Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
"Zastanawialiście się kiedyś nad wszystkimi wieczorami waszego życia, których nie potraficie sobie przypomnieć? Tak prozaicznymi, że mózg nie zadał sobie trudu, by je zarejestrować. Setki, może tysiące wieczorów rozpoczęło się i zakończyło, nie pozostawiając żadnego śladu w pamięci. Czy to was nie przeraża? A co, jeśli wasz umysł zapamiętuje te niewłaściwe wieczory?"
Życie jest przewrotne.
Powierzasz siebie w ręce kogoś, komu ufasz, to cię zdradzi.
Wybaczasz i zamiast dobrego słowa, dostajesz stek najgorszych emocji. Nie jestem pesymistką, ale wiem, że po kimś, kto stracił honor, twarz i dumę, mogę spodziewać się niegodziwych zachowań.
Nie ma bowiem nic do stracenia.
Jestem jak układanka. Składam się z miliona klocków, gdzie każdy jest inny, ale tak samo ważny. Biorąc do ręki jeden element, pamiętaj, że to dopiero część mnie. Podobnie jak z puzzlami: możesz trafić na fragment przedstawiający, słońce, c
Dzieci znoszą świat, który dorośli im zbudowali, usiłują przystosować się do niego najlepiej, jak potrafią; a później w większości wypadków powielają ten sam wzorzec.
Z talentem to u mnie jest podobnie, jak z urodą i wzrostem. Przepychu nie ma. Udało mi się coś osiągnąć, bo moje teksty mówili genialni aktorzy. Na takie głupoty, jak ja piszę, jest małe zapotrzebowanie, ale ktoś tego jednak chce słuchać i czytać.
Zawsze marzyłam sobie, że na starość będę bogata i będę grała w karty popijając Campari. Z tego wszystkiego jedno się spełniło. Jestem stara. I jednego mogę być w życiu pewna. Że z roku na rok się starzeję. W przeciwieństwie do Krzyśka Ibisza.
"kiedy sprawy między dwojgiem ludzi stoją już tak źle, że trzeba mówić, to nigdy nie będą w stanie powiedzieć wystarczająco wiele, żeby doprowadzić je do porządku. Mówienie jest dobre, jeśli stoi za nim szczęście, jeśli płynie lekko i żwawo, ale cóż mogą pomóc rzeczy tak kapryśne i podatne na opaczne rozumienie jak słowa, gdy człowiek jest nieszczęśliwy. Tylko wszystko pogarszają."
Widzę taką sytuację.
Idę do psychoterapeuty i mówię mu, że mam różne jesienne smutki. A on powiada, żeby wyobrazić sobie krzesła i każdy smutek posadzić na innym krześle.
- Posadził już je pan? - pyta po dłuższej chwili.
- Posadziłem.
Podchodzi do okna i otwiera je na oścież.
- To niech je pan teraz wszystkie wyrzuci.
"Jeśli ktoś chce dla zdrowia, trzeba najpierw zadać sobie pytanie, czy jest on gotowy do rezygnacji z przyczyn jego choroby. Tylko wtedy jest to możliwe, aby mu pomóc. "~ Hipokrates
Moja matka była szalenie delikatna i kobieca.
Zawsze czułam , kiedy zbliżał się moment walki pomiędzy nią a ojcem.
Ona myślała , że powinna być twardsza, żeby radzić sobie w życiu,
a ja zawsze powtarzałam, że nie chcę, by taka się stała.
Wolałabym sama stwardnieć i stanąć do walki.
Bo było dla mnie ważne, żeby pozostała dobra i wrażliwa, otwarta i słodka, bo to straszne, kiedy to się dzieje.
Kiedy świat zmusza cię do bycia twardą.
"Zastanawiałem się, co piękne kobiety robią z tymi mężczyznami, którzy się w nich zakoch.ują. Nabijają na szpilki jak motyle? Zakopują w ogródku? Robią przecier na zimę? Tak, ten przecier to jakaś koncepcja ... Kobiety od zawsze robiły jakieś przeciery."
Wieczorem wychodzę z psem i patrzę na niebo. Gdy jest taki wiatr jak dziś, zazwyczaj spadają gwiazdy, wtedy wymyślam sobie różne życzenia. Wczoraj miałem takie, że aż gwiazda, która spadała, zatrzymała się w połowie, jakby ze zdumienia ją zatkało. Powiedziała: rO pardon, monsieurr1; i taka była zaskoczona, że nie tylko nie spadała dalej, ale po chwili wróciła i przykleiła się ponownie do nieba. Ale kiedyś wezmę patyk i strącę skubaną, niech mi się spełni.
Zgodnie z moją obserwacją, człowiek ma w sobie tyle tęsknoty, że w każdej chwili może się zakochać. I to jest domniemanie miłości.