Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Ktoś mnie napewno posądzi o teorie spiskowe ale globalna kultura i media chyba mają wpływ na to co się dzieje. Zauważyłem wielką falę
zdrad i rozwodów i tak sobie myślę czy "ktoś" nie ma na celu rozwalić
najmocniejszą komórkę ludzkości - rodzinę. Czy my którzy mamy
jakieś zasady moralne nie jesteśmy już na wymarciu, jak mamuty albo dinozaury. Jest coś takiego jak percepcja podprogowa: http://pl.wikipedia.org/wiki/Percepcj...podprogowa
[video]http://www.youtube.com/watch?v=MB2QzNkbeho[/video]
[video]http://www.youtube.com/watch?v=NLzfD6Tmd0M[/video]
Ciekawy jaki Bóg ?
ILUZJA: http://www.kasjo.net/iluzje.htm
Jeszcze do niedawna byłem sceptykiem ale teraz wiem że działanie naszej podświadomości jest bardzo zawiłe.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=ZoHAU7egCxg[/video]
Proponuję zobaczyć wszystkie części.
Przekaz podprogowy, to duża dziedzina nauki, nic nowego.
Trzeba pamiętać jednak o bardzo silnym prostym mechanizmie-
>głodnemu zawsze chleb na myśli< i we wszystkim widzi to co chce zobaczyć.
Można zainteresować się filozofią >gender<, ale nie można przeginać i łapać czarownic. Faktem jest, że coraz bardziej dominuje konsumpcyjne i egoistyczne podejście do życia, bardziej liczy się tylko samospełnienie nie ofiarność i wyrzeczenia względem innych.
Układ jest bardzo prosty, jeśli ktoś może mieć z czegoś niezły zysk, czy korzyści, warto się temu przyjrzeć pod tym kątem, nawet jeśli to wygląda na nieprawdopodobne.
Nie należy wszystkiego zamiatać na jedną kupkę, bo bez dowodów, czy uzasadnień robią się z tego rzeczy wyssane z palca. Często ze zwykłego przypadku też można zrobić teorię spiskową.
To Emocje są najlepszym paliwem Życia,
Źle ukierunkowane stają się Bronią Masowego Rażenia
Nie zgłebiałem tematu, ale jedno pytanko...
Jakie skutki i jaki byłby odbiór społeczny wyników badań, gdzie jednak jakaś efekt bodźców w odpowiednich warunkach jest zaznaczony ?
To wywieranie wpływu na tłum, kierowanie w odpowiednią stronę w jakimś celu. Socjologia i psychologia tłumu to interesująca działka
Czy ktokolwiek chciałby to ujawniać ? z róznych względów.....
No ale tutaj już sam dorabiasz teorię spiskową
W dodatku do tematu, który bardzo łatwo zweryfikować nawet w domowych warunkach, więc może nie przesadzajmy, tego nie da się ukryć.
Co innego psychologia tłumu, a co innego przekaz podprogowy.
Przekaz ten nie jest w stanie zmusić, człowieka do czegoś na co nie ma ochoty, nie da się człowieka takim przekazem zaprogramować.
Bardziej obawiałbym się w tym momencie "Goebbelsowskiej propagandy" czyli "kłamstwo powtórzone 1000 razy, zostanie uznane za prawdę".
W życiu trzeba być jak kaczka, nad wodą niby nic, a pod woda nóżki pracują.
Przekaz ten nie jest w stanie zmusić, człowieka do czegoś na co nie ma ochoty, nie da się człowieka takim przekazem zaprogramować.
wolfie też byłem sceptykiem i to takim zarzartym.
Przestudiowałem fizykę kwantową i zmieniłem zdanie, faktycznie jesteśmy ślepi na zjawiska które nas otaczają. Poza fizyką klasyczną
nasze zmysły nic nie widzą.
Cytat
skuteczność takiego przekazu mieści się w granicach błędu statystycznego
Sorry ale o tym zjawisku naprawdę nic nie wiesz. Nasza podświadomość odbiera więcej, niż nasza świadomość.
[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=D_5_Js2WihA[/video]
Wolfi, zmusić się nie da, ale zachęcić jak najbardziej, bazując zwłaszcza na czyichś ukrytych nie uświadomionych pragnieniach czy strachu
Nigdy nie kupiłeś czegoś co Ci zupełnie do niczego nie było potrzebne ? Nie zrobiłeś czegoś w jakimś odruchu, a potem nie zastanawiłeś się jak to możliwe ? Skąd wiesz, że nie zostałeś zaprogramowany ? celowo czy nie...
Ja zupełnie bez uruchamiania świadomości wynoszę śmieci, wystarczy jak żona na mnie odpowiednio spojrzy
Jej przekaz podprogowy jest bardzo silny
Edytowane przez Yorik dnia 15.07.2013 12:09:35
Piotrze, wybacz, ale myślę że na temat psychologii wiem odrobinę więcej niż Ty, a co do przekazu podprogowego możesz sobie sam testy w domu zrobić i zobaczysz kogo i do czego jesteś w stanie nim zmusić. Nie trzeba do tego fizyki kwantowej.
To że nasz podświadomość odbiera więcej niż nam się wydaje, nie oznacza że przejmie władzę nad świadomością.
Yorik, mam wrażenie że zaczynasz mylić socjotechnikę z przekazem podprogowym
wolfie
W skład socjotechniki wchodzi manipulacja a do manipulacji należy
przekaz podprogowy.
Nie przeczę że na temat psychologi wiesz więcej ode mnie, ale psychologia jest tak złożona że sami profesionaliści się w tym gubią,
nie żartuję ( przeczą sobie w zależności jaką szkołę skonczyli -
psychoanalityk nie zgodzi się z behawiorystą w danej kwesti)
Przerabiałem to bo mam znajomych którzy są psychologami różnych
szkół. Przekaz podprogowy to nie fikcja to rzeczywiste zjawisko, mierzalne, zresztą dużo krajów podpisało prawny zakaz persfazji poza świadomością, chodzi o reklamy.
Tak, dużo krajów podpisało taki zakaz na tak zwany wszelki wypadek.
Piszesz że przekaz podprogowy to nie fikcja i że jest mierzalny.
A jakieś badania i eksperymenty na poparcie tego masz?
Bo jak pisałem, jedyny eksperyment potwierdzający tą tezę okazał się zwykłym oszustwem, do czego przyznał się jego autor. Żadne inne eksperymenty na temat przekazu podprogowego nie wykazały jakiejkolwiek wartościowej reakcji na taki przekaz. Inna sprawa że dla części ludzi ten przekaz nie jest taki do końca podprogowy, ponieważ jest zauważalny, a im częściej się taki materiał ogląda, tym więcej ludzi zaczyna go dostrzegać.
Jak nie wierzysz, poświęć jakiś weekend, stwórz odpowiedni materiał i zrób sobie w domu eksperyment na jakimś ochotniku, spróbuj go zmusić do zrobienia czegoś, czego w normalnych warunkach by nie zrobił, do wyboru napoju którego nie lubi, do zapalenia papierosa jeśli nie pali, czy cokolwiek w tym stylu, sam się przekonasz ile to warte.
No niestety, z wielką przykrością muszę przyznać, że masz Wolfi rację
W socjotechnice nie ma to zastosowania. Tego rodzaju sugestia jest za słaba, żeby wzbudzić jakiś wymierny efekt. Ta pseudopodprogowa będzie trochę lepsza. Raczej dużo lepsza będzie sugestia w hipnozie.
Hipnoza to inna bajka, choć ponieważ nie spotkałem się jeszcze z nią osobiście, to też jawi mi się jako czary mary.
Ale swojego czasu czytałem o eksperymentach na ludziach i podobno zahipnotyzowani potrafili publicznie się rozebrać, albo strzelić do człowieka i co najważniejsze nic nie pamiętać, brzmi trochę jak z pogranicza fantazji.
Na szczęście raczej niemożliwe jest zahipnotyzowanie człowieka, bez jego wiedzy i czynnego udziału.
Hmm...żeby publicznie się rozebrać, to nie potrzeba hipnozy, np. ci na stadionach na zahipnotyzowanych wcale nie wyglądają Są bardzo rześcy.
Ale z tym strzelaniem to faktycznie jak s-f.
Przestudiowałem fizykę kwantową i zmieniłem zdanie, faktycznie jesteśmy ślepi na zjawiska które nas otaczają. Poza fizyką klasyczną
nasze zmysły nic nie widzą.
Nie widzę żadnego związku między fizyką kwantową i hipotetycznym przekazem podprogowym.Co ma jedno z drugim wspólnego nie wiem.
Skoobi, to wygląda na to, że na czymś się nie znasz wystarczająco. Albo na fizyce kwantowej, albo na przekazie podprogowym
Ten przekaz to przecież jakieś kwanty, tylko jakie?
Dotad jeszcze nie pojawil sie post w ktorym autor udowadnia ,ze czesci osob zostala podprogowo przekazana informacja,ze zadne spiski nie istnieja.U drugiej czesci zaindukowano podprogowo oczywiscie,ze oplata nas siec spiskow.Pojawia sie pytanie dlaczegp braku spiskow nie zaindukowano podprogowo wszystkim.A propos przekazu podprogowego to pomyslcie o czesci ludzkiego ciala i prosze zeby kazdy kto doda posta w tym temacie zaczal go od podania nazwy czesci ciala o ktorej pomyslal.