Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Witajcie. Taka dziwna sytuacja i nie wiem co myśleć. Jesteśmy małżeństwem 16 lat. On młodo owdowiał, został sam z córka, nie przeszkadzało mi to, pokochałam jego córkę jak własne dziecko, wspólnych dzieci nie mamy. Od 5 lat mieszkamy we Włoszech. Najpierw mieszkaliśmy na jednym pokoju w Trójkę (mąż ja i jego córka) teraz od pół roku mamy własny dom. Od czasu wyjazdu do Włoch nasza intymna strona współżycia małżeńskiego bardzo podupadła ( brak warunków). Kiedy już bywaliśmy sami, zauważyłam, zauważyłam, ze mąż nie bardzo ma ochotę na zbliżenia, dochodziło nawet pod tym względem do małych kłótni między nami. Tłumaczył mi, że ma problemy z erekcja (on ma 45 lat ja 43 ), czułam się winna , mówiłam mu, że czuje się mało atrakcyjna, ze nie wiedze z jego strony zainteresowania moja osoba. Czasami wydawało mi sie po powrocie męża z pracy, ze jego koszule pachniały damskimi perfumami, zawsze znalazł wtedy jakieś wytłumaczenie.
Niedawno byliśmy na urlopie, kochaliśmy się raz i bez problemów i bez tabletek. Zaczęłam wpadać w paranoje . Niedawno na portalach społecznościowych zaczepiła mnie jego koleżanka z pracy ( 15 lat młodsza ode mnie i bardzo atrakcją ) , niby nic w tym dziwnego, ale przeszukała wszystkie możliwe
Portale społecznościowe szukając mojego profilu i tam bardzo aktywnie mnie obserwowała likując codziennie moje zdjęcia lub wpisy. Zapytałam męża, czy zna ta osobę i czy wie, dlaczego ona mnie w ogóle szukała- zrobił się czerwony, skomentował, ze ona brzydka jest ( co oczywiście jest nieprawda, bo kobieta jest prześliczną) i ze on nie wie, o co chodzi i dlaczego. Razem z nim przejrzeliśmy jej profile następnego dnia opowiedziałam mojej siostrze o tej kobiecie, siora z ciekawości chciała ja obejrzeć i okazało sie ze popołudniu wszystkie jej profile były juz prywatne. Nie zaglądałam długo nie nie bo mnie to nie interesowało. Pewnego dnia przychodzę do domu a tam na stole wielki bukiet roz ( bez okazji) moje ulubione perfumy, kolacja, świece... szok. Zrobiłam zdjęcie tych róż i umieściłam na portalu ( moja rodzina mieszka w PL dodaje takie zdjęcia żeby z nimi podzielić sie moimi przezyciami ), z dopiskiem mam kochanego męża, na drugi dzień moja siostra zadzwoniła do mnie, ze mam wejsc na profil delikwentki, bo tam jest dziwny wpis i faktycznie wpis o treści " i okazało sie , ze jestem i byłam tylko dziewczyna na upojne noce" dodany godzinę po tym jak umieściłam róże . Wieczorem przy kolacji powiedziałam mężowi, ze weszłam na profil tej jego koleżanki z ciekawosci, bo ona mnie tak intensywnie odwiedza i kazde moje zdjecie likuje i ze ma dziwny wpis i opowiedziałam mu jaki, po czym razem weszliśmy na jej profil . Zakrzywil sie westchnal powiedzial no coz jak sie prowadzi tak ma . Nastepnego dnia po powrocie z pracy chcialam sie upewnic czy ten wpis u niej jeszcze jest i okazalo sie ze usunela kompletnie swoje profile na wszytskich portalach. Od tego czasu maz zachowuje sie jakby dopiero sie we mnie zakochal, czaem ma w nocy telefon z ukrytego nuemru ( 2 w nocy 3 ...) W domu kwitnie milosc . W sypialni ay chuczy. Siostra mi mowi ze on mnie zdradzil, jedna z jego kolezanek z pracy, z ktora sie dobrze znam tez cos tam przebakiwala . Nie wiem co mam myslec. Boje sie , ze pewnego dnia ona przyjdzie i bedzie chciala zse mna rozmawiac. Wiem, ze jesli do takiej sytuacji dojdzsie to wybacze mezowi jesli z nami bedzie chcial zostac. Jak myslicie zdradzsil mnie czy nie, moj szosty zmysl mowi mi, ze on mnie zdradzil ja to czuje . Ale szczerze mowiac wybaczam mu bo bardzo go kocham .
Czasami wydawało mi sie po powrocie męża z pracy, ze jego koszule pachniały damskimi perfumami, zawsze znalazł wtedy jakieś wytłumaczenie.
Miałaś podejrzenia już od dawna i nic z tym nie zrobiłaś, ograniczyłas się tylko do zabawy w śledzenie wpisów jakiejś dziewczyny, którą uznałaś za "bardzo ładną", więc już z tego powodu podejrzaną.
Było coś jeszcze? Jakieś jego "nieusprawiedliwione nieobecności" w domu? Jakieś dziwne wydatki, bo przeciez konto macie chyba wspólne?
Dzisiaj chcesz wiedzieć, czy cię zdradzil... A po co? Przecież z góry założyłaś, że kochasz go tak bardzo, że wszystko wybaczysz..
Nikt nie jest wróżką i z fusów od kawy nie wywróży, czy twój mąż miał romans. Jednak jesli dobrze ci się żyje i twoja miłośc do niego jest tak szaleńcza, to niech to trwa tak jak jest.
Prawda nie zawsze wyzwala, czasem też rozwala, a przynajmniej zmusza do myślenia, więc się nie zastanawiaj. Niczego dobrego się nie dowiesz.
Tłumaczył mi, że ma problemy z erekcja (on ma 45 lat ja 43 ), czułam się winna , mówiłam mu, że czuje się mało atrakcyjna, ze nie wiedze z jego strony zainteresowania moja osoba.
Uff...też bym odetchnął, że to nie ja jestem winny tej impotencji, a jak sprawność wróciła, czego chcieć więcej
Cytat
Boje sie , ze pewnego dnia ona przyjdzie i bedzie chciala zse mna rozmawiac. Wiem, ze jesli do takiej sytuacji dojdzsie to wybacze mezowi jesli z nami bedzie chcial zostac. Jak myslicie zdradzsil mnie czy nie, moj szosty zmysl mowi mi, ze on mnie zdradzil ja to czuje . Ale szczerze mowiac wybaczam mu bo bardzo go kocham .
Czego się boisz ? zaprosisz na kawę i podziękujesz, bo dzięki niej jesteś szczęśliwa, uleczyła go
Cytat
" i okazało sie , ze jestem i byłam tylko dziewczyna na upojne noce"
Zakochała się pewnie bidulka, sprawdzała nawet swoją konkurencję, teraz nawet nie ma tych upojnych nocy bo je przejęłaś, ale za męża przepraszać jej nie musisz;
To Emocje są najlepszym paliwem Życia,
Źle ukierunkowane stają się Bronią Masowego Rażenia