takie fajne jakby się wydawało
- świetnie pokazano podwójną moralność zdradzających
- epilog - tzw "terapia" to najlepsze zakończenie, ale tego nie da się opowiedzieć.
Gatunek: Melodramat
Premiera: 22 czerwca 2012 (świat)
Produkcja: Hiszpania
Reżyseria: Fernando González Molina
Scenariusz: Ramón Salazar
Hache po pobycie w Londynie postanowił wrócić do Barcelony. Wszyscy i wszystko wokół niego się zmieniło. On też. Ale jedna rzecz pozostała taka sama. Bohater nie może zapomnieć Babi, wielkiej miłości swojego życia. Babi ułożyła swoje życie i jest zaręczona z innym mężczyzną. Hache zmienia środowisko, przyjaciół, pracę W ten sposób spotyka Gin, zwariowaną dziewczynę, z którą zaczyna flirt. Czy jednak mężczyzna potrafi zapomnieć o swoich uczuciach do Babi?
W niedzielę, 18 listopada, o godzinie 20:00 zostanie odkodowane HBO2, w którym widzowie będą mogli obejrzeć maraton 5 odcinków nowego sezonu polskiego serialu produkcji HBO ''Bez tajemnic''.
to pierwszy polski serial produkcji HBO o psychoterapeucie, który pomaga swoim pacjentom rozwiązywać problemy, z którymi nie potrafią sobie poradzić samodzielnie. Dzięki psychoterapii poznajemy rozterki i wybory współczesnych Polaków.
Główną postacią serialu jest uznany psychoterapeuta Andrzej Wolski (Jerzy Radziwiłowicz), który regularnie odbywa spotkania ze swoimi pacjentami. W drugim sezonie serialu ponownie wystąpią Jerzy Radziwiłowicz, Krystyna Janda, Ilona Ostrowska i Łukasz Simlat. W nowej obsadzie pojawią się Danuta Stenka, Magdalena Cielecka, Janusz Gajos, Julia Kijowska i Stanisław Cywka.
Jeden z najlepszych filmów jakie widzialam a napewno najlepsza wersja Upiora w Operze. Oczywiście tytuł to
Upiór w operze (2004r)
w świetnej roli upiora Gerard Butler, a jaki przystojny
Przepiekna sceneria, świetna horeografia i aranżacja utworow
Z ciekawostek:
Najdroższa niezależna produkcja w historii filmu.
3 nominacje do Oscara,3 nominacje do Złotych Globów
Żyrandol do filmu został wykonany przez firmę Swarovski. Był wart ponad milion dolarów i został zniszczony w trakcie kręcenia sceny upadku
Nikt kogo namowilam do obejrzenia fimu, nie znegował go. Nie do oglądania na kompie, im wiekszy ekran tym lepsze doznania wizualne.
Po za tym
Zilona Mila (1999)
2 z Jackiem Nicholsonem
Dwóch gniewnych ludzi
Lepiej byc nie może
Ława przysięgłych (2003)
Obsada: John Cusack,Dustin Hoffman,Gene Huckman,Rachel Weisz
Jeszcze polece wam taka stronkę. Wiele filmów w tym nowości kinowe za darmo, bez żadnego logowania. Nie zawsze jakosc jest powalajaca.. Nie wiem na jakiej zasadzie działa ale chyba legalnie bo od kilku lat.
http://www.kinomaniak.tv/
i jeszcze jedna, nie korzystałam ale podobno OK. Tez filmy darmowe, logowania przez FB.
www.ekino.tv/
Post doklejony:
choreografia oczywiscie , ucieklo "c'
Émilie (Julie Gayet) przebywa służbowo w Nantes. W przeddzień wyjazdu poznaje sympatycznego Gabriela (Michaël Cohen). Oboje spędzają ze sobą przyjemne chwile, swobodnie rozmawiając przy winie. Zarówno ona, jak i jej towarzysz nie ukrywają, że są w stałych związkach. Wiedzą też, że prawdopodobnie nigdy więcej się nie zobaczą. Gabriel na pożegnanie proponuje Émilie pocałunek "bez konsekwencji". Kobieta nie wyraża zgody, a chcąc się wytłumaczyć z reakcji, opowiada burzliwą historię dwojga znajomych. Nicolas (Emmanuel Mouret) i Judith (Virginie Ledoyen) przyjaźnią się od dziecka. Nie mają przed sobą żadnych sekretów, a ich zażyłość utrzymuje się, nawet gdy ona szczęśliwie wychodzi za mąż.