Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
Jak to jest wiarygodne przyjaciela udawać.
A potem za plecami cicho z nożem stawać.
Łapczywie chwytać każde słowo "Naiwniaka"
Ze słów stworzyć fałsz, by powstała draka...
Co kieruje tobą, że zdrada i intrygi tak bawią, tak cieszą ?
Kiedyś na twych własnych sznurówkach za to cię powiesząr30;
"Szczęśliwym jest ten, kto przy zachodzie słońca cieszy się wschodzącymi gwiazdami"
-Adalbert Ludwig Bolling
To, z jakim nastawieniem podchodzisz do tego, co Ci się przydarza, wpływa na to, jak to odbierasz. Zmiany są nieodłączną, "stałą" częścią życia, możesz się wiecznie nimi stresować i przerażać, a możesz za każdym razem dostrzegać w nich inną perspektywę i odkrywać nowe możliwości. Sam decydujesz...
"Kto za Ciebie cierpi, gdy dopada Cię ból?
Kto za Ciebie płacze, gdy pęka Ci serce?
Kto za Ciebie pali się ze wstydu, gdy palniesz głupotę?
Kto za Ciebie wstaje, gdy upadniesz po porażce?
Kto za Ciebie walczy ze strachem, przed podjęciem próby?
Nikt za Ciebie życia nie przeżyje.
Czas wziąć się za zdrowy egoizm.
Niestety, żyjemy w społeczeństwie, gdzie mówienie o swych sukcesach,
odbierane jest za arogancję.
Gdzie twa radość rodzi nowych wrogów.
Gdzie ludność pragnie twego upadku, a nie szczęścia.
Gdzie najpierw powinieneś przejmować się wszystkimi wokół,
a dopiero sobą.
Przestań.
Hamuj.
Pierwszą osobą w twoim życiu,
która ma być szczealiwa,
masz być Ty.
Jeśli nie jesteś w stanie sam się uszczęśliwić,
nie uszczęśliwisz nikogo.
Najpierw Ty,
potem inni.
Dzięki takiemu podejściu,
dzięki twemu uszczęśliwianiu zawsze będzie zadowolona minimum jedna osoba.
Niestety,
człowiek mimo tego że dostanie coś od Ciebie za darmo,
jeszcze jest w stanie to skrytykować.
Szkoda Twojego dobrego serca,
na ludzką niewdzięczność.
Pamiętaj,
w kolejce do szczęścia rozdawanego z twoich rąk,
w pierwszej kolejności stoisz Ty.
Następnie Twoi bliscy,
którzy odwzajemniają twą dobroć.
Daj mi siłę do akceptowania rzeczy , których nie mogę zmienić , odwagę do zmiany rzeczy , których nie mogę zaakceptowa i mądrośc , abym ukrył ciała tych , którzy mnie dzisjaj wk**wili
Nie wyrządzaj nikomu krzywdy, nie rań, nie wybijaj okien w sercu, nie wyzywaj, nie przeklinaj. Raz popełniona krzywda ma wielką moc. Może wrócić do ciebie w chwili, kiedy najmniej będziesz się tego spodziewać. Los może zasunąć ci takiego kopa w d*upę, że długo będzie ubolewać nad sobą. Zapamiętaj. Wszystko wraca. Rana, którą zadasz i miłość, którą będziesz pielęgnować. Wraca to, na co zapracujesz własnym sercem. Dlatego bądź dobrym człowiekiem. Pamiętaj, że każde zło potrafi zniszczyć, a dobro ocalić.
"Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, zrozumiałem, że zawsze i wszędzie jestem we właściwym momencie i we właściwym miejscu. Od tamtej pory mogłem być spokojny. Dziś wiem, że to się nazywar30; Poczuciem własnej wartości.
Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, uświadomiłem sobie, że ból i cierpienie są tylko ostrzeżeniem dla mnie, bym nie żył wbrew własnej prawdzie. Dziś wiem, że to się nazywar30; Autentyczność.
Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, przestałem tęsknić za innym życiem i mogłem dostrzec, że wszystko wokół mnie to zaproszenie do rozwoju. Dziś wiem, że to się nazywar30; Dojrzałość.
Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, zrozumiałem, że narzucając innym moje pragnienia mogę ich urazić, tym bardziej jeśli wiem, że nie nadszedł odpowiedni czas, że ta osoba nie jest na to gotowa, nawet jeśli tą osobą byłem ja sam. Dziś wiem, że to się nazywar30; Szacunek.
Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, uwolniłem się od tego wszystkiego, co nie było dla mnie dobre. Od potraw, ludzi, przedmiotów, sytuacji i od wszystkiego, co wciąż odciągało mnie ode mnie samego. Na początku nazywałem to rzdrowym egoizmemr1;. Ale dziś wiem, że tor30; Miłość do samego siebie.
Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, przestałem tracić czas i tworzyć wielkie plany na przyszłość. Dziś robię tylko to, co sprawia mi radość i przyjemność, co kocham i co sprawia, że moje serce się uśmiecha. I robię to na mój sposób i we własnym tempie. Dziś wiem, że to się nazywar30; Prostota.
Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, przestałem chcieć mieć zawsze rację. Dzięki temu rzadziej się myliłem. Dziś wiem, że to się nazywar30; Pokora.
Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, przestałem żyć przeszłością i zamartwiać się o przyszłość. Teraz żyję chwilą, w której dzieje się WSZYSTKO. Żyję więc teraz każdym dniem i nazywam tor30; Spełnieniem.
Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, uświadomiłem sobie, że mój umysł może działać przeciwko mnie. Kiedy jednak działa razem z sercem/miłością zyskuję ważnego sojusznika. Dziś nazywam tor30; Życiem!"
Post doklejony:
"Miłość zaczyna się wtedy, kiedy oprócz tych wszystkich cudownych, przepięknych rzeczy nagle patrzymy na kogoś i widzimy: tutaj nędza, tam nędza, tam jakaś słabość, tutaj jakiś egoizm, tu coś totalnie nie gra, tam w ogóle jest coś, z czym nie wiem jak żyć. I w momencie kiedy w nas powstaje taka decyzja, że kocham tę osobę z tymi słabościami i będę z tymi jej słabościami szedł przez życie, i będę jej próbował w tych słabościach pomóc, dopiero tutaj zaczyna się miłość"
Adam Szustak
"Coś mi się wydaje, że gdybyś potrzebował zagadek to kupił byś sobie grę logiczną,
a nie szukał niezdecydowanej, drugiej połowy serca.
Ludzie uwielbiają sobie utrudniać życie.
Świadczy to chyba tylko i wyłącznie,
o ich nudnym trybie egzystencji.
Jeśli ktoś jest silną, zdecydowaną i zorganizowaną osobą,
to działa szybko oraz konkretnie.
Taki człowiek nie szuka problemów tam,
gdzie ich nie ma.
Zwyczajnie nie ma na to czasu.
Więc jeśli chcesz sie ze mną spotkać, to zaproponuj.
Jeśli chcesz mnie usłyszeć,, to zadzwoń.
Chcesz ze mną popisać, to napisz.
Jeśli masz mi coś za złe, wyjaśnijmy to.
Chcesz mi coś wyznać, wal śmiało.
Chcesz się przytulić, wiec to zrób.
Chcesz spaceru, więc mnie zaproś.
Masz plan na weekend, to mi go przedstaw.
Nie mam zamiaru się domyślać,
na co możesz mieć teraz ochotę.
Ułatwisz mi sprawę, mówiąc o tym bezpośrednio.
Wtedy zaczniemy działać od razu.
Człowiek nie potrzebuje innego do tego,
aby dawał mu wieczne znaki zapytania,
masę nierozwiązanych spraw,
multum niedomówień
I ogromu poczucia winy.
Ludzie chcą konkretów,
a nie wiecznej niewiadomej."
Pragnienie może doprowadzić cię do oświecenia, jest jak wspaniały, pełen mocy samochód, musisz tylko być pewien, że to ty kierujesz nim, a nie on tobą. Im silniejsze są uczucia, tym ważniejsze jest, by być w stanie je kontrolować.