Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Rekonstrukcjo to akurat przykład, czy ładnie. Kwestia gustu działki za małe jak dla mnie,ale dobre skomunikowanie (niedaleko obwodnica). Z doświadczenia wiem że dojazd np do centrum Trójmiata zajmował mi dłużej z mieszania w Trójmieście niż z mojej miejscowości spod.
Takie oferty są w każdym mieście każdy szuka centrum, okolice. Na obrzeżach cenę dzielimy kilkukrotnie. Jak pisałem działka w mieście kilkukrotnie przewyższa wartość domu.
W Twoim przypadku zdecydował bym się jednak na kupno czegoś w tym stylu. Nie koniecznie tego co podałem - przykład jakich wiele w miastach. Odbierasz stan pod klucz z instalacją gwarancją i jedyne co zostaje wykończeniówka najpierw dół później góra (standard).
Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać
No wiesz , czy zielono i powietrze zdrowe . Podoba mi się ta nazwa Siódme Niebo . Najbardziej udane moje zakupy , to te których jakość i wygląd dopełniała nazwa. Poważnie.
A tak przy okazji mam pytanie z ludzi z Trójmiasta lub okolic : korzystacie z kąpieli wodnych w Zatoce Gdańskiej ?
"Odwaga ludzka jest jak rower, przewraca się, gdy się na nim nie jedzie." Marti Larni
Teraz na plaży :
- człowiek na człowieku
- drą gębę
- z komórek puszczają disco polo
- pomimo tego że śmietników pełno to syf jakich mało
- nie ma gdzie zaparkować
- dzieciaki biegają nago,sikają i robią wszędzie kupę....
Tak właśnie wygląda plażowanie na zatoce
Już nawet plaże dla "miejscowych" opanowała ta szarańcza.
Jeżeli kąpiel na pewno nie od strony Sobieszewo - Gdynia (jak napisał DrHouse) na kąpiel zdecydowanie Mierzeja Wiślana najlepiej ostatnia miejscowość od strony WNP. Piaski o ile dobrze pamiętam za Krynicą Morską. Szerokie plaże droga taka że trzeba mieć najlepiej min SUVa ale za to mniej ludzi i mniejsza komercja. Wada powrót z Mierzei w szczycie min 2,5 godz do N. Dworu póżniej ok 1 godz do Gdańska.
Odnośnie miejsca to bliżej DrHousa. Ot taki przyklad. W każdym miejscu ich wiele. (takich miejsc w pobliżu każdego większego miasta)
Dr ja nazywam to fokowiskiem. 😨 znaczy ludzi "wypoczywających" nad Zatoką
Edytowane przez B40 dnia 06.08.2014 02:36:10
Rekonstrukcjo, ale z grubsza ujmując budowa wygląda mniej więcej tak jak opisałaś, pod warunkiem że masz pewnego, najlepiej znajomego kierownika budowy
Obecnie przez sejm przeszła zmiana przepisów dotyczących budownictwa jednorodzinnego, więc papierologia lada moment będzie ograniczona do niezbędnego minimum, czyli zgłoszenia budowy zgodnego z miejscowym planem zagospodarowania. Także jeśli będziesz mieć działkę budowlaną i pewnego kierownika budowy, bo reszta pozostaje tylko kwestia pieniędzy.
Betrayed40 jak ja Ci zazdroszczę takich cen w moim przypadku to moja kawalerka z budynku z 60 roku warta jest niewiele mniej niż ten segment.
W życiu trzeba być jak kaczka, nad wodą niby nic, a pod woda nóżki pracują.
najważniejsze to
LOCATION LOCATION LOCATION
kupisz działkę w wygwizdowie to zamęczysz się dojazdami. Nikt bez auta cie nie odwiedzi.
Jesli moge cos podpowiedziec to moze poszukac mieszkan z ogrodkami?
dokładnie pisałem zresztą o tym koniecznie odpowiednie skomunikowanie. Nie 3 autobusy dziennie ale min średnio co godz. Odnośnie samochodu samochodu nie przesadzał bym. W dzisiejszych czasach to żaden luksus raczej standard.
Mieszkanie z ogródkiem - mam kumpla który ma takie i nawet grilla nie może zrobić (chociaż regulamin wspólnoty to przewiduje) bo sąsiedzi patrzą na niego wilkiem.
Wolfie:
Cytat
Betrayed40 jak ja Ci zazdroszczę takich cen smiley w moim przypadku to moja kawalerka z budynku z 60 roku warta jest niewiele mniej niż ten segment.
to co podałem to przykład z spod Trójmiasta z ciekawości ostatnio oglądałem inne oferty i za 290 000 są już segmenty w podobnej odległości od 3City ale lokalizacja koło trójmiejskiego parku krajobrazowego.
Gdybyśmy dla porównania sprawdzili lokalizację np Gdańsk okolice centrum. Np Morena, Jasień to cene segmentu należało by przemnożyć x 3, 4. Wiadomo cenę podbija grunt. Atrakcyjność oferty dostęp do kultury.
W przypadku mieszkań gdybyśmy porównali Osiedla dookoła centrum i np nowe kamienice na starówce wówczas cenę mieszkania x 2, ceny w Sopot pominę
A stolyca wiadomo. Kiedyś czytałem taki ranking (w czasach bumu budowlanego) Wiadomo ceny najwyższe w W-wa, Wrocław, Trójmiasto, Poznań.
Wiadomo wynika to przede wszystkim z dostępności do źródeł utrzymania (w skrócie pracy).
Byłem w weekend nad Mamrami jak usłyszałem jakie są tam ceny ziemi zrobiłem wielkie oczy. Wiadomo lato OK jeziora wypoczynek. Ale oprócz wypoczynku trzeba z czegoś żyć.
Dla porównania chociażby w bezpośrednim moim sąsiedztwie na osiedlu mam 6, 7 rozpoczętych budów (w drodze na Mazury nie wiem czy tyle widziałam na całej trasie) od Olsztyna