Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
KOMUNIKAT w sprawie monika70 oraz usunięcia wątku "PROSTYTUTKI"
Ze względu na ostatnie zamieszanie na forum, związane z użytkownikami Lepsza5 i Monika70, w trosce o pełną informację publiczną, Administratorzy Forum zdecydowali się upublicznić następujące informacje.
Forum zdradzeni.info wyposażone jest w mechanizmy bezpieczeństwa, dostępne dla Administratorów. Jednym z tych mechanizmów jest informacja o numerze IP, z którego wysyłany był każdy post. Numer IP jest zwykle przywiązany do miejsca użytkowania Internetu (lub do sieci komórkowej, w przypadku takiego sposobu mobilnego łączenia z Internetem). Każdy numer IP można powiązać z dostawcą Internetu, czasem także z miejscem świadczenia takiej usługi. Administratorzy wykorzystują mechanizmy związane z numerami IP tylko w przypadku otrzymania zgłoszenia naruszenia od któregoś z użytkowników, lub uprawnionych organów zewnętrznych.
Geneza.
Osoba będąca użytkownikiem Forum, zgłosiła prośbę o zbadanie zależności między użytkownikami Lepsza5 oraz Monika70, podejrzewając, że może to być jedna osoba. Swoje podejrzenia argumentowała specyficznym stylem relacji obojga, jak również efektem swojej prywatnej korespondencji z Monika70. Wg osoby zgłaszającej, Monika70 nie zachowywała się jak osoba zainteresowana pomocą lub utrzymaniem kontaktu. Osoba zgłaszająca otrzymała od Monika70 informację, że pomoc i przyjazd do niej oferowała Lepsza5 i była przekonana, że tylko Lepsza5 będzie do niej pisała. W kolejnych PW nie była zainteresowana podtrzymywaniem kontaktu. Także na forum publicznym Monika70 ograniczyła się głównie do stworzenia posta otwierającego nowy wątek o nazwie "Prostytutki", a następnie unikała dalszego kontaktu. W kolejnych postach ograniczyła się do wyrażania wdzięczności wobec użytkownika Lepsza5. Użytkownik Lepsza5 natomiast parokrotnie wysłał posty informujące, że Monika70 jest "bardziej poza forum", argumentując jej nieobecność przebywaniem w szpitalu z poszkodowaną, bliską osobą. Przykładowo Lepsza5 pisze:
Monika raczej została "z tyłu" jakby w "tle" naszego forum, rozumiem dlaczego, bo w końcu nie po to istnieje to forum i nie po to sie tutaj logujemy, żeby sobie ubliżać. Poza tym pozdrawiam wszystkich
W dniu zgłoszenia użytkownik Lepsza5 umieścił na forum post informujący o śmierci tej, bliskiej Monika70, osoby. Ten post wywołał wzburzenie zgłaszającego użytkownika i powiadomienie Administratora.
Warto dodać, że rejestracja, pojawienie się i pierwszy post Monika70 na forum był zbieżny z wpisami w shout-boxie szkalującymi prostytutki. Użytkownik Monika70, wątek "Prostytutki" i pierwszy post opisujący jej historię byłej prostytutki, poświęcającej się w imię młodszego brata, pojawił się w kilka godzin później.
Administrator zapoznał się po zgłoszeniu z całym wątkiem "Prostytutki", zwracając uwagę na zbieżność pojawienia się Monika70 z ogólnym stanem wzburzenia na forum po wpisach szkalujących prostytutki. Administrator zwrócił także uwagę na praktyczny odwrót tego użytkownika z forum po tym pojedynczym poście. W świetle zbliżającego się zjazdu użytkowników Forum rozważył także post informujący o śmierci brata, w powiązaniu z dużą popularnością sprawy Monika70, która byłaby zapewne cennym współuczestnikiem w nadchodzącym zjeździe. W efekcie podejrzenia złamania Regulaminu Forum w części dotyczącej użytkowania kilku osobowości (kont) przez jednego użytkownika Administrator zdecydował się wykorzystać dane o numerach IP związanych z postami użytkowników Lepsza5 i Monika70.
Fakty.
Od momentu pierwszego swojego posta 8 września godz.21:37 aż do 19 września godz.6:31 rano użytkownik Monika70 wysyłał posty z tego samego numeru IP, co równolegle użytkownik Lepsza5. Badanie numeru IP wykazało, że jest to numer należący do sieci telewizji kablowej UPC, która przyłącza Internet do domu przez telewizyjny kabel koncentryczny. Nie może to być więc urządzenie mobilne, które można przekazać bądź pożyczyć. Godziny postów dotyczą praktycznie całego dnia, od godzin porannych aż do późnonocnych.
W następnym okresie wysyłania postów przez Monika70, były one wysyłane z urządzenia mobilnego przez sieć Era. W przedziale podobnych godzin, jeśli posty wysyłał użytkownik Lepsza5, były one także wysyłane z urządzenia mobilnego przez sieć Era.
Z jednym wyjątkiem:
wątek "Lepsza5", 4 października, godz. 19:37, Monika70 z połączenia laptop Era pisze:
chciałam podziękowac Wszystkim za wsparcie, wiem od [lepsza5] że są tu ludzie, którzy nie rzucili we mnie kamieniem. Przy okazji chcę powiedzieć, ze Adrian odzyskał przytomność i widziałam jego uśmiech bardzo dziekuję [lepsza5] za opiekę nad moim bratem i za to, że jesteś [lepsza5]. Gratuluję sukcesu na egzaminie wiedziałam, że będzie dobrze.
Niecałe 2 godziny później, godz. 21:14, Lepsza5 z połączenia z domowego UPC odpisuje:
dzieki juz wracam do domu jestem szczesliwa!!!!
Administrator doszedł do wniosku, że egzamin nie odbył się w domu, w obydwu postach chodziło o zwrócenie uwagi na forum na fakt egzaminu, a obydwa maile wysłała ta sama, wracająca z egzaminu osoba.
Administrator zwrócił także uwagę na post wysłany przez Lepsza5, dotyczący użytkownika Monika70:
[Użytkownik Lepsza5 pisze:] Nawet zapoznałam się z wiadomościami od *** [wysłanych na PW do Monika70] , czytając co ona pisała, miałam łzy w oczach jak mozna byc takim bezdusznym człowiekiem, tym bardziej, że sama mam dziecko i napisała w jakimś poście , że dla dobra własnego syna zrobiłaby to samo
Wygląda więc, że użytkownik Lepsza5 miał swobodny dostęp do PW użytkownika Monika70.
Ostatnia bytność (wizyta) użytkownika Monika70 na forum miała miejsce 5 października o godz. 18:12 z łącza telewizji UPC użytkownika Lepsza5. Użytkownik Lepsza5 30 minut wcześniej wysłał post na forum z tego samego numer IP i łącza UPC.
Działania.
Zbierając powyższe informacje Administrator zdecydował się podjąć serię działań:
1.zniwelować działanie informacji wysłanej przez Lepsza5 o śmierci brata Monika70, publikując w tym samym wątku wątpliwości co do istnienia Monika70
2.informując pozostałych Administratorów o stwierdzonych faktach i podejrzeniach
Zespół Administratorów w kolejnych krokach próbował porozumieć się z użytkownikiem Lepsza5 celem wyjaśnienia sytuacji. Do tej pory porozumienie nie było możliwe. Użytkownik Lepsza5 nie był w stanie przekonująco wyjaśnić zdarzeń, spychając cały problem do indywidualnych animozji z jednym z Administratorów.
Cały temat "PROSTYTUTKI" jako, że był efektem manipulacji, został usunięty z forum.