Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Czy są jakieś sposoby na odczytanie/przywrócenie dawno skasowanych rozmów na WhattsAppie i Messengerze?
Ok. rok temu przechodzilam przez zdradę emocjonalną. Niestety prawie wszystkie dowody zostały po usuwane i nadal... tak nadal, po roku czasu, nie daje mi to spokoju.
Tak bardzo chciałabym znać prawdę. Jestem wstanie wiele wybaczyć. Gorsza jest chyba niewiedza niż bolesna prawda...
Na swoim messengerze sprawdzalam kiedyś pobieranie kasowanych rozmów z fb(messenger), ale niestety usuniętych nie przy wracało.
Mam dostęp do telefonu partnera, więc hasła nie są dla mnie problemem
Nie rozumiem takich osób jak Ty; postanowiłaś zostać z partnerem nie wyjaśniając sprawy od początku do końca; nie przepracowałaś tego a teraz chcesz do tego wracać? Na jakiej podstawie i w jakim celu z nim zostałaś zatem?
Dlaczego podjęłaś taką decyzję? Z lęku przed samotnością?
Z tego co wiem to jeśli nie było przeprowadzone zarchiwizowanie wiadomości na wastsapp to nic z tego; na temat messengera się nie wypowiem bo nie korzystam;
Nadal romansuje czy nadal "tamto" sprzed roku nie daje Ci spokoju?
Zastanow sie - bo tak naprawde to wlasnie jest istotniejsze - jak przez ten rok ksztaltowaly sie Wasze relacje, jak pracowaliscie (jesli w ogole to robiliscie) nad tym co sie stalo i jak on sie zachowywal przez ten rok.
Jesli jest dobrze, jesli obecna sytuacja przynosi ukojenie to zapewniam, ze ponowne grzebanie w przeszlosci moze wszystko zniszczyc. Chcesz tego? Chcesz powrotu do "tamtej" prawdy kosztem "terazniejszego" spokoju?
Poprostu wcześniej próbowałam pogodzić się z tym, że nie znam całej prawdy. Myślałam, że przejdzie mi. Że czas wyleczy rany i pozwoli mi o tym nie myśleć. Tak niestety nie jest. Co jakiś czas mam "nawroty"
Przez cały ten rok chodzę jak po linie. Czasem przychylam się na jedną stronę, myśląc- luzik, pewnie jest tak jak mówił, a resztę mu wybaczam. Innym razem spadam na drugą stronę, uderzając się boleśnie, przypominając sobie wszystkie jego wpadki i dziwne tłumaczenia.
Bardzo chciałabym poznać prawdę. Zobaczyć jakim był człowiekiem za moimi plecami....
Myślę, że dałoby mi to spokój.
Post doklejony:
Cytat
Romanos napisał/a:
Nadal romansuje czy nadal "tamto" sprzed roku nie daje Ci spokoju?
Zastanow sie - bo tak naprawde to wlasnie jest istotniejsze - jak przez ten rok ksztaltowaly sie Wasze relacje, jak pracowaliscie (jesli w ogole to robiliscie) nad tym co sie stalo i jak on sie zachowywal przez ten rok.
Jesli jest dobrze, jesli obecna sytuacja przynosi ukojenie to zapewniam, ze ponowne grzebanie w przeszlosci moze wszystko zniszczyc. Chcesz tego? Chcesz powrotu do "tamtej" prawdy kosztem "terazniejszego" spokoju?
Wiesz co, teraz jest dobrze. Przynajmniej pozornie.
Nie, nie chce tego niszczyć, ale chciałabym zamknąć tą sprawę, wiedząc co się w ogóle wydarzyło...
Edytowane przez BlackTear dnia 16.04.2021 21:47:34
Podświadomie chronisz siebie przed powtórką tego co Ciebie spotkało, tylko że działasz na oślep, na Swoją niekorzyść. Nic Ci nie dadzą informacje z tamtych rozmów, nie dadzą Ci nic co poprawiłoby Twoje samopoczucie i nie wyjaśnią Twojej sytuacji tylko powtórnie wstrząsną Twoimi emocjami i znowu będziesz cierpieć. Twierdzenie
Cytat
Jestem wstanie wiele wybaczyć.
może już wtedy nie zadziałać, bo okaże się że pewna granica została przekroczona.
Cytat
Tak bardzo chciałabym znać prawdę
Przecież znasz prawdę, sama to napisałaś
Cytat
rok temu przechodzilam przez zdradę emocjonalną
stało się...czego więcej potrzebujesz i po co, żeby
Cytat
Zobaczyć jakim był człowiekiem za moimi plecami....
???
Jeśli nic z tym nie zrobiłaś/zrobiliście, on nie poniósł i nie ponosi (bo zaledwie rok temu się to wydarzyło) żadnych konsekwencji, jest wciąż tym samym człowiekiem. Twoje zaufanie zostało mocno nadszarpnięte, Twoje bezpieczeństwo w tym związku zostało mocno zachwiane i piszesz
Cytat
teraz jest dobrze. Przynajmniej pozornie.
Nie jest dobrze; Ty zachowujesz pozory w tym związku, na zasadzie nic się takiego nie stało i usprawiedliwiasz jego zachowanie sprzed roku co nawet w niedalekiej przyszłości może doprowadzić do powtórki...
Nie namawiam Ciebie, żebyś zaczęła w tym "babrać", raczej żebyś ustaliła priorytety w swoim życiu. Nie wiem jak długo jesteście razem, czy macie dzieci, jakie były/są między wami relacje. Chcesz tego związku, tak wnioskuję ale on już nie powinien a nawet nie może być taki jak sprzed zdrady; a po to żebyś mogła zacząć się podnosić bo póki co to Ty leżysz i kwiczysz z bólu.
W podnoszeniu się pomogą Ci 34 kroki, które masz po prawej stronie, nie znaczy że masz wszystkie stosować jak leci, nie możesz też przegiąć; wybierz te które pomogą Ci w odzyskaniu siebie i własnej wartości i bądź konsekwentna w tym.
Cytat
Jestem wstanie wiele wybaczyć.
wybaczenie nie dokonuje się na pstryknięcie palcami, to jest proces który trwa latami; żeby wybaczyć musisz najpierw odnaleść siebie i móc poznać siebie, inaczej słowa te rzucane są na wiatr. Teraz Twoje wybaczenie = przyzwolenie.
Technicznie rzecz biorac, jesli telefon nie zostal profesjo alnie wyczyszczony, jest mozliwosc siegniecia do jego historii, nawet tej pozornie wykasowanej. Sa firmy, ktore sie tym zajmuja.
Tyle tylko, ze nieman gotow jestem sie zalozyc iz tamta prawda zburzy Twoj dzisiejszy spokoj.