Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Przejrzałam historię z przeglądarki mojego faceta. Widziałam że szukał/ wchodził na strony z sex kamerami i sex czatami. Kiedyś już pisał z jakaś laska sex wiadomości. Sama nie wiem co o tym myśleć. W końcu jednocześnie pisał erotyczne wiadomości do mnie i parę godzin później kochaliśmy się. Nie wiem czy nie jestem w stanie go podniecic. Czy dla Was to zdrada? Już sama nie wiem co o tym myśleć...
Zdrada ma różne oblicza;
to nie tylko kontakt fizyczny z drugą osobą;
to kwestia ustaleń między ludźmi; czy kiedyś na ten temat rozmawiałaś ze swoim facetem? Wiesz gdzie on ma ustawioną granice zdrady?
Poruszałam już ten temat. Wcześniej (jakiś rok temu) znalazłam maile erotyczne które wymienial z.jakas laską. Proponował jej nawet spotkanie, ale zapewnial że nic z tego nie wyszlo. Pokłóciliśmy się bo dla niego to nie zdrada. Powiedziałam mu że mam inne podejście do sprawy i to także dla mnie jest zdrada.
Post doklejony:
Zastanawiam się czy może zmienić się pod tym względem, czy sex ze mną mu wystarcza, czy gdy pojawi się jakaś okazja to skorzysta czy będzie uczciwy. Widać, że nie odbudowalam do niego zaufania i nie wiem czy kiedykolwiek będę w stanie to zrobić.
Proponował jej nawet spotkanie, ale zapewnial że nic z tego nie wyszlo.
A to ciekawe, oczekiwał współczucia od Ciebie? Nie wyszło..a co byłoby gdyby wyszło? Czy jesteś pewna, że jesteś jego pierwszym wyborem a nie tzw. zapchajdziurą?
Wygląda na to, że jak tylko pojawi się "lepsza" w jego mniemaniu opcja to nie będzie mieć skrupułów Cię zamienić.
Cytat
Zastanawiam się czy może zmienić się pod tym względem, czy sex ze mną mu wystarcza,
Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli? Chcesz zdeptać swoje wartości, przekonania i zasady dla niego? dobrze zrozumiałem?
Pytanie dlaczego to dalej ciągniesz skoro to nie pierwszy jego wybryk? Co Cię przy nim trzyma? Co Was tak naprawdę łączy? Bo bliskości emocjonalnej ja tutaj kompletnie nie dostrzegam. Dlaczego jesteście razem? Macie jakieś wspólne zobowiązania? Racjonalnych przesłanek do ciągnięcia tego dalej nie widać.
Proponował jej nawet spotkanie, ale zapewnial że nic z tego nie wyszlo.
A to ciekawe, oczekiwał współczucia od Ciebie? Nie wyszło..a co byłoby gdyby wyszło? Czy jesteś pewna, że jesteś jego pierwszym wyborem a nie tzw. zapchajdziurą?
Wygląda na to, że jak tylko pojawi się "lepsza" w jego mniemaniu opcja to nie będzie mieć skrupułów Cię zamienić.
Cytat
Zastanawiam się czy może zmienić się pod tym względem, czy sex ze mną mu wystarcza,
Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli? Chcesz zdeptać swoje wartości, przekonania i zasady dla niego? dobrze zrozumiałem?
Pytanie dlaczego to dalej ciągniesz skoro to nie pierwszy jego wybryk? Co Cię przy nim trzyma? Co Was tak naprawdę łączy? Bo bliskości emocjonalnej ja tutaj kompletnie nie dostrzegam. Dlaczego jesteście razem? Macie jakieś wspólne zobowiązania? Racjonalnych przesłanek do ciągnięcia tego dalej nie widać.
Sama nie wiem... Może pp prostu nie chcę pozbawiać dzieci ojca, a może łudzę się, że to jednak nic poważnego.
Oszustwa,manipulacje, brak lojalności, szacunku, inne priorytety życiowe, zasady, wartości;czego jeszcze oczekujesz aby przestać się łudzić? Na jakiej podstawie wybrałaś tego człowieka na ojca swoich dzieci? Życzeniowość?
Wydaje mi się że on jeszcze nie dojrzał do stabilnego związku. Możliwe że ma większe wymagania odnośnie własnych potrzeb seksualnych i może szukać ich na zewnątrz. Warto przedyskutować jego oczekiwania w tych sferach. Oddzielną sprawą jest to co do ciebie czuje. Szukając na zewnątrz albo jego uczucie jest słabe, albo nie zdaje sobie sprawę że Cię kocha. Czasami facetem trzeba psychologicznie dobrze wstrząsnąć by się ogarną i pojął na czym tak naprawdę mu zależy. Na pewno nie powinnaś mu pobłażać w tym co robi bo nie jest to do końca normalne.