Tomek040184 zwróć uwagę gdzie piszesz komentarze bo chyba nie tutaj chciałeś je zostawić.
Tomek040184
02.10.2024 06:46:57
Życzę powodzenia na nowej drodze życia. Chociaż z reguły takim ludziom nie wierzę. Swoją drogą przecież kochanka też zdradzalaś i żyłaś wiele lat w kłamstwie.
Rozumiem że każdy szczęście po swojemu i
Tomek040184
20.09.2024 01:07:22
Dobra to ja dorzucę swoją cegiełkę do tematu. Waszego związku już nie ma. Szykuj papiery rozwodowe, pogadaj z adwokatem co i jak, zadbaj o siebie, hobby, rower, to co lubisz, cokolwiek, grzyby, spacer
Metoda 34 kroków dla kryzysu w małżeństwie na odzyskanie pewności siebie w oczach partnera.
1.Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2.Nie dzwoń często.
3.Nie podkreślaj pozytywnych elementów związku.
4.Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu. 5.Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6.Nie proś o pomoc członków rodziny-masz wsparcie teściów póki są po Twojej stronie.
7.Nie proś o wsparcie duchowe.
8.Nie kupuj prezentów.
9.Nie planuj wspólnych spotkań.
10.Nie szpieguj, to Cię zniszczy.
11.Nie mów 'kocham Cię'.
12.Zachowuj się tak, jakby w Twoim życiu było wszystko w porządku.
13.Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14.Nie siedź, nie czekaj na żonę/męża , bądź aktywny, rób coś.
15.Będąc w kontakcie z nim/nią postaraj się mówić jak najmniej.
16.Jeżeli pytasz co robił/a w ciągu dnia, przestań pytać.
17.Musisz sprawić, że Twój partner zauważy w Tobie zmianę, że możesz żyć dalej z nim/nią lub bez niej/niego.
18.Nie bądź opryskliwy lub oziębły, po prostu zachowaj dystans.
19.Okazuj jedynie zadowolenie i szczęście.
20.Unikaj pytań dotyczących związku do chwili, gdy zechce sam/a z Tobą o tym rozmawiać.
21.Nie trać kontroli nad sobą.
22.Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23.Nie rozmawiaj o uczuciach.
24.Bądź cierpliwy.
25.Nie słuchaj co naprawdę mówi do ciebie.
26.Naucz się wycofywać, gdy chcesz zacząć mówić.
27.Dbaj o siebie.
28.Bądź silny i pewny, mów cicho i spokojnie.
29.Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić,Twoje konsekwentne działania mówią więcej niż słowa.
30.Nie pokazuj zagubienia i rozpaczy.
31.Nie wierz w nic co usłyszysz i 50% tego co widzisz.
32.Rozmawiając nie koncentruj się na sobie.
33.Nie poddawaj się.
34.Nie schodź z raz obranej drogi.
"Jest tutaj kilkoro złych ludzi, tego możesz być pewna. Źli ludzie są wszędzie. Może to nawet lepiej, że spotkasz ich już teraz. Wierz mi, im wcześniej nauczysz się nie cierpieć przez głupców, tym lepiej."
To, co wielu ludzi nazywa kochaniem, polega na wybraniu jakiejś kobiety i ożenieniu się z nią. Wybierają ją! przysięgam ci, sam widziałem. Tak jakby w miłości mogło się wybierać, tak jakby to nie był piorun, który strzela w ciebie i zostawia cię zwęglonego na środku patio. Powiedz, że wybierają, bo je kochają, ja myślę, że jest na odwrót. Nie wybiera się Beatrycze. Nie wybiera się Julii. Nie wybierasz ulewy, która zmoczy cię do suchej nitki, gdy wracasz z koncertu.
Wszędzie panuje chaos. Ludzie po prostu rzucają się na wszystko w zasięgu ręki: komunizm, zdrową żywność, zen, surfing, balet, hipnozę, terapię grupową, orgie, rowery, zioła, katolicyzm, podnoszenie ciężarów, podróże, ucieczkę od rzeczywistości, wegetarianizm, Indie, malarstwo, rzeźbę, pisanie, komponowanie, dyrygenturę, wyprawy z plecakiem, jogę, kopulację, hazard, alkoholizm, wędrówki bez celu, mrożony jogurt, Beethovena, Bacha, Buddę, Chrystusa, samobójstwo, szyte na miarę garnitury, podróże odrzutowcem do Nowego Jorku, dokądkolwiek ... Te fascynacje zmieniają się nieustannie, mijają, ulatują bez śladu. Ludzie po prostu muszą znaleźć sobie jakieś zajęcia w oczekiwaniu na śmierć. To chyba dobrze, że istnieje jakiś wybór.
"Nie lubię sypiać z kobietami, które kocham, kocham sypiać z kobietami, które lubię."
Janusz Minkiewicz - satyryk
Nie wiem, czy ktoś jeszcze na świecie podziela taki punkt widzenia, ale dla mnie zabrzmiało to ciekawie... Inna sprawa, że podobno kobiety uwielbiały tego faceta i jedna z nich zapytana o sekret Jego powodzenia wyjaśniła:
"On umie słuchać, a dziewczyny lubią mu się zwierzać"
Magazyn GW z 19-20.07.2014
Świat nie jest czarno-biały...
... chociaż chwilami tak się nam wydaje.
"Jeśli chodzi o randki, pracę, małżeństwo, wychowywanie dzieci i każdy związek, w którym się znajdziesz, lepiej od razu przejmij odpowiedzialność za własne szczęście, ponieważ jedyną osobą, która potrafi cię uszczęśliwić, jesteś ty sam. Skup swoje siły na tym, żeby stworzyć dla siebie życie, o jakim marzysz, zamiast czekać, aż ktoś poda ci je na talerzu. Skończ studia. Zacznij robić karierę. Zastanów się, co sprawia ci radość i wybieraj to każdego dnia.
Nikt inny na tej planecie nie może cię uszczęśliwić. An twoja matka, ani ojciec, małżonek, partner, dziewczyna, chłopak, dzieci, szef, koledzy z pracy, przyjaciele czy horoskop. To twoje i tylko twoje zadanie.
A wszystko zaczyna się od decyzji, żeby być szczęśliwym."
"Rok, dwa i dosyć wierności. Na szczęście świat odrzucił te wszystkie przesądy, nawyki, przyzwyczajenia. Na dłuższy związek już człowieka dzisiaj nie stać. Każdy za czymś goni, do czegoś się wspina, to z kimś drugim jak z kulą u nogi. Mówić się już nie chce, a tu trzeba. Nie ma o czym, a tu trzeba.
Zdarzają się, nie powiem, małżeństwa do śmierci. Ale to już zabytki. Niedługo będzie się do takich wycieczki prowadzić, jak do zamków, katedr, muzeów. Małżeństwo, prawdę mówiąc, to dzisiaj spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Upada, zakłada się drugie. I się kręci, aby jakoś, aby dalej, aby do końca.
Diabła warte to nasze życie, powiem panu. Te wszystkie nasze sny, marzenia, nadzieje."
Zdarza się, że kobieta spotyka strzęp człowieka i postanawia go uzdrowić. Czasem jej się to udaje. Zdarza się, że kobieta spotyka człowieka zdrowego i postanawia uczynić z niego wrak. To udaje jej się zawsze.
"generalnie (...) wyznaję zasadę, że to, co dajesz innym, prędzej czy później do ciebie wróci. jeżeli człowiek podstawi komuś nogę, to po jakimś czasie zły uczynek zemści się na nim w ten czy inny sposób. i odwrotnie: dobry uczynek procentuje. tego uczę swoje dzieci: jeśli zrobisz coś dobrego, to będzie dobrze. jeśli zrobisz coś złego, to będzie źle. "
Kiedy mówimy: "Nie rozumiem", Bóg odpowiada: "Nic mnie to nie obchodzi".
Cytat
Po trzecie - przypomniał sobie chińskie przysłowie, przekleństwo brzmiące zwodniczo przyjemnie, póki się nie usiadło i nie pomyślało. "Obyś żył w ciekawych czasach". Przez ostatnie pół roku żył w niesamowicie ciekawych czasach. Jeśli jeszcze przytrafi mu się się coś ciekawego, niechybnie zwariuje.
Stephen King
"Odwaga ludzka jest jak rower, przewraca się, gdy się na nim nie jedzie." Marti Larni
Jeśli czytasz ten list, to znaczy, że właśnie skończył Ci się internet. Nie próbuj dzwonić do naszego providera ani grzebać w ustawieniach browsera.
Proszę, abyś zrobił, co następuje: najpierw pójdź do apteki i kup lekarstwa dla dziadka, recepty leżą na stole w kuchni. Następnie kup w markecie dwa litry mleka, chleb i herbatę. W sklepie warzywniczym koło domu kup ziemniaki, cebulę i główkę kapusty. Zachowaj wszystkie paragony.
Zapomniałam zabrać z domu komórkę. Zadzwoń do taty i powiedz, że zdjęcia nie będą na dziś gotowe. Przekaż mu, że ma odebrać pranie w drodze z pracy do domu. Zanim zadzwonisz, otwórz program z ikonką telefonu (na desktopie w prawym górnym rogu) i zapisz odpowiedź taty w pliku *.wav.
Następnie odrób, proszę, lekcje. I choć masz zadane tylko z matematyki, nie ma sensu odkładać tego do nocy. Strony w podręczniku: 116, 121 i 118. Weź pod uwagę, że w trzecim zadaniu musisz utworzyć równanie, a nie dopasowywać do odpowiedzi, która jest na końcu (w podanej odpowiedzi jest błąd). Do pozostałych zadań nie ma odpowiedzi w podręczniku.
Potem zajmij się sprzątaniem swojego pokoju. Kiedy uporządkujesz swoje rzeczy, policz, proszę, wszystkie elementy klocków w dużym słoiku, ilość zabawek na wszystkich półkach oraz ilość samochodzików w pudełku. Po skończeniu możesz otworzyć browser i wpisać w stronę adresową http://uzyskane liczby, oddzielone przecinkami.
Otworzy się panel menedżera plików. Żeby uzyskać dostęp, musisz wprowadzić w okienku rhasłor1; odpowiedzi na drugie i trzecie zadanie z podręcznika. Znajdź w lewej kolumnie nasze IP i starannie wpisz w wolnym okienku (sposób płatności r11; karta) każdą z dwóch ostatnich cyfr, jakie masz na paragonach ze sklepów: najpierw paragon z warzywniczego, potem z marketu, a na końcu z apteki. Dopisz zera do końca kodu i zatwierdź OK.
Następnie możesz dalej korzystać z internetu. Jeżeli zadzwoni zły wujek i powie, że jest adminem sieci i będzie klął w słuchawkę r11; wyślij mu zapisaną w pliku odpowiedź taty. Mam nadzieję, że dasz sobie radę. A gdy wrócę wieczorem, to opowiem Ci bajkę o małej hakerce, która kiedyś włamywała się do serwerów Microsoftur30;
Całuję, mama.
"Słyszałem wiele takich tekstów przez całe życie typu:
-Człowiek się uczy na błędach.
-Co nie zabije to wzmocni.
-Podróże kształcą.
To wszystko nieprawda. Nie podpisałbym się pod tym i moim dzieciom bym tego nie powiedział. Bo jestem psychologiem od 25 lat i znam ludzi, którzy potrafią 10 lat walić głową w ścianę. I ciągle są zdziwieni, że ich głowa boli a ściana stoi.
Także człowiek się uczy na błędach wtedy kiedy wie, że je popełnia.
Podróże kształcą? Tak, ale tylko wykształconych ludzi. Ludzie jadą do Egiptu, stoją pod piramidami i mówią: "Patrz jaka niska, wyższa się wydawała". I to jest koniec refleksji na temat 3 tysięcy lat historii. Jadą do Meksyku i na pytanie "Jak było?" mówią: "Meksyk jak Meksyk, ciepło było. [...]"
No i co nie zabije to wzmocni, to nieprawda. Co nie zabije to, nie zabije, wcale nie musi wzmacniać. Potrafi sponiewierać i zostać na całe życie."
"Masturbacja to seks z kimś kogo naprawdę kochasz."
"Seks jest jak gra w brydża. Jeżeli nie masz dobrego partnera to musisz mieć przynajmniej dobrą rękę."
"Dla ciebie jestem ateistą, dla Boga - konstruktywną opozycją."
"Gdyby tylko Bóg dał mi jakiś jasny znak! Na przykład złożył solidny
depozyt w szwajcarskim banku na moje nazwisko."
"Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na
przyszłość."
"Wierzę, że tam w górze jest coś, co czuwa nad nami. Niestety, jest to rząd."
"Nie uznajesz żadnych wartości, całe twoje życie to nihilizm, cynizm,
sarkazm i orgazm. We Francji mógłbyś zrobić z tego hasło wyborcze i
wygrać."
"Życie jest pełne nieszczęścia, samotności i cierpienia - i do tego
kończy się o wiele zbyt wcześnie."
"Achilles miał tylko piętę Achillesa. Ja mam całe ciało Achillesa."
Jestem jak układanka. Składam się z miliona klocków, gdzie każdy jest inny, ale tak samo ważny. Biorąc do ręki jeden element, pamiętaj, że to dopiero część mnie. Podobnie jak z puzzlami: możesz trafić na fragment przedstawiający, słońce, c