Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
Witam, Jestem studentką IV roku kierunku psychologia. Obecnie piszę pracę magisterską na temat uwarunkowań i postrzegania zdrady. W związku z tym pragnę zwrócić się do Pana/Pani z uprzejmą prośbą o pomoc w przeprowadzeniu badań. W tym celu proszę o wypełnienie ankiet, których wyniki posłużą wyłącznie do realizacji moich celów badawczych . Pragnę jednocześnie zapewnić o całkowitej anonimowości badania- udzielone odpowiedzi będą objęte tajemnicą a wyniki zostaną przedstawione jedynie w zestawieniach zbiorczych. Jeśli ktokolwiek z uczestników badania byłby zainteresowany wynikami pracy, to po zakończeniu badań udostępnię je . Dodatkowo, w każdym momencie istnieje możliwość wycofania z udziału w badaniu bez podawania przyczyn. Jednakże chciałabym podkreślić, iż Pana/Pani indywidualna opinia co do tematyki badań jest dla mnie niezmiernie ważna. Dlatego też będę wdzięczna za poświęcony czas i udział w badaniu. Proszę kliknąć w poniższy link aby wypełnić ankietę http://moje-ankiety.pl/respond-17703.html
Droga autorko, rozumiem że to tylko praca, masz ją napisać, obronić i odłożyć na półkę. Mam nadzieje, ze nigdy nie będziesz musiała zderzyć się z żywą zdradą.
Co do pytań, to prawda jest taka, że nie przystają do problemu, są ogólnikowe i może nie w tym problem, wydaje się, ze przed ich publikacja może warto było u źródła poszukać prawdziwszej formuły, który oddawałyby żywiej ten bolesny problem.
Pewnie dla wszsystkich tutaj ciekawe by było gdybyś wrzuciła na tym forum zbiorcze wyniki ankiety. Jak już było powiedziane, nie dotykają one istoty problemu. Najmniej jest o emocjach, a to chyba najważniejsze w samej zdradzie.
Bardzo dziękuję za wszelkie komentarze i za wypełnianie ankiety... wyniki oczywiście udostępnie, jeśli widzicie taką potrzebę ... charakter tej ankiety skłania troszkę do plotkowania o zdradzie, gdyż chodzi tu o akceptację bądź jej brak przez osoby zdradzane zdradzające. Głównie badam czy da się to zjawisko w oczach kobiet i ludzi usprawiedliwić...wybaczenie zdrady jest czymś zupełnie odmiennym niż akceptacja i usprawiedliwienie zdrady dlatego warto się tym zająć głębiej ale niestety nie na miare pracy magisterskiej.. bez ingerencji emocjonalnej, gdyż nie mam uprawnień od prowadzenia terapii osób, którym zaaplikuje intensywne rozjuszenie stanu emocjonalnego związanego ze zdradą...badania doktoranckie przedemną te badania stanowią dla mnie formę ompensacji za własne doświadczenie zdrady ze strony partnera