Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Witam serdecznie
Podejrzewam mojego ojca o zdradę matki . Pewnego dnia w domu , podczas nieobecnosci matki podsłuchałem rozmowę telefoniczną ojca ( flirt) z pewną kobietą , gdzie ojciec nigdy nie rozmowia przez telefon z innymi kobietami niż matka. ( Zdarzyło się to już 2krotnie).
Wiem, że ma inny telefon do rozmów z tą kobietą bo udało mi się podejrzeć i gdzieś go ukrywa, ale nie wiem gdzie.
Zdarza się, że wraca kilka godzin pozniej z pracy niż powinien , ale tłumaczy to winą swojego szefa.
Czy mam uświadomić swoją matkę?, czy ta sytuacja odwróci się przeciwko mnie? i ojciec będzie się wszystkiemu wypierał i wyjdzie na to , ze chce skłócic rodzinę.
Czy lepiej żeby matka żyła w nieświadomości zdrady
Co mam zrobić?
Dręczy mnie ta sytuacja , że coś wiem i ojciec ukrywa
Nie wiem ile masz lat....
ale ja zapytałabym ojca czy nie wsydzi się oszukiwać swojej żony a twojej matki i flirtować z innymi kobietami.
Jego reakcja dużo powie.
Nikt z nas nie chciałby być oszukiwany, tak samo zapewne i Twoja mama. Wyjawienie prawdy byłoby najlepszym wyjściem.
Jakie masz stosunki z rodzicami, bo to też tutaj ma znaczenie??
[...]teraz wierzę, że można odnaleźć szczęście we wszystkim w życiu - w tym, co dobre i przyjemne, ale i w tym, co smutne i bolesne.
[Syrie James]
Mi sie wydaje, ze stoisz pomiedzy mlotem i kowadlem, ale da sie z tego wybrnac - potrzebujesz tylko jakiejs madrej rady. Ja nie mam pojecia, czy madrze gadam, dzisiaj jestem tym zlym, do zbanowania wiec dzisiaj moze nie bedzie skutecznych rozwiazan z mojej strony, jak mi sie wydaje. Nie mam weny.
Pozbieraj najpierw fakty i obedrzyj je z emocji - szczegolnie strachu, wstydu, zazenowania itd. Na razie masz co - podejrzenia, czy dowody ? Jesli podejrzenia - to zabierz sie na skolekcjonowanie dowodow, ktore moze potem latwo przedstawic komukolwiek.
Jesli bedziesz mial dowody, to przemysl w/w fakty: czy tata zdradza mame ? Czy zdrada jest dobra ? Czy chcialbys byc powiadomiony o tym, ze Twoja zona Cie zdradza (jesli mialbys zone) ? Czy wiesz generalnie - czym jest zdrada i z czym sie wiaze ? Itd itp.
Przykladowo - jak odrzec fakty od emocji ? czy ta sytuacja odwróci się przeciwko mnie? i ojciec będzie się wszystkiemu wypierał i wyjdzie na to , ze chce skłócic rodzinę.
Oznacza to niepewnosc swojej przyszlosci, niewiare w swoje slowo przeciwko slowu ojca oraz obawe o to, ze ojciec zwroci sie przeciw Tobie, wmawiajac Ci celowosc, do jakiej Ty sie z kolei nie przyznasz. DObrze to rozumiem ? Skoro tak - to:
* niepewnosc przyszlosci mozesz zamienic na rozmowe z ojcem i matka - po kolei - aby dowiedziec sie, czy Cie naprawde kochaja, ile sa w stanie dla Ciebie zrobic. Co przetrwac. Wysonduj, beda zaskoczeni - nie przecze, moze Ty tez sie wstydzisz takiej rozmowy - ale daje jeden z przykladow, jak mozna to zrobic. Podczas takiej romowy nabierzesz pewnosci co do uczuc rodzicow, bedziesz znal swoja pozycje. Mozesz to sobie nawet nagrac na dyktafon w kieszeni.
* niewiare w moc swoich slow przekujesz na pewnosc poprzez skolekcjonowanie dowodu - na tyle mocnego, by nikt zainteresowany nie mial watpliwosci. Najlepiej, by dowodow bylo kilka: SMSy, nagrane rozmowy, zdjecia, filmiki (nikt nie broni Ci sledzic ojca po jego pracy),
* obawy rozwiejesz poprzez swoja deklaracje - jesli zdecydujesz sie ujawnic materialy i sprawe, to musisz zaczac od deklaracji: Mamo, tato, mam wam cos waznego do zakomunikowania. Wiem, ze kochacie mnie, a ja kocham was, tylko jest tu problem. Ja kocham was jako was obojga, a nie jako was plus kogos trzeciego. I z calym szacunkiem, nie zmuszam nikogo do zycia wedlug mojego widzimisie, ale mi nie odpowiada, ze ojciec ma romans. Zle sie z tym czuje i chce, by bylo, jak dawniej.
Przykladowo.
Przemysl najpierw pytania, ktore Ci zadalem - jak to czujesz ?
Kasjel,ja dostałam esm-sa,w którym ktos ze startera,oczywiście anonimowo poinformował mnie,że mój mąz ma romans.Pokazałam go osiemnastoletniej wówczas córce.i moje mądre dziecko wpadło na szatański pomysł(przyznam,że byłam przeciwna,nie miałam żadnych podstaw,żadnych oznak,że jest ktoś trzeci).Otóż kupiła starter i jak ojciec wrócił z pracy do domu wysłała mu eskę;
Twoja żona wie już o wszystkim,szykuje Ci niespodzianke.
W domu ziemia sie zatrzęsła,gadzio biegał po schodach z góry na dół,kilkakrotnie wychodził na zewnątrz,niby po drzewo do kominka,rozmawiał z kimś przez telefon.
Przyznał się sam,wpadł w panikę i się przyznał,opowiedział wszystko...
Z punktu widzenia mamy;
Jestem wdzięczna córce,że mi pomogła,że jest taką mądrą osobą.Byłabym wdzieczna również,gdyby gad nie miał romansu.
Wolę wiedzieć,dzisiaj wiem,że trzeba wiedzieć,zeby mieć czas na wykonanie odpowiednich ruchów.
Moja córka mówi,że gdyby ona miała jakieś podejrzenia,poszłaby ze mną na kawę i mi o nich powiedziała,bo sobie ufamy i ma pewnośc,że nie pogniewałabym się na nia,gdyby podejrzenia były fałszywe.
Nie zawsze ten,który przynosi złą wiadomośc,jest skazany na porażkę,czasem zyskuje przyjaciela,tak jak ja zyskałam go w córce.Po tej całej sytuacji młoda szybko dorosła,ja doceniłam jej mądrość i dorosłość,obie się zmieniłyśmy,ale na lepsze.Mamy do siebie zaufanie i świadomość,że zawsze możemy na siebie liczyć i ze soba pogadać.
Moja córka mówi,że na Twoim miejscu powiedziałaby mamie.Ja uważam tak samo.Nawet jeżęli to tylko Twoje podejrzenia to należy je sprawdzić.
Ehhh łatwo dać rade powiedz . Wiadomo każdy z nas chciałby wiedzieć że coś sie dzieje ale pamiętajcie że czasem to posłańcowi głowe odcinano ... w tym wypadku są dwie strony mama - tata jedno będzie wdzięczne drugie będzie miało żal i to nie zależnie czy romans jest czy go nie ma , złotej rady nie ma . Chyba faktycznie anonimowy semes lub emil był by najbezpieczniejszym wyjściem , bo dusić w sobie długo sie nie da . Swoją drogą dopiero teraz dotarło co przeżyły moje dzieciaki ehhhh ....